Print Friendly and PDF

YULAF YİYELİM Mİ



abone ol 
e Herkese merhaba arkadaşlar ben Doktor 
Mustafa Atasoy Bir önceki videomuzda 
sizlerle glutenden bahsetmiştik ve 
insanların çok büyük çoğunluğu için bu 
Lite nin molekülünden bile uzak durmaya 
çalışmak şeklindeki bir çapının evet 
gereksiz bir stres oluşturduğunu 
anlatmıştık buna karşı myene insanların 
çok büyük çoğunluğunun ev börekler 
çörekler baklavalar lokmalar bazlamalar 
gözlemeler yumsuz ekmekler mantılar 
şeklindeki bir beslenmeden olabildiğince 
uzak kalmaları gerektiğini ve bu Türkçe 
rap beat elindeki kalemlerle 
sağlıklarını bozmaları gerektiğini bunun 
da yeterli olacağını konuşmuştuk şimdi 
bu videodaki konumuz yulaf 
bu yola Selim mi yoksa bırakalım atlar 
mıyız 
bu Vallahi ben atla bir seviyorum Bana 
kalırsa hepsini izleyelim biraz da 
atabilirsin ama sen yiyor musun derseniz 
doğrusu ben her gün yiyor Yani bir 
yolunu bulup bir şekilde her gün yıla 
siliyorum Siz yiyecek misiniz Vallahi o 
kadarını Siz Bileceksiniz artık videoyu 
seyrettikten sonra kendi kararlarımızı 
kendimiz Şimdi yulaftaki biz yulaf 
besleyicilik açısından nasıl bir 
besindir gıdadır buna bakalım önce önce 
yulafta 100 gramında onüç buçuk gram 
gibi çok ciddi bir protein var 
arkadaşlar 
Evet Ee yani peynir de falan yağsız etti 
yüzde yirmi civarında protein olduğunu 
düşünürsek ciddi miktarda Bir protein Bu 
yüzden başvuracak 
Bu ikinci olarak on gram lif var 
gerçekten ciddi anlamda lif var 
Kabızlığa karşı ve bağırsaktaki dost 
bakteriler imiz için gerçekten önemli bu 
Bunun dışında biyotin magnezyum kalsiyum 
Demir fosfor potasyum Folik asitten 
zengin bir yiyecek yulaf 
Evet şimdi bakalım birlikte bilimsel 
çalışmalar neler söylüyor hızla 
O bizim tabi şunu iyiyim Bunu yemeyin 
deyip de geçme diye bir şansımız yok 
Burası Tıp Akademisi sizlere bilimsel 
çalışmalar ne söylüyor bunları çok hızlı 
geçerek özetleyecek Siz ne diyor cilt 
hastalıkları için de serebrovasküler 
hastalıkların tedavisi için de yol 
haftaki Avene Ultra mitlerden Fito 
besinlerin çok değerli olduğundan 
bahsediyor 
bu beta-glukan diye bir şey birçoğunuz 
duymuşsunuzdur bakın böyle şişeleyip 
destek küre şeklinde oldukça pahalı 
olarak satılabiliyor da metabolik onun 
en zengin olduğu yer yulaflar bir de o 
işte çok meşhur Bazı özel mantar 
çeşitleri bedava lütfen immunity için 
bağışıklık için son derece önemli olduğu 
kadar burada yazdığı gibi Kolesterol 
düşürücü özelliği de var Burada yulafın 
sadece Listen değil çok önemli 
fitokimyasallar içerdiği antioksidan ve 
antienflamatuar etkilerinden bahsediyor 
bu 2017 makalesinde burada Tip 2 
diyabetlilerin yulaf yediklerinde kan 
şekerinin yükselmesine insülin cevabına 
Nasıl engel olduğu anlatılıyor 
bu Burada ise yulaf yenilmesinin midede 
oluşturduğu visköz yapıyla nasıl tokluk 
hissi oluşturduğu ve içindeki Böylece 
iştah kontrolü de yardımcı olduğu ve 
içindeki Beta balığının bulutları yardım 
güzellikleri anlatılıyor burada gene 
Beta glukanın yulaftaki Beta glukanın 
Kolesterol düşürücü etkilerinden 
bahsedilmiş burada Gene yulafın yemek 
sonrası glikoz ve insülin yanıtını 
azalttığı anlatılmış burada son olarak 
