ÇİN TIBBINDAN 150 İLAÇ TARİFİ
Hakem
Tıp Bilimleri
Doktoru Profesör Dychko EL.
Çince'den
çeviri
Yapınova
A.L.
Onun ilacı besindir , tüm yiyecekler ilaçtır!
geleneksel Çin tıbbının temel kuralıdır.
Böylece,
basit, herkesin erişebileceği araçlarla - tahıllar , sebzeler, meyveler,
kuruyemişler, et ve sakatat, mutfakta ne olduğunu biliyoruz, vücudunuzu iyi
temizleyebilir, gençleştirebilirsiniz; kalp, karaciğer , mide, bağırsaklar,
böbrekler, akciğerler, soğuk algınlığı ve inme , kalp krizi, hemofili,
diyabet, kanser gibi ciddi hastalıkları başarıyla tedavi eder...
Kitap hem
birkaç bin yıllık eski tarifleri hem de modern tarifleri içeriyor.
Li Shanyu
Kanser, hemofili, diyabet,
hipertansiyon, çeşitli karaciğer, böbrek ve mide hastalıklarının tedavisi için
geleneksel Çin tıbbından 150 tarif. — Dnipropetrovsk:
Kolo, 1998. — 64 s.
Her ilaç besindir , tüm besin ilaçtır !
Çin halkının ana kuralı vergi mi?
MSD'ler.
Bu
nedenle, basit ve kullanışlı araçlarla - tahıllar, sebzeler, meyveler,
kuruyemişler ve et ürünleri - yosun vücudunuzu iyi temizleyebilir,
yenileyebilir ve gençleştirebilir; ssrsc'leri, karaciğeri, mideyi, sirkleri,
akciğerleri, soğuk algınlığını, felçleri, gsmophilia'yı, diyabeti, kanseri
hızla tedavi edin...
Kitapta
hem binlerce yıllık eski tarifler hem de modern tarifler var.
Sevgili
okuyucu!
Elinizde,
küçük olmasına rağmen benzersiz bir Çin tıbbı tarifleri koleksiyonu
tutuyorsunuz .
Çin tıbbı
hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz ? Muhtemelen, biraz, hepimiz gibi, geri
kalanlar (olası sinologlar hariç ).
yaşam,
sağlık ve gençlik iksiri olan harika Çin bitkisine - ginseng - hayran olmaya
devam ediyoruz . Ayrıca son yıllarda, çoğumuz akupunkturun yararlı terapötik
etkisini ve ağrı noktalarının - belirli hastalıkları etkileyen sinir uçlarının
koterizasyonunu deneyimledik .
Ancak ev
düzeyindeki belirli tariflere, her gün için tariflere hiç aşina değiliz.
Tibet
tıbbına karşı yaygın bir hayranlık var , ancak bu , beş bin yıldan daha eski olan
eski Çin tıbbının yalnızca bir parçası .
1958'de duydum , bir genç olarak, erken
çocukluktan beri muzdarip olduğum "Werlhof hastalığı" olarak bilinen
kan pıhtılaşması - ciddi bir tedavisi olmayan hastalığım krizi geçirdiğimde .
Kalbi
kırılan babam Moskova'daki Çin Büyükelçiliğine bir mektup yazdı ve oradan
Pekin'e iletildi . Çok geçmeden cevap geldi. Ücretsiz bir sunumda ezberden
alıntı yapıyorum: "Böyle bir hastalığımız yok ama kızınızı Çin tıbbı
yöntemleriyle tedavi edebiliriz ."
Ardından
Çin'e resmi bir davet geldi ve bir dizi ipucu, yolun tüm zorluklarına dayanmak
için hemen uygulanması gereken
pratik
tavsiyeler geldi.
Ne yazık
ki, durumum keskin bir şekilde kötüleşti. Dalağı acilen çıkarmak gerekiyordu .
bu
hastalığı tedavi etmek için başka bir kardinal yöntemimiz yok , operasyon
tamamen tedavi etmese de , neredeyse hiç kimse.
