Print Friendly and PDF

ÇİN TIBBINDAN 150 İLAÇ TARİFİ

 

 

Hakem
Tıp Bilimleri
Doktoru Profesör Dychko EL.

Çince'den çeviri

Yapınova A.L.

Onun ilacı besindir , tüm yiyecekler ilaçtır!

geleneksel Çin tıbbının temel kuralıdır.

Böylece, basit, herkesin erişebileceği araçlarla - tahıllar , sebzeler, meyveler, kuruyemişler, et ve sakatat, mutfakta ne olduğunu biliyoruz, ­vücudunuzu iyi temizleyebilir, gençleştirebilirsiniz; kalp, karaciğer ­, mide, bağırsaklar, böbrekler, akciğerler, soğuk algınlığı ve inme ­, kalp krizi, hemofili, diyabet, kanser gibi ciddi hastalıkları başarıyla tedavi eder...

Kitap hem ­birkaç bin yıllık eski tarifleri hem de modern tarifleri içeriyor.

Li Shanyu

  Kanser, hemofili, diyabet, hipertansiyon, çeşitli karaciğer, böbrek ve mide hastalıklarının tedavisi için geleneksel Çin tıbbından 150 tarif. — Dnipropetrovsk: Kolo, 1998. 64 s.

 

Her ilaç besindir , tüm besin ilaçtır !

Çin halkının ana kuralı vergi mi? MSD'ler.

Bu nedenle, basit ve kullanışlı araçlarla - tahıllar, sebzeler, meyveler, kuruyemişler ve et ürünleri - yosun vücudunuzu iyi temizleyebilir, yenileyebilir ve gençleştirebilir; ssrsc'leri, karaciğeri, mideyi, sirkleri, akciğerleri, soğuk algınlığını, felçleri, gsmophilia'yı, diyabeti, kanseri hızla tedavi edin...

Kitapta hem binlerce yıllık eski tarifler hem de modern tarifler var.

 

 

 

Sevgili okuyucu!

Elinizde, küçük olmasına rağmen benzersiz bir Çin tıbbı tarifleri koleksiyonu tutuyorsunuz ­.

Çin tıbbı hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz ? ­Muhtemelen, biraz, hepimiz gibi, geri kalanlar (olası sinologlar hariç ­).

yaşam, sağlık ve gençlik iksiri olan harika Çin bitkisine - ginseng - ­hayran olmaya devam ediyoruz . ­Ayrıca son yıllarda, çoğumuz ­akupunkturun yararlı terapötik etkisini ve ağrı ­noktalarının - belirli hastalıkları etkileyen sinir uçlarının koterizasyonunu deneyimledik ­.

Ancak ev düzeyindeki belirli tariflere, her gün için tariflere hiç aşina değiliz.

Tibet tıbbına karşı yaygın bir hayranlık var , ancak ­bu , beş bin yıldan daha eski olan eski Çin tıbbının yalnızca bir parçası .­

1958'de duydum , bir genç olarak, erken çocukluktan beri muzdarip olduğum "Werlhof hastalığı" olarak bilinen kan pıhtılaşması - ciddi bir tedavisi olmayan hastalığım krizi geçirdiğimde ­.

Kalbi kırılan babam Moskova'daki Çin Büyükelçiliğine bir mektup yazdı ve oradan Pekin'e iletildi . Çok geçmeden cevap geldi. Ücretsiz bir sunumda ezberden alıntı yapıyorum: "Böyle bir hastalığımız yok ama kızınızı Çin tıbbı yöntemleriyle tedavi edebiliriz ."

Ardından Çin'e resmi bir davet geldi ve bir dizi ipucu, yolun tüm zorluklarına dayanmak için hemen uygulanması gereken

pratik tavsiyeler geldi.­

 

 

Ne yazık ki, durumum keskin bir şekilde kötüleşti. Dalağı acilen çıkarmak gerekiyordu .­

bu hastalığı tedavi etmek için başka bir kardinal yöntemimiz yok , operasyon tamamen tedavi etmese de ­, neredeyse hiç kimse.

Ancak Allah bana merhamet etti ve ben şanslıydım. Birincisi , operasyon başarılı geçti ve ikincisi, ameliyat sonrası zorlu dönemde ­Çin Tıp ­Akademisi'nin tüm tavsiyelerini kullanma fırsatım oldu .

Basit bir kurala dayanıyorlardı: Tüm yiyecekler ilaçtır ve tüm ilaçlar besindir . Ama çok kısa sürede sağlığımı geri kazanmama ve uzun yıllar süren hastalık boyunca yaşadıklarımı unutmama yardımcı olan, ilk bakışta basit tariflerdi.

Ve yıllar sonra, ­şifacının büyükannesinden aile geleneğinden miras kalan şifa deneyimine ve ayrıca ­Rus Amerikan Üniversitesi Geleneksel Tıp Merkezi'nde ­edinilen bilgilere zaten sahip olduğumda, birlikte çalışma fırsatım oldu. ­Bu kitabı hazırlarken Çin tarifleri, ­doğal şifa ve uzun ömür yolunda bana yeni fırsatlar açan eski güzel arkadaşlarla ­tanışmış gibi büyük bir keyif yaşadım .

okuyuculara " ­Çin Tıbbının 150 Tarifi" kitabını sunmaktan mutluluk duyuyorum . Umarım ­her biriniz, hastalıklarınızın üstesinden gelmenize , onlarla mücadelede galip gelmenize yardımcı olacak tarifleri aralarında bulursunuz .

Tanrı sana yardım etsin!

Saygılarımla, E. Shevchuk

 

 

ÖNERİLER

ÇİN İLAÇLARININ HAZIRLANMASI VE UYGULANMASI

için
ev yapımı bitkisel ilaçları
almanın en iyi yolu nedir
?

          Hastalık vücudun üst kısmında (göğüs, boğaz, baş) kendini gösteriyorsa, ilaç ­çok küçük porsiyonlarda alınmalıdır. Bu durumda ilaç yemek borusunda daha hızlı emilir ve hemen kan dolaşımına geçer.

          Hastalık ­vücudun orta ve alt kısmında kendini gösterdiğinde ilacın hemen mideye ulaşması için kısa aralıklarla büyük porsiyonlar halinde alınması gerekir .

          Vücudun orta ve üst kısmında kendini gösteren hastalıklarda (yüzde solgunluk, nefes darlığı vb.) ilaç yemeklerden sonra alınmalıdır.

          Hastalık kendini alt kısımda gösterdiğinde (bacaklarda şişlik vb.) ilaç yemeklerden önce alınmalıdır.

          Uzuvların (kollar ve bacaklar) hastalıklarında haftada en az bir kez aç bırakmak gerekir .­

          Kemik iliği hastalığı ortaya çıktığında, geceleri bol miktarda gıdaya ihtiyaç duyulur .­

Kaçınılması gereken beş yeme alışkanlığı

          Çok fazla tuzlu yemek yenirse damarlar elastikiyetini kaybetmeye ­

          başlar , gözlerde yaşarma görülür ve cilt lekelenir.

 

 

          Çok fazla acı yiyecek tüketilirse ciltte kuruluk ve pullanma gelişir ve saç dökülmesi artar .­

          Çok fazla baharatlı yiyecek yerseniz, tendonları olumsuz etkiler ve tırnaklar kırılgan ve kırılgan hale gelir .

          Çok fazla ekşi yiyecek yerseniz, kaslarda ağrılı düğümler oluşur ve dudaklarda çatlaklar oluşur.

          Çok fazla tatlı yerseniz, kemiklerde ve eklemlerde ağrı olur, saç dökülür.

Takip edilecek beş yemek tabusu

          Kan hastalıklarında çok fazla tuzlu yemek yememelisiniz.

          Kemik hastalıklarında çok acı yemek yenmemelidir.

          Vücudu zayıflatırken çok fazla baharatlı yiyecek yememelisiniz.

          Tendon hastalıklarında çok fazla ekşi yemek yememelisiniz.

          Kas hastalıkları ile çok fazla tatlı yemek yememelisiniz.

 

 

DAMAR HASTALIKLARI

Kan basıncını düşürür,
kalp atardamarlarını ve kan damarlarını temizler,
bağırsak açıklığını artırır

1 numaralı tarif

50 gr soyulmuş muz alın , rendeleyin ­, bir kaba koyun, sıcak çay dökün, biraz bal ekleyin.

1-2 kez meyve püresi olarak alın .

Kalbin koroner arterlerini,
kalp kaslarını, kan
damarlarını güçlendirir,
karaciğer hastalıklarını tedavi eder.

2 numaralı tarif

2-3 kez yemeklerden sonra 2-3 yemek kaşığı bal alın .

Beyni uyarır,
kalbi güçlendirir, böbrekleri iyileştirir,
vücuttaki ısı transferini düzenler.

3 numaralı tarif

Arzu ettiğiniz miktarda buğday unu ile istediğiniz miktarda bitkisel yağ karıştırın ­ve bir tavada hafifçe sarımsı olana kadar kızartın ­.

10 gr ceviz içi alın , öğütün, 25 gr çiğ (siyah) susam

ekleyin .

 

 

YÜKSEK TANSİYON
, İNME ÖNCESİ
DURUM, İNME

Tansiyonu düşürür,
kanamayı durdurur,
gözdeki kanamaları giderir,
ateşi düşürür.

8 numaralı tarif

İki taze domates alın, suyla yıkayın, ­dilimler halinde kesin, üzerine şeker serpin.

Her sabah aç karnına yiyin.

Şeker kime kontrendikedir, bal ile değiştirilebilir.

Tansiyonu düşürür, idrar yapar

9 numaralı tarif

Bir demet mısır stigması alın, ­güneşte kurutun, ardından bir tencereye koyun, ­su ekleyin ve 10-15 dakika pişirin. Et suyunu soğutun, süzün.

Günde üç defa yemeklerden önce 50-60 ml (3-4 yemek kaşığı) içilir.

Kanı temizler,
tansiyonu ve
kolesterolü düşürür, ateşi düşürür.

10 numaralı tarif

Yer fıstığının toprak üstü kısmından (gövdesi, yaprakları , çiçekleri) ­50 gr alın , suyla iyice durulayın, doğrayın, ­bir kaba koyun, bir bardak su dökün ve ­10 dakika pişirin . Sonra suyu süzün.