bu bilimsel çalışmada 2008'de yulaftaki 
özellikle diyette kilifin nasıl olup da 
kabızlığı engellediği anlatılmış Ben de 
kabız hastalarında ilk söyle 
Evet arkadaşlar sizlerle paylaşayım bir 
miktar yulaf al al buna bir miktar çeten 
aynı eşit miktarda yulaf keten tohumu ve 
şart değil ama Çiya faydalı bir şeydir 
lifi güzel bir şeydir arkadaşlar Şia 
yulaf keten tohumu biraz Sosyetik 
gelirse almasanız da olur bunları 
öğütücüde ıcın toz haline getirin keten 
tohumu toz haline getirdiğiniz zaman 
kolayca bozulduğu için cam bir kavanoza 
koyup buzdolabında saklayın ve bundan 
bir kaseye birkaç kaşık birkaç çorba 
kaşığı koyup üstüne biraz yoğurt koyup 
sabah-akşam gerçekten çok sıra dışı bir 
sorununuz yoksa kabızlığı sal olacaktır 
bağırsaktaki bakterilerin mutlu 
olacaktır arkadaşlar 
bu burada at kalmadı yulafı Bize 
Getiriyorlar diyor hocamız Türkiye böyle 
bir ülke diyeceğiz ve yolumuza devam 
edeceğiz şimdi hiç mi gluten yemeyeceğiz 
videosunu da sizlerle birlikte glutenin 
şöyle yaptı hastalıkla şöyle yapma 
hastalardaki öneminden bahsetmiştik 
çölyak bambaşka bir hastalık çölyak sık 
olmasa da son derece önemli bir hastalık 
ve bunun yanında tanesi koyulmayan 
kullanmamış olan birçok çölyaklı da 
aramızda aramızdan birçok kişi erken 
düzeyde kemik erimesi olan sebebi belli 
olmayan şekilde Demir verilmesine rağmen 
demir eksikliği çeken ve demir eksikliği 
çekmek için böyle ağır adetler gibi 
ortada biletini bulunmayan birçok kişide 
çölyaktan şüphelenmek gerekiyor şimdi 
bakalım yulafta gluten var mıymış 
Evet Ee biz bunu tensiz beslenmeye 
çalışırsak yulaf yiyelim mi yemeyelim 
şimdi bu konuda şöyle yapıları tamamen 
bir kenara ayırmak lazım 
Evet Ee moda olduğu ve hakikat olduğu 
şekliyle Bulut en Siz beslenmeyi tamamen 
dükkanlara ayırmak lazım Çünkü şöyle 
yapılar gerçekten glutenin zerresinden 
molekülünden bile uzak kalmalıdır burada 
arkadaşlar ne görüyorsunuz bunun 
Türkçesini getireyim böyle buğday Çavdar 
arpa başka bir aileden geliyor yulaf 
başka bir aileden geliyor arkadaşlar 
Arsoy ağaçlarından gidersen Tabii ki 
Hepimiz bir yerde buluşuruz ama yulaf 
öbür takımlardan 
ve soy olarak da farklı Bunun dışında 
nası farklı bakın burada Amerika'da John 
Hopkins ten bütüncül Gastroenteroloji 
kitabını yazmış olan Cennet malın ne 
diyor güvenli Yani şöyle yaptılar için 
glutensiz beslenmedeki güvenli Tahıllar 
ya da taneler içinde Yo lafı saymış oldu 
okun ucunda yıla görünüyor gözlüğü 
ya Bırakın senin benim işte herhangi bir 
kişinin bakın çölyaklı çocuklara 
İtalya'da 
da yulaf birliğince neler olmuş ve bu 
çok yazarlı çalışmada İtalya'daki 
üniversitelerin birleşerek yapmış olduğu 
177 çölyaklı Çalık çocuk çocuğa yola 
girdiklerinde ortaya çıkarır gördükleri 
zaman ne demişler bakın İtalya'da 
glutensiz yulaf hala sık bundan bir şey 
değil umuyoruz bu durum kısa zamanda 
değişecektir demişler Böylelikle çözünür 
lifler den vitamin ve minerallerden 
zengin bir gıda olan yollasın 
eklenmesiyle diyetin besin değeri hiç 
kuşkusuz ki artacak tadı zenginleşecek 
yiyecek alternatifleri çoğalacak ve 
sonuçta çölyaklıların yaşam kalitesi 
artacaktır İnsanlar bir şey Yemek sordum 
Bu çölyaklılar da ağızlarının tadını 
gidecek mi Elif olacak doygunluk 
yaratacak bağırsaktaki bakteriler de 
besleyecek bir şeyler yemek zorunda 
bu burada çölyak hastalarında yulafın 
hiçbir bağışıklık zorunda yol açmadığına 
ilişkin finlandiya'dan bir çalışma 
Burada beş yıl boyunca çölyaklılara 
yazsana bana değil Şöyle yapılara yulaf 
bildirildiğinde hiçbir şey olmadığını 
hiçbir zarar görmediklerini gösteren bir 
çalışma burada gn93ce yaptığı çocuğa 12 
ay boyunca yulaf yediklerinde hiçbir 
zarar görmediğini gerek kan tetkikleri 
gerek endoskopik bulguları olarak burada 
100 gram yola yulaf giydirmişler şöyle 
yaptılara senle benle bir tutmayalım 
yani 
bu iki yıl boyunca bu da günde 10 12 
dilim yulaf katkılı ekmek anlamına 
geliyor arkadaşlar ne Kanda ne 
bağırsakta hiçbir değişiklik izlenmem 
işler Şimdi bunu görüp de işte yulaf 
Aman yemeğin bu topluma ve yulaf Aman 
yemeyin gluten var demek gülünç oluyor 
bunun için bilimden tamamen Uzak olmak 
lazım Burada en son olarak arkadaşlar 
uzatmayı videoyu bunların bunların sonu 
gelmez Amerika'dan ve Kanada 
bu çölyak federasyonlarının yayınladığı 
pozisyon Bildirgesi'nde çölyaklıların 
yulaf yiyebileceğiniz açıklıyorlar şimdi 
yulafta gluten var mıdır yulafta 
çölyaklılar hariç 
bu ve aktif dönemdeki otoimmün hastalığı 
olanlar hariç yani toplumun çok çok 
büyük çoğunluğu için bir toplum geneline 
mesaj veriyorsa kesinlikle onlara zarar 
verecek hiçbir şekilde buradan yoktur 
var olan gluten Peki nedir Bir şu duk 
yulafta gluten yoktur ama yulaf 
fabrikada hazırlanırken o fabrikada daha 
önce buğdayı işlemişse adam 
bu buğdayın işlendiği tezgahlardan 
geçtiyse buna buğdaydan gluten 
karışmıştır atabiliyormuyuz Onun için 
piyasada glutensiz yulaf diye satılanlar 
var ya 
Ne diyorsunuz bunlar artık oldukça 
yaygınlaştı buradan Siz yola bugün 
prenses yulaf demek yulaf zaten 
glutensiz değil de 
bir başka şey de kulüpten lerle 
karışmayacak şekilde hazırladık anlamına 
geliyor ve burada bu çölyaklılara 
kullanılan yulafta 
bu Sıradan yulaflar değil özel olarak 
buğdayla karışmadan hazırlanmış yuvarla 
İşte bunlar glutensiz var şöyle yapma 
kişilerin ve otoimmün hastalığı olan 
kişilerin En azından bir dönem çölyaklı 
kişilerin kesinlikle hayat boyu Yusuf 
bu karışmamış bulaş olmamış yani 
glutensiz yulaf tüketmeleri gerekiyor 
bizleri ise sıradan kişilerin herhangi 
bir türlü laf tüketebilirsiniz videonun 
başında bahsettiğimiz gerçekten 
besleyici gerek protein yönetme Tabii 
kağıttan gerek Aynen piramitler 
antioksidan kolesterol anti-inflamatuar 
cildiniz için özellikle birçok cilt 
önünde Kozmetik cilt türünde yola 
çeşitlerinin olduğunu görürsünüz avantra 
mitlerin olduğunu görürsünüz bağışıklığı 
yükseltmek için ve bağırsaktaki dost 
bakterilerini bekle beslemek 
mikrobiyotası sağlıklı hale getirmek 
için yulaf gerçekten zengin bir besindir 
arkadaşlar 
bu onun için sevdiğiniz adlarımız 
atabiliriz Hepinizi seviyorum Görüşmek 
üzere ile sağlıklı günler diliyorum 
hepinize TFT anın sayfalarını takip 
etmeyi unutmayın abone olun 
yorumlarınızı ve beğenilerinizi 
bekliyoruz sevgiler 


 

Not: Bazen Büyük Dosyaları tarayıcı açmayabilir...İndirerek okumaya Çalışınız.

Benzer Yazılar

Yorumlar