 

 

Günde bir kez çay olarak içilir.

Tedavi sırasında hafif dalgalanmalar oluşabilse de, basınç hızla normale döner.

Ateşi düşürür, kanı sulandırır,
kan damarlarının duvarlarını güçlendirir,
kan basıncını düşürür.

11 numaralı tarif

yarım bardak çiğ fıstık alın , bir kavanoza koyun, yayın balığını yemek sirkesi ile dökün ­ve 7 gün demlendirin (kavanoz bir kapakla sıkıca kapatılmalıdır).

Her gün (sabah ve akşam) 10 kuruyemiş yiyin ­.

birkaç gün sonra kademeli olarak azalmaya ve normalleşmeye başlayacaktır .­

Isıyı azaltır, idrarı hızlandırır,
kan basıncını düşürür

12 numaralı tarif

Bir salatalık sapı alın (yapraklar ve çiçeklerle birlikte tamamen dallar ­), suyla iyice durulayın, doğrayın, bir kaba koyun, su dökün ve ­10 dakika kısık ateşte pişirin . Sonra suyu soğutun ­, süzün.

Günde 2 kez bir bardak (50-100 ml) alın .

Karaciğer fonksiyonunu normalleştirir,
kolesterolü düşürür, ateşi düşürür,
kan basıncını düşürür

13 numaralı tarif

İsteğe bağlı miktarda taze kereviz yaprağı alın , iyice doğrayın, suyunu sıkın (bir meyve sıkacağı kullanabilirsiniz

) , oraya az miktarda bal ekleyin ve ­ateşte ısıtın , karışımı eşit şekilde karıştırın ( ­kaynatmaya gerek yok ).

 

 

Her yemekten sonra günde 3 kez alın .

Karaciğeri yatıştırır, ateşi düşürür, nemi giderir,
tansiyonu düşürür

14 numaralı tarif

500 gr kerevizi kök ve yaprakları ile birlikte ­alın , iyice yıkayın, doğrayın, bir tencereye alın , su ilave edin ve ­30 dakika kısık ateşte pişirin . Sonra suyu biraz soğutun, süzün, ­50 gr şeker ekleyin , iyice karıştırın, dozu iki doza bölün.

Sabah ve akşam yemeklerden sonra çay olarak içilir .

Yüksek
tansiyonlu gözlerdeki baş dönmesi ve dalgalanmaların tedavisi

1 5 numaralı tarif

50 gr bakla çiçeği alın , kaynar su dökün. 5-7 dakika ısrar edin .

Çay yerine iç . Doz başına doz.

Sürekli alımla, terapötik etki ­birkaç gün sonra

ortaya çıkar .

 

 

Ateşi düşürür, tansiyonu düşürür,
yüksek basınçta oluşan bayılmayı önler.

16 numaralı tarif

50 gr taze çiğ ayçekirdeği alın , soyun ­ve bir defada yiyin.

100 gr kereviz kökünden sıkılmış suyu hemen içmelisiniz ­.

Nasıl hissettiğinize bağlı olarak, her seferinde tohum ve kök oranlarına saygı duyarak günde 1-2 kez alın.

Yüksek tansiyon ile ortaya çıkan
hipertansiyon, göz çukurları ve baş dönmesi tedavisi

17 numaralı tarif

120 gr iyi yıkanmış temiz ayçiçeği yaprağı ­alın , öğütün, bir kaba koyun, su dökün ve 10-15 dakika kısık ateşte pişirin .

Sonra suyu süzün, üç eşit parçaya bölün.

Günde 3 defa çay yerine içilir .

Zaten 10 günlük kabulden sonra, neredeyse tamamen ­iyileşme gerçekleşir.

Kan basıncını düşürür,
sağlığı iyileştirir ve ömrü uzatır

18 numaralı tarif

Sınırsız miktarda soğan alın, soyun ve bitkisel yağda altın sarısı olana kadar kızartın (geçin) ­.

 

 

Sebzeleri ekleyin ve yemek zamanlarında yiyin. Her resepsiyon için yeni miktarda soğan hazırlanır.

Dalağı güçlendirir,
karaciğeri yatıştırır,
kan kolesterolünü düşürür,
kan basıncını düşürür,
kan damarlarını ve kılcal damarları güçlendirir.

19 numaralı tarif

Eşit miktarda hünnap meyveleri (hünnap - Çin hurması) ve ince kıyılmış kereviz kökü alın, bir kaba koyun, su dökün ve 20-30 dakika kısık ateşte pişirin .

Hünnap meyvelerini yemek sırasında herhangi bir kısıtlama olmaksızın düzenli olarak tüketin ve komposto gibi bir kaynatma ile yıkayın. (Size hünnap - hünnap - Rusya ve Ukrayna'da birçok bahçıvan tarafından yetiştirildiğini hatırlatırız ­.)

Kanı sulandırır, tansiyonu düşürür

20 numaralı tarif a) On adet taze alıç meyvesini bir kaba koyun , 30 gr şeker ekleyin, bir bardak su dökün ve 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Günde bir kez komposto şeklinde alın, meyveleri kaynatma ile yiyin;

b) 10 gr kuru alıç çiçeği (veya yaprağı) alın ­, bir bardak su dökün ve orta ateşte 10 dakika kaynatın.

Her gün sabahları çay yerine tüketin.

 

 

Ateşi düşürür, tansiyonu düşürür,
hipertansif krizlerde ve
inme öncesi durumlarda ilk yardım olarak kullanılır.

21 numaralı tarif

Bir bardak inek sütü alın , kaynatın, hafifçe soğutun. 2-3 hurma meyvesinden sıkılmış suyu süte ekleyin .

Karışım 3 parçaya bölünerek günde 3 defa ­yemeklerden önce içilir.

Hareket bozuklukları:
başın istemsiz sallanması,
dilin dışarı çıkması, konuşma bozukluğu,
artan tükürük

22 numaralı tarif

3-6 gr kuru beyaz dut yaprağı (taze ­- 6-12 gr) alın , suyla iyice durulayın, bir kaba koyun, bir bardak temiz su dökün ve ­10 dakika kısık ateşte pişirin .

Sonra suyu soğutun, süzün ve iki eşit parçaya bölün.

İki kez iç - sabah ve akşam yemeklerden sonra.

sonrası konuşma bozukluğu ,
dilin boğazda şişmesi ve çökmesi

23 numaralı tarif

İki diş sarımsak soyulur, suyla iyice yıkanır, ezilir ve ­hastanın azı dişlerine konur. Sarımsağı dişlerini sıkarak ­

tadı kaybolana kadar tutun (tükürüğün tükürülmesi tavsiye edilir ­).

 

 

Kılcal damarları ve damarları genişletir,
ağız kenarı sarkıklarını tedavi eder

24 numaralı tarif

Yeni kesilmiş bir horozun kanını alın ve soğumadan hemen önce yüzün etkilenen kısmına sürün. Kan kuruduktan sonra yıkanır .

Kan basıncını düşürür,
kanamayı durdurur,
felç öncesi durumu hafifletir

25 numaralı tarif

Karabuğday yapraklı 30-60 gr kuru (taze - 60-120 gr) sapları alın , bir kaba koyun, su dökün ve 10-15 dakika pişirin .

Sonra suyu soğutun, süzün, üç parçaya bölün ( 3 porsiyon).

Her yemekten sonra günde 3 kez alın .

Karaciğeri yatıştırır, ateşi düşürür,
idrarı hızlandırır, bağırsakları nemlendirir,
yüksek tansiyonu düşürür.

26 numaralı tarif

Üç muz alın , soyun, ­öğütün, bir kaba koyun, 60 gr kuru karpuz kabuğu (taze - 120 gr) ve 60 gr mısır püskülü ekleyin.

Bütün bunları suyla dökün ve kısık ateşte pişirin.

 

 

20-30 dk Şeker ilave edilir.Karışımı soğutun , süzün, ­2 eşit parçaya bölün .

yemeklerden sonra günde 2 kez alınır .

KAN HASTALIKLARI

Demir eksikliği anemisini tedavi eder,
kan dolaşımını normalleştirir

27 numaralı tarif

İki çiğ yumurta alın , kırın, sarısını ayırın, üzerlerine biraz su ve tuz ekleyin. Karışım, ­omlet yapımında olduğu gibi çırpılır; bir tavaya dökün ­ve hafifçe kızartın.

İki eşit porsiyona bölünerek sabah ve akşam yemeklerle birlikte yenir.

Verimliliği artırır,
kan damarlarını güçlendirir,
kötü huylu anemiyi tedavi eder

(Avitaminoz B 12 )

28 numaralı tarif

Bir domuz midesini alın , tuzlu suda iyice durulayın, kalan yağı alın, parçalara ayırın, seramik bir kaba koyun.

tamamen kuruması için fırına koyun . ­Kurutulmuş mide daha sonra ­toz haline getirilir ve temiz bir kapta saklanır.

Sabah ve akşam günde ­15 gr toz alınız . Tedavi süresi bir aydır.

 

 

tadı kaybolana kadar ( tükürük tükürmek arzu edilir ).­

Kılcal damarları ve damarları genişletir,
ağız kenarı sarkıklarını tedavi eder

24 numaralı tarif

Taze kesilmiş bir horozun kanını alın ve soğumadan hemen önce yüzün etkilenen kısmına sürün. Kan kuruduktan sonra yıkanır .

Kan basıncını düşürür,
kanamayı durdurur,
felç öncesi durumu hafifletir

25 numaralı tarif

Karabuğday yapraklı 30-60 gr kuru (taze - 60-120 gr) sapları alın , bir kaba koyun, su dökün ve 10-15 dakika pişirin .

Sonra suyu soğutun, süzün, üç parçaya bölün (3 porsiyon).

Her yemekten sonra günde 3 kez alın .

Karaciğeri yatıştırır, ateşi düşürür,
idrarı hızlandırır, bağırsakları nemlendirir,
yüksek tansiyonu düşürür.

26 numaralı tarif

Üç muz alın , soyun, ­öğütün, bir kaba koyun, 60 gr kuru karpuz kabuğu (taze - 120 gr) ve 60 gr mısır püskülü ekleyin.

Bütün bunları suyla dökün ve kısık ateşte pişirin.

 

 

20-30 dk. Tatmak için şeker eklenir. Karışımı soğutun , süzün, ­2 eşit parçaya bölün .

yemeklerden sonra günde 2 kez alınır .

KAN HASTALIKLARI

Demir eksikliği anemisini tedavi eder,
kan dolaşımını normalleştirir

27 numaralı tarif

İki çiğ yumurta alın , kırın, sarısını ayırın, üzerlerine biraz su ve tuz ekleyin. Karışım , sekizli yapmak için çırpılır ; ­bir tavaya dökün ­ve hafifçe kızartın.

İki eşit porsiyona bölünerek sabah ve akşam yemeklerle birlikte yenir.

Verimliliği artırır,
kan damarlarını güçlendirir,
kötü huylu anemiyi tedavi eder

(Avitaminoz B 12 )

28 numaralı tarif

Bir domuz midesini alın , tuzlu suda iyice durulayın, kalan yağı alın, parçalara ayırın, seramik bir kaba koyun.

tamamen kuruması için fırına koyun . ­Kurutulmuş mide daha sonra ­toz haline getirilir ve temiz bir kapta saklanır.

Sabah ve akşam günde ­15 gr toz alınız . Tedavi süresi bir aydır.

 

 

Et suyu soğuyacak, her şeyi iki eşit parçaya bölecek ve iki kez (sabah ve akşam) yenecek, ­rom suyuyla yıkanacak. Bir tedavi süreci - 7 gün

ve pıhtılaşmama tedavisi

35 numaralı tarif

500 g koyun incik (kemikli et ) ­alın , suyla iyice durulayın, üç parçaya bölün, su ekleyin ve 1,5-2 saat kısık ateşte pişirin.

150 gr hünnap meyveleri ekleyin ve tekrar 20-30 dakika pişirin. Et suyunu soğutun.

Her gün, günde ­3 defa yemeklerle birlikte bir parça et yiyin, et suyu ile yıkayın. Tedavi süresi / 0 gündür.

Zehirlenmeye bağlı
pıhtılaşmama tedavisi
(anafilaktik purpura)

36 numaralı tarif

500 gr tavşan eti alın , suyla durulayın, ­üç parçaya bölün, bir kaba koyun, üzerine su dökün ­, 100 gr hünnap meyveleri ekleyin ve 2 saat pişirin. Pişirmenin sonunda az miktarda esmer şeker (1-2 yemek kaşığı) ekleyin. Boule ­o ve eti üç farklı kısma ayırdı.

3 kez et suyu ile yıkayarak bir parça et yiyin.

 

 

Kan damarlarını güçlendirir,
cildi nemlendirir,
purpura, hemofili,
burun ve diş eti kanamalarını tedavi eder.

37 numaralı tarif

Bir domuz budu alın, iyice yıkayın ve soyun ­, bir tencereye koyun, 20 hünnap meyvesi ekleyin, hepsini suyla dökün ve ­bacak kaynayana kadar kısık ateşte pişirin. Sonra suyu soğutun.

But etini günde bir defa ­et suyu ile birlikte tüketin.

KANSER HASTALIKLARI

Yemek borusu kanseri tedavisi

38 numaralı tarif

İstediğiniz sayıda pırasa sapı alın, suyla iyice durulayın, kökleri kesin ve ­12 saat temiz su dolu bir kaba koyun.

Sonra kökleri çıkarın, öğütün, suyunu sıkın.

Yarım bardak için günde 3 defa için .

39 numaralı tarif

250 gr akut actinidia kökü alın , suyla iyice durulayın ­, doğrayın, bir kavanoza koyun, votka dökün ve bir hafta demlenmesine izin verin. Tentür günde bir kez karıştırılmalı veya çalkalanmalıdır.

Düzenli alım - günde 3 kez, 1-2 yemek kaşığı tentür. (Actinidia bahçıvanlar tarafından bahçelerde ve ev arazilerinde yetiştirilir; ­Uzak Doğu'da yabani olarak yetişir)

 

 

Tarif # 40 ∙

1 yemek kaşığı taze kaz kanı için .

Meme Kanseri Tedavisi

41 numaralı tarif

20 gr yeşil mandalina kabuğunu bir tencereye alın , üzerine 1,5 su bardağı su dökün ve ­1 su bardağı et suyu kalana kadar kısık ateşte pişirin .

Sonra suyu soğutun, süzün.

Günde bir kez, yemeklerden sonra 1 bardak için.

mide kanseri tedavisi

42 numaralı tarif

30-35 cm uzunluğunda ve ­işaret parmağı kalınlığında bir ceviz dalı alın , suyla yıkayın, ­küçük parçalara ayırın, bir tencereye koyun ve 2-3 saat kısık ateşte pişirin.

Sonra süzün, iki tavuk yumurtasını et suyuna koyun ve tekrar 5 dakika kısık ateşte pişirin .

Bundan sonra yumurtaları çıkarın, soyun ve tekrar 15 dakika pişirin. Et suyunun doğal olarak soğumasına izin verin ­, yumurtaları çıkarın.

Kendinizi daha iyi hissedene kadar düzenli olarak günde ­2 kez yemeklerden önce bir yumurta yiyin .

43 numaralı tarif

alın , kesin, çekirdeği çıkarın (beyaz).

5-6 gr çekirdek bir kaba konur, üzerine bir ­bardak su dökülür ve 15-20 dakika kısık ateşte kaynatılır, ardından et suyu süzülür ve soğutulur.

 

 

Her gün, günde bir kez, ­yemekten önce bir bardak et suyu için.

Çekirdek gelecek için hazırlanabilir. Bunun için hala yeşil (hasattan hemen sonra yapabilirsiniz) ayçiçeği sapları kullanılır. Çekirdek ­güneşte kurutulur ve bez torbalarda saklanır.

Mide kanseri ve rahim kanseri tedavisi

44 numaralı tarif

30 gr su kestanesi posasını alın , bir kaba koyun, su dökün ve et suyu kalın siyah bir renk alana kadar kısık ateşte pişirin.

Et suyunu süzün, 2-3 porsiyona bölün.

Her yemekten önce günlük (ve düzenli olarak) alın.

MİDE-BAĞIRSAK HASTALIKLARI

Mide ve duodenum ülserlerinin tedavisi
, kanserin önlenmesi
,
kabızlığın önlenmesi, bağırsak hidrasyonu,
ateş düşürücü

Tarif Nθ 45

Küçük bir taze lahana başını suda ­iyice yıkayın, parçalara ayırın ve bir ­meyve sıkacağı veya kıyma makinesi kullanarak suyunu sıkın.

Her gün yemeklerden yarım saat önce yarım bardak içilir ­.

İstatistiklere göre, mide ülseri olan 100 kişiden mide ağrılarının % 60'ı 2. -5

.

 

 

46 numaralı tarif

Her gün yemeklerden yarım saat önce veya yemeklerden 3 saat sonra bir yemek kaşığı arı balı tüketin .

Tedavi süresi 2 aydır.

47 numaralı tarif

2 kg patatesi suyla iyice durulayın , gözlerini çıkarın, kıyma makinesinde öğütün, bir kaba koyun ve bir litre temiz su dökün.

Nişastayı yıkamak için karışımı birkaç kez iyice çalkalayın . ­Ardından, doğranmış patatesleri ayırmak için hemen bir elekten geçirin.

Nişasta kabın dibine çökecek şekilde suyun oturmasına izin verin, ardından suyu dikkatlice boşaltın. Kalan suyu tamamen buharlaşana kadar ateşte ­buharlaştırın ­.

Elde edilen nişastayı çok kısık bir ­ateşe koyun ve eriyene ­ve koyulaşana kadar kızartın.

Bu şekilde siyah bir nişasta filmi elde edilir.

Yemeklerden önce günde 3 kez bir gram alın . Tedavi süresi bir aydır.

Filmin geleceğe hazırlanmasına izin verilir, serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır.

48 numaralı tarif

6-10 gr buruşuk kuşburnu çiçeği alın , bir kaba koyun, üzerine kaynar su dökün, ısrar edin.

Sabahları çay yerine iç.

 

 

gastrit tedavisi

49 numaralı tarif

5-10 gram ipekböceği kozası alın , fırında kurutun, toz haline getirin.

Yemeklerden yarım saat önce günde 2 defa içilir . Ilık kaynamış su için.

Tarif numarası 50

Yarım bardak inek sütü alın , kaynatın. Sonra bir ­bıldırcın yumurtasını kaynayan süte dökün, iyice karıştırın ve soğutun.

Günde bir kez - sabahları aç karnına alın.

Mide prolapsusu ve mide ağrısı

51 numaralı tarif

250 gr domuz ciğeri alın , suyla iyice durulayın, parçalara ayırın, bir kaba koyun, su dökün, 15 gr öğütülmüş karabiber ­ekleyin ve 1,5-2 saat kısık ateşte pişirin .

Daha sonra ciğer çıkarılır, soğutulur ve birer birer yemek sırasında yenir.

KABIZLIK TEDAVİSİ

Bağırsakları nemlendirir, senil
kabızlığı, alkol zehirlenmesini ve
gastrointestinal
sistem iltihabını tedavi eder.

52 numaralı tarif

250 gr ıspanak (saplı yapraklar) alın , bir kaba koyun , ­1 bardak taze domuz kanı ekleyin, kaynatın, tadına göre tuz.

Yemeklerden önce günde

1 kez yiyin .

 

 

Bağırsakları nemlendirir,
kabızlığı önler,
tansiyonu düşürür

53 numaralı tarif

500 gr muz alın , soyun, ­üç porsiyona bölün ve gün boyunca yiyin.

Yemek yerken muzlar hafifçe kızartılmış susam tohumlarına (siyah) batırılmalıdır.

Bağırsak fonksiyonunu uyarır
ve dışkıyı normalleştirir

54 numaralı tarif

Bir bardak inek sütünü kaynatın ­, 50 gr bal ekleyin, iyice karıştırın ­, soğutun.

Yemekten önce bir seferde iç.

Gücü güçlendirir, ateşi düşürür,
kronik ve senil kabızlığı tedavi eder

Tarif numarası 55

taze inek sütü alın , bir kaba dökün , ­100 gr bal ekleyin, iyice karıştırın ­, kaynatın.

100 gr soğan sapı alın , bir kıyma makinesinde ­öğütün , suyunu sıkın ve süt ve bal karışımı ile karıştırın. Tekrar kaynatın.

Et suyunu biraz soğutun.

Her gün yeni bir kaynatma hazırlayarak sabahları aç karnına alın .

 

 

56 numaralı tarif

Bir batun sapını (küçük parmak kalınlığında ) ­alın , kökünü kesin, suyla iyice durulayın. Küçük bir kavanoza 1-2 yemek kaşığı bal koyun .

Soğan sapını bala batırın ve ­anüse çok yavaş 5-6 cm sokun , sonra çıkarın . tekrar daldırın ve çok yavaş bir şekilde tekrar yerleştirin.

2-3 kez yapmak gereklidir . Yaklaşık 20 dakika sonra ­dışkılama isteği ortaya çıkacaktır. Dışkı tamamen çıkarılmamışsa, işlemi ­2-3 kez daha tekrarlamak gerekir .

KARACİĞER VE SAFRA KESESİ HASTALIKLARI

57 numaralı tarif

Domuzun bir safra kesesinden safra alın , bir tencereye dökün, 100 gr arı balı ekleyin. Her şeyi karıştırın ve 20 dakika kısık ateşte pişirin . Daha sonra karışımı soğutun, üç eşit parçaya bölün.

15 dakika önce günde üç kez alın .

1 yıla kadar saklanır) gelecek için hazırlayabilirsiniz .

Parankimal sarılığın tedavisi,
fazla sıvının alınması

58 numaralı tarif

15 gr kurutulmuş mısır püskülü alın , bir kaba koyun, bir bardak su dökün ve 10 dakika pişirin, ardından suyu süzün.

Sabahları bir defada çay yerine içilir. Durum düzelene kadar iç.

 

 

Sarılığın hepatit ve genişlemiş karaciğerin arka planına karşı tedavisi
, temizlik

bağırsaklar

59 numaralı tarif

90 gr taze tuzsuz domuz yağı alın, parçalara ayırın , bir kaba ­koyun ve yağı kısık ­ateşte eritin . Sonra kızartmayı çıkarın, yağı soğutun.

Sebzelerle (pancar, lahana, kabak) ­bir öğünde yiyin .

Akut ve kronik hepatitin tedavisi ve
karaciğer sirozunun ilk aşaması

60 numaralı tarif

50 gr yer fıstığını kaynar suyla bir kaba dökün , ardından 50 gr taze hünnap meyveleri (hünnap - Çin hurması) ve 50 gr şeker ekleyin.

Tüm bunları 30-40 dakika kısık ateşte kaynatın , ardından ­soğutun.

Günde bir kez yatmadan önce alın. Bir kaynatma ile fındık ve çilek ­yiyin . Tedavi süresi bir aydır ­.

bölgemizde bahçıvanlar tarafından yetiştirilmektedir ).

Damla tedavisi, vücudu temizleme,
fiziksel geri yükleme

ve cinsel güç

61 numaralı tarif

200 gr erkek drake etini suyla iyice durulayın, bir kaba koyun ve 2-3 saat pişirin

, ardından 200 gr pirinci ekleyin ve pirinç hazır olana kadar tekrar pişirin .­

 

 

Ortaya çıkan yulaf lapasına, iki eşit parçaya bölünerek tat vermek için tuz eklenir.

Öğle ve akşam yemekleriyle birlikte yiyin.

kökenlerden damla tedavisi

62 numaralı tarif

Bir domuz midesini alın , suyla iyice durulayın, bir kaba koyun, üzerine su dökün, ardından ­120 gr kesilmiş arpa (sadece kılçık ve saman, önceden gazlı beze sarılmış) ve 50 gr esmer şeker ekleyin.

1 saat kısık ateşte pişirin . Sonra mideyi çıkarın, suyu süzün, her şeyi iki eşit ­parçaya bölün.

İki kez yiyin, bir kaynatma ile yıkayın.

Dalak hastalıklarında ödem ve ödemin eşlik ettiği karın ödemi, böbrek
iltihabı tedavisi

63 numaralı tarif

Bir tane olgun karpuz alın , üstünü kesin ­. Posayı bir kaşıkla alın ( ­posayı kullanmayın).

Bu şekilde elde edilen kaba 120 gr soyulmuş kayısı çekirdeği ve 250 gr soyulmuş ve iyi yıkanmış sarımsak koyun. Tanelerin kabuktan daha kolay soyulması için ­30 saniye kaynar suda bekletilmesi ; cilt kırışacak ve sonra onu çıkarmak kolaydır.

Karpuzun içindekileri kesilmiş

kısım ile kaplayın ve her tarafını kalın bir kil çözeltisi ile kaplayın.

 

 

Daha sonra dışarı çıkarın ve güneşte kurutun. Ardından karpuzu her taraftan ­yakacak odunla kaplayın ve ateşte yakın.

Yakacak odun yandığında ve karpuz soğuduğunda, kili dövün ve karpuzdan geriye kalanları ve içindekileri ­toz haline getirin ve sıkıca kapatılmış bir kapta saklayın.

Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa 1,5 gr toz alınız .

Karın şişkinliği ve ödem tedavisi sırasında ­tuz ve karpuz yemek yasaktır.

ve genel güç kaybı durumunda
ekstremitelerin (kollar ve bacaklar) ödem tedavisi

64 numaralı tarif

Eski bir tavuğu alın , suyla iyice durulayın, içini çıkarın, tekrar iyice durulayın, küçük parçalar halinde doğrayın, bir kaba koyun, ­bir litre votka dökün ve yaklaşık bir saat pişirin.

Sonra eti çıkarın, üç eşit parçaya bölün ­.

Öğünlerde 3 defa yenir .

Böbreklerin kronik iltihaplanmasında
ödem ve ödem tedavisi ,
midenin çeşitli hastalıklarında kusmayı nötralize etme

65 numaralı tarif

0,5 litre taze inek sütünü bir tencereye dökün ­

, kaynatın, 20 gr şeker ekleyin. Karışımı soğutun.

 

 

Karışımın tamamını bir defada aç karnına için. Tedavi süresi ­5-7 haftadır .

Üremi tedavisi,
sarılık ile ödem,
idrar atılımı,
çeşitli zehirler ve toksinler

66 numaralı tarif

150 gr ezilmiş karpuz kabuğu alın , bir kaba koyun ­, üzerine su dökün ve 20-30 dakika pişirin. Sonra suyu soğutun.

2 kez yemeklerden önce yarım bardak alın . Tedavi süresi 5-7 haftadır.

Böbrek iltihabı ile ilişkili karaciğer hastalığı ve ödemde ödem tedavisi­

67 numaralı tarif

Bir olgun karpuz alın , üstünü kesin, ­posayı bir kaşıkla çıkarın. İçine 100-200 gr soyulmuş sarımsak koyun .

her tarafını kalın bir kil kütlesi ile kaplayın , güneşte kurutun.

Sonra her tarafını yakacak odunla kaplayın ve ateşe verin ­. Yakacak odun yandığında ve karpuz soğuduğunda, kili dövün ve karpuzdan geriye kalanları ve içindekileri toz ­haline getirin ve sıkıca kapatılmış bir kapta ­saklayın .

Günde 2 kez 3 gram toz ( 1 çay kaşığı) içilir , kaynamış su ile yıkanır.

 

 

Çeşitli kökenlerden ödem ve ödem tedavisi

68 numaralı tarif

200 gr bakla (tercihen yeni bir mahsul), et suyundan ayrı olarak %90 hazır olacak şekilde kaynatılır ­, soğutulur.

Sonra kabuğunu soyun , tekrar tencereye koyun, 200 gr şeker ekleyin ve fasulyeler tamamen kaynayana kadar tekrar pişirin.

Ortaya çıkan yulaf lapası iki eşit parçaya bölünür.

Sabah ve akşam yemeklerle birlikte alın.

Çeşitli kan hastalıklarında ödem tedavisi
(invazyon)

69 numaralı tarif

3-6 gr güneşte kurutulmuş şeftali çiçeğini bir kaba alıp ­üzerine kaynar su dökün ve 5-7 dakika demleyin .

yerine sabahları için .

Ateş düşürücü, idrar söktürücü
, böbrek ödemi tedavisi

Tarif numarası 70

squash'ın yumurtalığı (çiçek üzerinde zaten oluştuğunda ­) ince ince doğranır, güneşte kurutulur ­ve ardından toz haline getirilir. Tozu sıkıca kapalı bir kapta saklayın.

Günde 5 gr toz kaynamış su ile alınır . Tozun sürekli kullanımından bir hafta sonra şişlik tamamen kaybolur, idrar temizlenir ve şeffaf hale gelir . Genellikle ileride kullanılmak üzere ­100 veya daha fazla yumurtalık toplanır .

 

 

Böbreklerin kronik iltihaplanmasında vücudun şişmesinin tedavisi

Tarif #71

50 g güneşte kurutulmuş mısır püsküllerini (saç ) bir kaba ­koyun , üç bardak su dökün ve kaynatılan suyun yarısı (1,5 bardak) kalana kadar 30-40 dakika pişirin.­

Sonra suyu süzün, iki eşit parçaya bölün.

Günde 2 defa sabah ve akşam yemeklerden 15 dakika önce içilir .

DİYABET

72 numaralı tarif

Bir tavuk göbeği alın, kesin ve hemen ­içteki kalın deri tabakasını soyun (midenin içeriğini hemen yıkayamazsınız, aksi takdirde cildi ayırmak zor olur ve kolayca yırtılabilir).

Bundan sonra cilt su ile iyice durulanır ve ­güneşte veya fırında 40 ° C'yi geçmeyen bir sıcaklıkta kurutulur.

Kurutulmuş deriyi öğütün ve kızartın!” sararana kadar kısık ateşte ısıtın, ardından ­iyi havalandırılan bir yerde soğutun.

Bu şekilde, ­Çin'de büyük iyileştirici etkisi nedeniyle adlandırılan "Altın tavuk bağırsakları" ("Ji nei jin") elde edilir.

Daha sonra 250 gr taze kereviz kökü alın, suyla iyice durulayın ­, doğrayın, bir kaba koyun, oraya 10 gr "Golden Chicken Inyards" ekleyin, su ekleyin ve 30-40 dakika

kısık ateşte pişirin .

 

 

nohut Ardından 50 gr iyi yıkanmış pirinci ekleyin ve yumuşayana kadar tekrar pişirin.

Ortaya çıkan karışım iki kısma bölünür.

Gün boyunca (sabah ve akşam) iki kez yiyin, çeşitli sebzelerle baharatlayın.

73 numaralı tarif

15-25 gr sakız (sert çekirdekli meyve ağaçlarının dallarındaki reçineli salgılar) ­alın , bir kaba koyun, 30-60 gr kuru mısır püskülü (saç) ekleyin, hepsini iki bardak ­su ile dökün ve pişirin 10-15 dakika ­kısık ateşte . Sonra suyu süzün, iki eşit parçaya bölün.

15 dakika önce günde iki kez için .

74 numaralı tarif

500 gr mısır tanesi alın , suyla iyice durulayın, bir kaba koyun ve mısır tamamen kaynayana kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra dört eşit parçaya bölün.

100 gram için günde dört kez vardır .

Tarif numarası 75

Bir domuzun, ineğin veya koyunun pankreasını suyla iyice durulayın, parçalara ayırın ve ­fırında veya ateşte kurutun. Sonra toz haline getirin, bir şişeye koyun ve her zaman yanınızda taşıyın.

Günde 3 kez yemeklerden önce 3-5 gram toz (su ile ­) alınız .

76 numaralı tarif

200 gr domuz pankreasını alın , suyla

iyice durulayın, bir kaba koyun.­

 

 

30 gr mısır püskülü ekleyin , hepsini suyla dökün ve 1,5-2 saat pişirin.

Sonra suyu biraz soğutun, bezi ondan çıkarın, süzün, her şeyi iki eşit parçaya bölün ­.

2 kez yiyin , kaynatma ile yıkayın.

77 numaralı tarif

100 gr taze ıspanak kökü alın , suyla iyice yıkayın ­, bir kaba koyun, 15 gr tavuk ­göbek (üst deri) ekleyin, su dökün.

1,5-2 saat kısık ateşte pişirin ; sonra suyu süzün, üç porsiyona bölün.

Yemeklerden önce günde 3 defa içilir .

78 numaralı tarif

500 gr taze kereviz yaprağını suyla iyice durulayın, suyu çıkarmak için birkaç kez sallayın, ardından suyunu doğrayın ve sıkın (bir meyve sıkacağı, tülbent veya kıyma makinesi kullanabilirsiniz ).

Suyu bir kaba dökün, kaynatın , ardından hafifçe soğutun, iki porsiyona bölün.

Yemeklerden önce günde 2 kez içilir .

Meyve suyu yerine aynı miktarda yapraktan bir kaynatma hazırlayabilirsiniz.

15-20 dakika kaynatın , suyunu süzün , ­ikiye bölün .

Yemeklerden önce günde 2 kez alın .

79 numaralı tarif

10 gr soğan alın , soyun, suyla durulayın, kaynar suyla haşlayın, doğrayın, az miktarda bitkisel yağ ekleyin , ikiye bölün.

Ana yemekler için baharat olarak soğan

kullanarak günde ­2 kez yemeklerle birlikte yiyin .

 

 

İDRAR ORGANLARI HASTALIKLARI

İdrar söktürücü ve ateş düşürücü
, enfeksiyon tedavisi
,
idrarda kan görünümü ile
idrar yolu ve mesane iltihabı ,
üretrit tedavisi

80 numaralı tarif

6 g hurma sapının çekirdeğini ­ve iki kurutulmuş hurma meyvesini alın .

Bütün bunları bir tencereye koyun, su ekleyin, kaynatın ­ve biraz şeker ekleyin.

Karışımı 20 dakika kaynatın, ardından süzün, hurmayı soğutun ve bir defada ılık et suyu içerek yiyin.

Günde bir kez - sabahları aç karnına alın.

Diüretik ve analjezik
, üretra hastalıklarının tedavisi
ve idrara çıkma zorluğu

tarif #81

9-15 gr yıllık ayçiçeği kökü alın , iyice doğrayın, bir kaba koyun, iki bardak su dökün ve bir bardak kaynatma kalana kadar kısık ateşte damlatın. Et suyunu süzün, iki eşit parçaya bölün.

2 kez - sabah ve akşam - yemeklerden önce

içilir .

 

 

Enfeksiyon durumunda veya ameliyatlardan sonra üretranın tedavisi

82 numaralı tarif

Bir diş sarımsağı soyun , suyla iyice durulayın, sarımsağı ezin.

Ortaya çıkan bulamacı gazlı bezle sıkın. İdrar yoluna ­1-2 damla sarımsak suyu damlatın ­. Ardından 10-12 dakika sonra kanal doğal bir şekilde idrarla yıkanır.­

Kanal damlatıldığında ­kanal mukozasında hafif bir tahriş görülebilir ancak bu belirtiler ­hızla kaybolur.

idrara çıkma, ürolitiyazis ve
kolelitiazis
tedavisi ,
üretrada ağrı

83 numaralı tarif

Bir tavuk göbeği (üst deri) alın , ­kurutun, toz haline getirin ve ılık ­kaynamış su ile için.

Her gün yeni bir tavuk göbeğinin derisini kullanarak sabah ve akşamları alın .

Diüretik, hemostatik,
kolinerjik ve çare; safra kesesi ve mesaneden taşların
çıkarılması

84 numaralı tarif

50 gr mısır püskülü (3 yemek kaşığı) alın , 1 bardak kaynar su dökün, ısrar edin.

Öğünlerden bağımsız olarak günde

1-2 kez içilir .

 

 

ALKOL ZEHİRLENMESİ

Alkolün etkisini nötralize eder,
safra kesesinin işleyişini düzenler,
nikotin ve alkol zehirlenmelerinde
kalbin çalışmasını normalleştirir ,
ağız kokusunu giderir.

85 numaralı tarif

İsteğe bağlı miktarda yasemin veya siyah çay alın, bir kaba koyun, bir bardak ­su dökün, kaynatın, ardından 5-7 dakika bekletin, süzün.

Çok küçük yudumlarla için.

Alkolün etkilerini nötralize eder,
zehirlenmeyi önler

86 numaralı tarif

Bir hurma meyvesi alın , suyla iyice durulayın, bir bıçakla soyun ve alkol almadan önce hurma yiyin.

Alkol içtikten sonra hurma yerseniz, hızlı bir ayılma olur.

Alkol zehirlenmesini nötralize eder

87 numaralı tarif

alın , iyice yıkayın ve yiyin. Taze armuttan sıkılmış meyve suyu içebilirsiniz.

88 numaralı tarif

2 yemek kaşığı sofra sirkesi (%6-9) alın , 1:1 su ile seyreltin ve kısa aralıklarla

çok küçük yudumlar için .­

 

 

89 numaralı tarif

İstediğiniz miktarda yeşil çay alın , güçlü, zengin bir infüzyon yapmak için ­demleyin ­ve yemekten sonra küçük yudumlarla için.

90 numaralı tarif

alın , suyunu sıkın ve için ya da sadece yiyin.

Tüm turunçgillerin meyvelerini de kullanabilirsiniz ­.

tarif #91

İsteğe bağlı miktarda taze turp veya turp yaprağı ­alın , suyla iyice durulayın. Sonra ­bir kıyma makinesinde öğütün, suyunu sıkın (yaklaşık 1 yüz ­kan).

Küçük yudumlarla iç.

Şiddetli alkol
zehirlenmesini hafifletir

92 numaralı tarif

150 gr tatlı su kestanesi bitkisi ­meyveleri ile birlikte alınır , bol su ile yıkanır ve bir tencereye alınarak üzerine su ilave edilerek kısık ateşte 20-30 dakika pişirilir. Sonra suyu soğutun, süzün.

Küçük yudumlarla iç. Tek dozda doz.

Alkol zehirlenmesini ve kusmayı hafifletir

93 numaralı tarif

Bir bardak (200-250 ml) kombu çayı infüzyonu alın ve çok küçük yudumlarla için.

 

 

?SOLUNUM HASTALIKLARI

Ateşi düşürür, öksürüğü durdurur,
balgam akıntısını normalleştirir,
şiddetli öksürük
ve astımlı boğulma ile akciğer ateşini tedavi eder

94 numaralı tarif

10 g kurutulmuş silindirik lif çiçeği ­alın , bir kaba koyun ve 10 dakika su dökün. Daha sonra suyu boşaltın, çiçekleri 15 gr bal ile karıştırın, karışımı 3 porsiyona bölün.

Her yemekten sonra günde 3 kez alın . (Luffa silindirik sebze lifi için yetiştirilir ­).

Ateşi düşürür, zehirleri etkisiz hale getirir,
öksürüğü durdurur, nefes almayı düzenler
, bronşların lümenini genişletir,
balgam akıntısını normalleştirir; şiddetli boğucu
öksürük, akciğer apsesi, kuru
öksürük ve akciğer kangreni ile seyreden akut bronşiti tedavi eder .

95 numaralı tarif

Sonbaharın başında, ısı azaldığında ve mahsul hasat edildiğinde, uç, silindirik ­lifin bir sapından kesilerek atılır .

Sapın diğer ucu temiz bir şişeye konur ­ve bir gün bekletilir. Ertesi gün şişede az miktarda bitki suyu toplanmalıdır.

yemeklerden sonra günde

bir kez küçük bir bardak (50 ml) için .

 

 

Kan damarlarını güçlendirir,
kan gazı değişimini normalleştirir. Bronşit, astım ve akciğer tüberkülozunu tedavi eder

96 numaralı tarif

3 taze bıldırcın yumurtası alın , kırın, bir kaseye dökün ve pürüzsüz olana kadar çırpın. Ardından karışımı kuvvetlice kaynayan suya dökün.

Daha sonra suyu soğutun, tülbentten geçirerek ­pişen karışımı ayırın.

Karışımı günde bir kez yemekle birlikte alın. Tedavi süresi 12 aydır.

Öksürüğü durdurur, nefes almayı düzenler
, terlemeyi normalleştirir, güçlü
boğucu bir öksürükle soğuk algınlığını ve
vücudun aşırı terlemesini (hiperhidroz) düşürür.

97 numaralı tarif

60 g yazlık buğday tanelerini alın , iyice yıkayın ­, kurutun, tahıl haline getirin, bir kaba koyun, su dökün, 7 hünnap meyvesi ekleyin ve buğday hazır olana kadar kısık ateşte pişirin.

Ortaya çıkan yulaf lapasını soğutun, iki porsiyona bölün ve sabah ve akşam öğünlerle birlikte iki dozda yiyin.

Gücü güçlendirir,
kan oluşumunu uyarır; bronşit, korku,
uykusuzluk ve aşırı terlemeyi tedavi eder

98 numaralı tarif

Bir domuz kalbi alın , küçük parçalar halinde kesin, iyice yıkayın, bir kaba koyun ve 1 saat pişirin. Tatmak için tuz ekleyin.

 

 

Ortaya çıkan suyu etli iki eşit parçaya bölün ­.

Günde ­2 defa ilk öğün yerine öğünlerle birlikte tüketin .

Isıyı düşürür,
kanın durgunluğunu önler, gözenekleri temizler. Akut
soluk borusu iltihabını ve astımlı öksürüğü tedavi eder

99 numaralı tarif

500 gr beyaz turp kökü alın , suyla yıkayın, soyun. Soyulmuş turpu ­bir kıyma makinesinde öğütün, suyunu sıkın.

Günde bir kez taze turp suyu için.

Balgamı giderir, nefes almayı düzenler
. Kronik bronşit ve astımlı öksürüğün tedavisi

100 numaralı tarif

1-2 taze portakal alın , suyla durulayın, küçük parçalar halinde kesin, bir kaba koyun, ­portakalların suyunu salması için üzerine malt şekeri (maltoz) serpin , ­1 bardak su ekleyin ve koyu bir şurup oluşana kadar yaklaşık bir saat pişirin. oluştu ­.

1 yemek kaşığı şurup alın .

Öksürüğü keser, balgam söktürür.
Kronik soluk borusu iltihabını tedavi eder

101 numaralı tarif

5-6 patlıcan kökü alın , suyla iyice durulayın, doğrayın, bir kaba koyun ve ­

koyu bir et suyu elde edilene kadar kısık ateşte pişirin. Sonra ­az miktarda kahverengi şeker ekleyin (tatmak için ­).

 

 

Her gün, günde 2-3 defa, yemeklerden sonra yarım bardak et suyu içilir.

Bir tedavi kürü - 10 gün. 3 gün ara ile 3 ders alınması gerekmektedir ­. Patlıcan köklerini yıkadıktan sonra toprağın kalıntılarını temizledikten sonra geleceğe hazırlayabilirsiniz. Sonra doğrayın ve ­güneşte kurutun.

Gücü güçlendirir, akciğerleri nemlendirir.
Kronik bronşiti tedavi eder

102 numaralı tarif

40 gr bal alın , bir kaba koyun ve kısık ateşte ısıtın. Daha sonra ballı kaba az miktarda su (yarım bardak) ekleyin, kaynatın ve ardından bir tavuk yumurtasının içindekileri dökün, 5 dakika daha kaynatın ve soğutun ­.

Her gün sabah ve akşam aç karnına ­haşlanmış yumurta yiyin ve kaynatma ile yıkayın.

Öksürüğü keser, nefes almayı düzenler
. Bronşit ve
astımlı astımı tedavi eder

103 numaralı tarif

2 tavuk yumurtası alın , kabuğu iyice yıkayın, bir kaba koyun, oraya 15 gr yeşil çay ekleyin ve 2 bardak kaynar su dökün. Sonra tüm bunlar 5 dakika kısık ateşte kaynatılır .

Bundan sonra yumurtalar çıkarılır, kabukları soyulur ­, tekrar et suyuna konur ve ­

su neredeyse tamamen buharlaşana kadar tekrar kısık ateşte kaynatılır ­.

 

 

Yumurtaları çıkarın, soğutun ve her sabah ve akşam yemeklerden sonra bir yumurta yiyin ­.

Isıyı azaltır, balgamı giderir,
nefes almayı düzenler. Kronik bronşiti, öksürüğü ve
astımlı boğulmayı tedavi eder

104 numaralı tarif

3 tavuk safra kesesi alın , safrayı küçük bir kaba dökün ve tüm nemi çok düşük ısıda (tercihen bir su banyosunda) buharlaştırın.

Kurutulmuş safrayı toz haline getirin, 1:1 oranında şekerle karıştırın , ­iki eşit parçaya bölün .

Günde 2 defa yemeklerden sonra ılık kaynamış su ile alınız .

Bir tedavi kürü - 5 gün.

Böyle bir fırsat varsa, safra ­ileride kullanılmak üzere hazırlanabilir. Kurutulmuş safra, karanlık bir kapta serin ve kuru bir yerde saklanır.

Akciğerleri ve böbrekleri güçlendirir,
midenin çalışmasını normalleştirir. Şiddetli
öksürük, astım , nefes darlığı ve
bronşiti tedavi eder

105 numaralı tarif

10 gr şeftali çekirdeği alın (çekirdeklerinden ekstrakt), ­30 dakika suda bekletin . Sonra cildi tanelerden çıkarın ­.

Tahılları öğütün ve 100 gr önceden ­pişirilmiş pirinçle karıştırın.

 

 

Ortaya çıkan yulaf lapası iki porsiyona bölünür ve iki doz halinde yenir - sabah ve akşam yemeklerden sonra.

Kronik tracheit tedavisi

106 numaralı tarif

Bir tavada ısıtılan ­1-2 yemek kaşığı susam yağı, iki tavuk yumurtasını çırpın ve ­kısık ateşte kızartın.

Daha sonra yumurtalara hafifçe sofra sirkesi serpilir ve sirke tamamen buharlaşana kadar tekrar kızartılır.

Ana yemekten sonra sabah ve akşam bir yumurta alın. Her seferinde (sabah ve akşam) bir yumurta pişirebilirsiniz.

107 numaralı tarif

100 gr ıspanak, turp (veya turp) ve patlıcan tohumları alın , iyice karıştırın , toz haline getirin ­.

Sabah ve akşam yemeklerden sonra günde 15 gr toz alınız .

Tedavi süresi 10 gündür.

108 numaralı tarif

Ceviz tanelerini bir kıyma makinesinde öğütün, 3: 1 oranında şekerle karıştırın.

2 yemek kaşığı yiyin . yemeklerden sonra karışımdan yemek kaşığı .­

109 numaralı tarif

10 baş sarımsağı soyun , ­kıyma makinesinde öğütün, 100 gr esmer şeker ekleyin, iyice karıştırın .­

Karışımı bir kavanoza koyun ve yarım bardak daha sofra sirkesi ekleyin ve 3 gün demlenmesini sağlayın .

Sonra karışımı süzün, keki sıkın.

Her gün, günde

3 kez, az miktarda ılık kaynamış su ile yarım çorba kaşığı infüzyon alın.

 

 

110 numaralı tarif

Bal, şeker şurubu ve önceden sıkılmış soğan suyunu aynı ­ağırlık oranlarında alın, iyice karıştırın, bir kaba koyun.

Kalın ve viskoz bir kütle elde edilene kadar düşük ısıda buharlaştırın .­

Her gün, sabah ve akşam, yemeklerden sonra, karışımdan bir çorba kaşığı alın.

SOĞUK HASTALIKLARI,
ses kısıklığı

Zehirleri nötralize eder, bakterileri öldürür,
ter attırır; salgın
soğuk algınlığının önlenmesi ve tedavisi

111 numaralı tarif

250 gr batun soğan ve 250 gr soyulmuş sarımsak alın , her şeyi iyice yıkayın, sonra öğütün ­, bir kaba koyun, iki litre su dökün ve 15-20 dakika kısık ateşte pişirin.

Günde 3 defa birer bardak içilir .

Zehirleri, bakterisitleri nötralize eder,
burun akıntısını ve öksürüğü giderir

112 numaralı tarif

Soyulmuş bir diş sarımsağı alın , ezin

ve ağzınızda tutun. Ortaya çıkan tükürük tükürülmelidir ­.

 

 

Sarımsağı tadı kaybolana ve salyası durana kadar bekletin. Her seferinde üç diş sarımsak kullanılır ve ­iyileşme sağlanana kadar bekletilir.

Gücü artırır, ateşi düşürür, soğuk algınlığını, ses kısıklığını
, bademcik iltihabını ve soluk borusu iltihabını tedavi eder.

113 numaralı tarif

Dört sap (parça) soğan batunu alın , suyla ­iyice yıkayın, doğrayın, bir tencereye koyun ­ve iki bardak su dökün.

50 gr şeker ekleyin ve 15-20 dakika pişirin .

Bundan sonra, hemen iki ördek yumurtasını sıcak et suyuna sürün. Hepsini iyice karıştırın, iki porsiyona bölün.

Pripyat gün boyunca iki doz halinde ( ­sabahları ve akşamları sıcak rom).

ekşi ve baharatlı yiyecekler yememelisiniz .­

Ateşi düşürür, zehirleri etkisiz hale getirir,
soğuk
algınlığını tedavi eder, ateşi düşürür.

114 numaralı tarif

Bir beyaz lahana kökü alın , suyla iyice ­yıkayın, ardından tabaklara kesin, bir kaba koyun, bir bardak su dökün ve 15-20 dakika kısık ateşte pişirin .

 

 

Sonra suyu süzün, koyu şeker ekleyin (tatmak için), suyu iki eşit parçaya bölün.

Gün boyunca ikiye bölünmüş dozlarda (sabah ve akşam ­) içilir.

kısmi ses kaybı
tedavisi
(akciğerleri ve gırtlağı nemlendirir)

115 numaralı tarif

60 gr yer fıstığını (kabukları ile birlikte) ­bir tencereye ­alın , üzerine kaynar su dökün ve kısık ateşte 30-40 dakika pişirin, ardından çıkarın, ­bir tavaya koyun ve kısık ateşte hafifçe kızartın ­, soğumaya bırakın.

Bu yer fıstığı porsiyonu, kabukla birlikte yemeklerden önce alınmalıdır.

Bir hastalıktan sonra ortaya çıkan ses kısıklığının tedavisi

116 numaralı tarif

500 gr taze domuz derisi alın (taze tuzsuz yağdan kesilebilir), suyla iyice durulayın.

Daha sonra bir tencereye koyun, tadına bakmak için tuz ekleyin ve tamamen kaynayana kadar kısık ateşte pişirin. Haşlanmış deriyi ­üç parçaya bölün.

Her yemekten önce günde üç kez yiyin.

Tedavi süresi 20 gündür.

 

 

ORGANİZMANIN GENÇLENMESİ

Her şeyden önce, vücudun gençleşmesi ­iki işaretle belirlenebilir:

         pürüzsüz , elastik ve kanla daha iyi beslenen cildimizin durumuna göre ;

         saçımızın durumuna göre.

Evet, bu saç! Vücudumuz herhangi bir besin maddesi, vitamin ­veya elementten yoksun kalır kalmaz, saç buna hemen tepki verir - donuklaşır, kırılgan hale gelir ve yoğun bir şekilde dökülmeye başlar.

Bir saç analizi yaparsanız (ve bunlar gelişmiş ülkelerde yapılır ), o zaman kimyasal bileşimleri şunları gösterecektir: hastalığı önlemek, ­vücudu iyileştirmek ve gençleştirmek için ne yemelisiniz?­

yukarıdaki tüm koşulları dikkate alır ve diyet (tıbbi) beslenme ve kozmetikler arasında bir ortalamayı temsil eder.

Yazılı olarak kullandığımız ­sebzelere, meyvelere, tahıllara, hayvan organlarına - karaciğer, böbrekler vb .

Böylece, her kadın mutfağında bulabilir ilacı hazırlamak için gerekli her şey aynı zamanda yiyecek ­- besleyici, iyileştirici, gençleştirici olabilir .

Saç ve saç derisini iyileştirir,
kepeği giderir

117 numaralı tarif

Eşit miktarda sofra (mutfak ­) tuzu ve boraks alın, hepsini iyice karıştırın, ­bir bulamaç oluşana kadar suyla nemlendirin.

Temiz yıkanmış saç derisine sürün (saç

nemli olmalıdır). 10-15 dakika sonra kafayı suyla durulayın.

 

 

Tarifi saçınızı her yıkadığınızda, ancak en az haftada bir kez kullanın.

118 numaralı tarif

1,5 su bardağı %9 sirkeyi bir litre suda seyreltin ve her yıkamadan sonra başınızı bu solüsyonla yıkayın.

119 numaralı tarif

Her gün taze birayı saça ve saç derisine sürün ­, ardından başınızın etrafına bir havlu sarın ve ­15 dakika bekletin . Ardından ılık su ­(30-36 o C) ile saçı iyice durulayın .

Saçı iyileştirir,
rengini ve elastikiyetini geri kazandırır ,
kellik durumunda saç büyümesini yeniler .
Böbrek ve karaciğer fonksiyonunu geri yükler

120 numaralı tarif

Eski bir tavuğu alın , bağırsaklarını çıkarın, ­içini çıkarın ve suyla iyice durulayın. Bundan sonra tavuğu bir tencereye koyun, su dökün.

4 saat kısık ateşte pişirin , ardından ­suyu biraz soğutun ve bir kaşıkla ­yüzeydeki yağı alın, ayrı bir kaba koyun.

Tavuğu tekrar birkaç saat kaynatın ve ­tekrar soğutun ve yağını toplayın. Tavuk tamamen kaynayana kadar ve her seferinde yağ toplamanız gerektiğinde bu işlemi birçok kez tekrarlayın .­

Her öğünde yağı sebze ve pirinçle karıştırarak ikinci yemek olarak yiyin.

 

 

Kan dolaşımını iyileştirir,
vücudu gençleştirir,
erken beyazlama ile saç rengini geri kazandırır

121 numaralı tarif

500 gr rafine edilmemiş kahverengi şeker alın , bir kaba koyun ­, su ekleyin ve koyu bir şurup oluşana kadar pişirin. Ardından 250 gr kavrulmuş sıcak susam (kızartma için çörek otu kullanmanız gerekir, buna "çörek otu" denir) ve 250 gr ­kıyılmış kavrulmuş ceviz ekleyin.

Hepsini iyice karıştırın ve tekrar ateşe verin.

Geniş tabanlı bir emaye kap alın, bitkisel yağ ile yağlayın ve sıcak karışımı içine dökün. Karışım biraz soğuyunca kabın dibine pankek şeklinde eşit bir şekilde yayın ve bıçakla küçük parçalar halinde kesin.

öğün aralarında 2-3 parça yiyin .

nemlendirir ve canlandırır
. Kuru ve kırılgan saçlar
normale döner,
dökülmeyi ve kırılmayı durdurur

122 numaralı tarif

İstenilen miktarda taze susam tohumu alın ­, bir presin altına koyun ve yağı sıkın.

Bu yağı günde 2 kez saç derisine ve saça sürün, 15-20 dakika bekletin. Ardından ­başınızı ve saçınızı yıkayın.

 

 

Saçın erken beyazlamasını iyileştirir,
kırılganlığı ve saç dökülmesini ortadan kaldırır,
kan oluşumunu uyarır

123 numaralı tarif

İki tavuk yumurtasını suyla iyice yıkayın, ardından kabuğu çok dikkatli bir şekilde kırın (küçük çatlaklar oluşana kadar kabuğa hafifçe vurun ­, ancak yumurta filminin kırılmaması için).

Bundan sonra, dikkatlice bir tencereye koyun ­, üzerine su dökün ve 30 g çok çiçekli dağcının ezilmiş köklerini ekleyin .

30 dakika kısık ateşte pişirin . Daha sonra yumurtaları çıkarın, kabuklarını soyun ve aynı et suyunda tekrar 30 dakika kaynatın.­

Bundan sonra suyu soğutun, yumurtaları çıkarın, solüsyonu süzün.

Önce yumurtayı ye sonra suyunu iç.

Gri saçın doğal renginin geri kazanılması

124 numaralı tarif

İstenilen miktarda yer fıstığı alın, bir tavada veya fırında sarı - kahverengi bir renk alana kadar ­kızartın . Sonra soğutun, ­toz haline getirin.

Parmaklarınızla saç derinize ovun .

20-30 dakika sonra saçınızı yıkayın, ancak ­daha uzun süre bırakabilirsiniz.

Prosedürü günlük olarak gerçekleştirin. 2-3 gün sonra terapötik etki ortaya çıkmaya başlayacaktır.

 

 

Saçın
erken beyazlamasının tedavisi ,
orijinal renginin restorasyonu

125 numaralı tarif

50 gr pirinci alın , suyla iyice durulayın, ­bir tencereye koyun, 25 gr iyi yıkanmış ­susam ekleyin. Hepsini iyice karıştırın, üzerine ­su dökün (tuzlamayın). Pirinç pişene kadar kısık ateşte pişirin.

yanında garnitür olarak düzenli olarak tüketilir ­.

Erken
beyazlamayı iyileştirir, saç rengini geri kazandırır ,
kan damarlarının durumunu iyileştirir

126 numaralı tarif

İstenilen miktarda beyaz dut meyvesini gazlı bezin içine koyun ve suyunu sıkın. Daha sonra suyu seramik bir kaba koyun ­ve suyu iyice koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin .

Suyu hafifçe soğutun, gazlı bezle süzün, ­üzerine aynı miktarda bal ekleyin, iyice karıştırın ve ağzı kapalı bir kapta saklayın.

Bu ilaç gelecek için ve sınırsız miktarda hazırlanabilir. Bal iyi bir koruyucu ­olduğu için ilaç çok uzun süre

bozulmaz ­.

 

 

Ilık kaynamış su ile günde bir kez 1-2 yemek kaşığı alın .

Saçın uzunlamasına tabakalaşmasının tedavisi (yılan dili).
Böbrekleri ve karaciğeri
onarır ve uyarır

127 numaralı tarif

İsteğe bağlı miktarda susam tohumu alın ve kalıcı bir aroma görünene kadar sürekli karıştırarak kızartın. Sonra tohumları soğutun, öğütün ­ve (sürekli karıştırarak) az miktarda şeker ekleyin.

Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez alın, her seferinde ­20 g karışım kullanın .

Kahvaltı ve akşam yemeklerinde tatlı olarak kullanılabilir.

Kepeği önler ve
kafa derisi kaşıntısını azaltır

128 numaralı tarif

Pırasa ve soğan batununu eşit ağırlıkta alın . Bunların hepsini suda iyice durulayın, doğrayın, az miktarda bitkisel yağ ekleyin ­.

yemek

sırasında yeşil salata olarak kullanın .­

 

 

İltihabı hafifletir, cildi nemlendirir.
Yüzdeki herpes
, akne, bol
yağ salgılarını tedavi etmek için kullanılır

129 numaralı tarif

Silindirik lif kabağının genç bir sürünen sapında, şiddetli çiçeklenme ­döneminde , kökten yaklaşık 1 metre uzunluğunda bir liana kalacak şekilde üst kısmı kesin .

Kesilen kısmı atın ve ­yatağın üzerinde kalan sapın ucunu bir cam kavanoza indirin ve üzerini muşamba ile örtün. Naylon kapakta bir delik açıp sapı oraya yapıştırabilirsiniz.

kavanozun dibine değmediğinden emin olun . ­Kavanozu bir gün ­bu pozisyonda , ­güneş ışınlarının düşmemesi ve kavanozun ısınmaması için üzerini bir bezle örterek bırakın ­.

Bir günde kavanozun dibinde 50-100 ml (0,5 yüz ­kan) meyve suyu olacak, bu da kesilmiş saptan damlar.

, cildin etkilenen bölgelerine sürtünme şeklinde veya loblarla haricen kullanılır .­

Cilt kuruluğu ve çatlamasının yanı sıra yetersiz
kan oksijen doygunluğunu
tedavi etmek için kullanılır.

130 numaralı tarif

200 gr taze hünnap (hünnap) meyvesi alınır , bol ­su ile yıkanır ve bir tencereye alınarak ­üzerine su ( ­meyvelerin üzerini bir parmak kadar kaplayacak şekilde) dökülür ve kısık ateşte 20- 30 dakika

 

 

Sonra suyu soğutun, süzün, meyveleri ve suyu iki eşit parçaya bölün.

Günde iki kez, çilek yiyin ve bir kaynatma ile yıkayın. Tedavi süresi bir aydır.

Yüzü ve vücudu gençleştirir - nikotinik asit
eksikliği ile kullanılır ,
ciltte pürüzlülük ve keratinizasyona
neden olur - pellagra

131 numaralı tarif

50 gr soya fasulyesi alın , suyla iyice durulayın, bir kaba koyun, su dökün, 50 gr domuz ciğeri koyun ve 1-2 saat pişirin Elde edilen et suyuna (tatmak için) biraz tuz ekleyin .­

İki hafta boyunca günde bir kez et suyu ile yıkanmış bir karaciğer var.

Yüz cildini nemlendirir,
kan dolaşımını uyarır,
cildin yaşlanmasını önler,
kırışıklıkları ve kıvrımları yok eder.

132 numaralı tarif

alın , suyla iyice yıkayın, ardından doğrayın ve suyunu sıkın. Salatalığı bir kıyma makinesinden veya meyve sıkacağından geçirerek meyve suyu elde edebilirsiniz .­

İyi yıkanmış yüz cildine (ılık suyla yıkayın ­), pamuklu çubukla suyu uygulayın.

Yüzü günde bir kez meyve suyuyla silin.

 

 

Yüzü gençleştirir ve temizler,
cildin yaşlanmasını önler

133 numaralı tarif

Birkaç olgun domates alın , temiz suyla iyice yıkayın, parçalara ayırın, gazlı beze sarın ve suyunu sıkın, ­üzerine aynı miktarda bal ekleyin.

İyice karıştırın ve ovma olarak kullanın.

Yüz derisini bu karışımla iki günde bir pamuklu çubukla silin .

Bu karışım protein, karoten, ­B, C, K, PP gruplarının vitaminlerini, nadir toprak mikro elementlerini ­ve ayrıca büyük miktarda kalsiyum, potasyum ­, sodyum ve magnezyum içerir. Bütün bunların ­yüz derisi üzerinde olumlu bir etkisi vardır.

Cilt gözeneklerini temizler,
yüzdeki sivilceleri tedavi eder.

134 numaralı tarif

15-30 gr bahçe semizotu alın , suyla iyice durulayın, doğrayın.­

Bir tencereye alıp üzerine 1-1,5 su bardağı su dökün ve kısık ateşte 5-10 dakika pişirin.

Bundan sonra karışımı biraz soğutun, süzün ve ılık kompres veya ovalama olarak kullanın ­.

Sıkıştırmak için günde 1-3 kez yapın 5-10 dakika, her seferinde taze bir et suyu hazırlıyor

.

 

 

135 numaralı tarif

15 adet hünnap (hünnap) meyvesi alın , suyla durulayın, su ekleyin ve 30-40 dakika kısık ateşte pişirin ­.

Sonra suyu biraz soğutun, süzün, ­üç eşit parçaya bölün.

Yemeklerden sonra günde 3 kez içilir . Tedavi süresi bir aydır.

136 numaralı tarif

Eşit oranlarda ­kükürt tozu ve ince öğütülmüş ravent kökü alın , iyice karıştırın , bir bulamaç elde edilene kadar su ekleyin.

Yüz maskesi veya ovma olarak kullanın Günde 7-2 kez .

Yüz derisindeki sarı-kahverengi lekelerin giderilmesi

137 numaralı tarif

Her gün temiz yıkanmış cilt üzerine sabah ve akşam 1-2 damla E vitamini yağ solüsyonunu ­lekeye uygulayın ve 10 dakika cilde sürün.

bronzlaşmış yüz beyazlatma

138 numaralı tarif

Orta boy bir balkabağının kabuğunu çıkarın ve meyveyi küçük parçalar halinde kesin. 250 gr su ve 375 gr votka ­dökün , kaynatın, sıvıyı boşaltın.

Yatmadan önce haşlanmış balkabağı posasından yüzünüze bir maske yapın, sabahları durulayın.

Bir süre sonra bundan yüz, ­değerli bir taş gibi parlak ve temiz hale gelecektir.

 

 

El derisinin soyulması

139 numaralı tarif

sulu bir C vitamini solüsyonu ( 3 ml suya 1 tablet ) uygulayın , iyice ovun, eller ­kuruyana ve ciltte beyaz bir kaplama görünene kadar bekleyin. Bundan sonra, ellerinizi soğuk suyla durulayın ­.

Bu prosedür, her seferinde taze bir çözelti hazırlayarak günde bir kez yapılmalıdır.

140 numaralı tarif

Birkaç soyulmuş diş sarımsak alın , bunları ­bir sarımsak presi ile ezerek bir hamur haline getirin.

Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez 5-10 dakika cilde masaj yaparak uygulayınız . Ardından ­koku kaybolana kadar ellerinizi sabun ve soğuk suyla iyice yıkayın .­

141 numaralı tarif

40 gr ezilmiş meyan kökü alın , bir şişeye koyun , ­100 ml% 95 içme alkolü dökün ve 36 saat demlendirin. Ardından karışımı sıkın.

Günde 3 kez ovma olarak kullanın .

Belirtilen oranları koruyarak ızgarada daha fazla yemek pişirebilirsiniz ­.

Çatlamış cilt

142 numaralı tarif

Günde iki kez travesti yumurta sarısından elde edilen bir merhemle yağlayın.­

143 numaralı tarif

30 gr ince öğütülmüş meyan kökü ve 30 ml susam yağı alın . Bütün bunlar iyice karıştırılır ve 24 saat ılık bir yerde demlenir .

 

 

Ardından yağı sıkın ve çatlakları günde 1-2 kez yağlayın.

144 numaralı tarif

Ellerde veya ayaklarda cilt çatlakları varsa ­, önce sıcak suda buğulanmalı ve ardından etkilenen bölgelere arı balı sürülmelidir. Bu yöntem sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez uygulanır .

Siğillerin çıkarılması
                                                                I

145 numaralı tarif

Küçük bir parça taze, tuzsuz domuz yağı alın, siğile uygulayın ve sarın ­. Siğil tamamen kaybolana kadar bandajı 2-3 günde bir yağla değiştirin.

146 numaralı tarif

Bahçe semizotu taze çakılını yulaf ezmesi haline getirin , suyunu sıkın ve günde bir kez siğili yağlayın.

147 numaralı tarif

Siğilleri günde 2-3 kez taze kırlangıçotu suyu veya taze sıkılmış sarımsaktan elde edilen yulaf ezmesi ile yağlayın ­.

Mısırların çıkarılması

148 numaralı tarif

Bir tavuk yumurtası alın . Sert kaynatın (5-10 dakika), sonra biraz soğutun, yumurtayı ­soyun , sarısını çıkarın, bir çay süzgecine koyun ve dibine değmeyecek şekilde fincana sabitleyin .­

Daha sonra süzgeçli fincanı iyi ısıtılmış fırına 5-10 ­

dakika koyun . Bardağın ­dibinde sarımsı- altın ­renginde yağlı bir sıvı bulunmalıdır.

Sarısı atılır ve sıvı, mısırı günde bir kez yağlayarak merhem olarak kullanılır.

Koltuk altından gelen güçlü ter kokusu

149 numaralı tarif

İstediğiniz sayıda ceviz taneleri alın ­, bunları bir presin altına koyun ve yağı sıkın.

günde 2 kez yağla yağlayın .

150 numaralı tarif

100 gr %9 sirkeye 3 gr sönmüş kireç ekleyin ­, iyice karıştırın.

 

 

sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa ovma şeklinde kullanılır .

 

 

Edebiyat

Jia ting shi liao shou cc. Evde tıbbi beslenme ­. - Tianjin, 1988. - 517 s.

Pian fang da chuan. Yemek tarifleri koleksiyonu. - Pekin, 1987. - 675 s.

Pian fang zhi xiao bing. Hafif hastalıkların tedavisi için tariflerin toplanması. - Dalyan, 1995. - 178 s.

Wang Nao Gu. Tang yen cao. Otların kaynatılmasının hazırlanması . ­Yuan hanedanı 1279-1368 Yeniden basım ­. - Pekin, 1987. - 199 s.

Zhong yi ru nιcn zhi wao. Çin tıbbının temelleri ­. - Shanxi, 1987. - 518 s.

Zhong yi zang qi shi liao xuc. Hayvanların iç organlarından ilaç hazırlanması . ­- Wuhan, 1995. - 317 s.

 

 

İçerik

ÇİN İLAÇLARININ HAZIRLANMASI VE UYGULANMASI İÇİN ÖNERİLER

TIP ........................................................................................................................... 5

DAMAR HASTALIKLARI ........................................................................................................................................ 7

ARTAN ARTER

BASINÇ, ÖN strok, strok........................................................................................ 10

KAN HASTALIKLARI................................................................................................. 17

KANSER HASTALIKLARI ........................................................................................... 21

gastrointestinal

HASTALIKLAR ..................................................................................................... 23

KABIZLIK TEDAVİSİ .................................................................................................. 26

KARACİĞER HASTALIKLARI

VE SAFRA KESEN ................................................................................................ 27

DİYABET ..................................................................................................................... 33

İDRAR ORGANLARI HASTALIKLARI ....................................................................... 36

ALKOL ZEHİRLENMESİ ............................................................................................. 38

SOLUNUM HASTALIKLARI ....................................................................................... 40

SOĞUK HASTALIKLARI, KORKUNÇ SES ................................................................. 47

VÜCUDUN ........................................................................................ GENÇLENMESİ 49

 

 

SHANYU Li'nin popüler bilimsel baskısı

kalp , böbrek, mide hastalıklarının
tedavisi için Çin tıbbından 150
tarif

Çince'den O.L. Yashnova
Editörü €.P. yoldaş

Teknik editör V.G. Khokhlov
Bilgisayar düzeni Yu.M. Mikich
Korsktor H.P. İvanov

üretim için çıktı . 09/07/98 tarihinde baskı için imzalanmıştır .

Biçim 84x108 , j2 . Ofset baskı. Kağıt gazete i.

Koşullar baskı. çarşaf 2.0.

10.000 tiraj . Sipariş No. 8-9213.

Not: Bazen Büyük Dosyaları tarayıcı açmayabilir...İndirerek okumaya Çalışınız.

Benzer Yazılar

Yorumlar