Ancak
Allah bana merhamet etti ve ben şanslıydım. Birincisi , operasyon başarılı geçti
ve ikincisi, ameliyat sonrası zorlu dönemde Çin Tıp Akademisi'nin tüm
tavsiyelerini kullanma fırsatım oldu .
Basit bir
kurala dayanıyorlardı: Tüm yiyecekler ilaçtır ve tüm ilaçlar besindir . Ama çok
kısa sürede sağlığımı geri kazanmama ve uzun yıllar süren hastalık boyunca
yaşadıklarımı unutmama yardımcı olan, ilk bakışta basit tariflerdi.
Ve yıllar
sonra, şifacının büyükannesinden aile geleneğinden miras kalan şifa deneyimine
ve ayrıca Rus Amerikan Üniversitesi Geleneksel Tıp Merkezi'nde edinilen bilgilere
zaten sahip olduğumda, birlikte çalışma fırsatım oldu. Bu kitabı hazırlarken
Çin tarifleri, doğal şifa ve uzun ömür yolunda bana yeni fırsatlar açan eski güzel
arkadaşlarla tanışmış gibi büyük bir keyif yaşadım .
okuyuculara
" Çin Tıbbının 150
Tarifi" kitabını sunmaktan mutluluk duyuyorum .
Umarım her biriniz, hastalıklarınızın üstesinden gelmenize , onlarla mücadelede
galip gelmenize yardımcı olacak tarifleri aralarında bulursunuz .
Tanrı
sana yardım etsin!
Saygılarımla,
E. Shevchuk
ÇİN İLAÇLARININ HAZIRLANMASI
VE UYGULANMASI
için
ev yapımı bitkisel ilaçları
almanın en iyi yolu nedir
?
•
Hastalık
vücudun üst kısmında (göğüs, boğaz, baş) kendini
gösteriyorsa, ilaç çok küçük porsiyonlarda alınmalıdır. Bu durumda ilaç yemek
borusunda daha hızlı emilir ve hemen kan dolaşımına geçer.
•
Hastalık vücudun
orta ve alt kısmında kendini gösterdiğinde ilacın hemen
mideye ulaşması için kısa aralıklarla büyük porsiyonlar halinde alınması
gerekir .
•
Vücudun
orta ve üst kısmında kendini gösteren hastalıklarda (yüzde
solgunluk, nefes darlığı vb.) ilaç yemeklerden sonra alınmalıdır.
•
Hastalık
kendini alt kısımda gösterdiğinde (bacaklarda şişlik vb.) ilaç yemeklerden
önce alınmalıdır.
•
Uzuvların
(kollar ve bacaklar) hastalıklarında haftada en az bir kez aç bırakmak gerekir
.
•
Kemik
iliği hastalığı ortaya çıktığında, geceleri bol miktarda
gıdaya ihtiyaç duyulur .
Kaçınılması gereken beş yeme alışkanlığı
•
Çok fazla
tuzlu yemek yenirse damarlar elastikiyetini kaybetmeye
•
başlar , gözlerde
yaşarma görülür ve cilt lekelenir.
•
Çok fazla
acı yiyecek tüketilirse ciltte kuruluk ve pullanma gelişir ve
saç dökülmesi artar .
•
Çok fazla
baharatlı yiyecek yerseniz, tendonları olumsuz etkiler ve tırnaklar
kırılgan ve kırılgan hale gelir .
•
Çok fazla
ekşi yiyecek yerseniz, kaslarda ağrılı düğümler oluşur ve
dudaklarda çatlaklar oluşur.
•
Çok fazla
tatlı yerseniz, kemiklerde ve eklemlerde ağrı olur, saç
dökülür.
Takip edilecek beş yemek tabusu
•
Kan
hastalıklarında çok fazla tuzlu yemek yememelisiniz.
•
Kemik
hastalıklarında çok acı yemek yenmemelidir.
•
Vücudu
zayıflatırken çok fazla baharatlı yiyecek
yememelisiniz.
•
Tendon
hastalıklarında çok fazla ekşi yemek yememelisiniz.
•
Kas
hastalıkları ile çok fazla tatlı yemek yememelisiniz.
Kan basıncını düşürür,
kalp atardamarlarını ve kan damarlarını temizler,
bağırsak açıklığını artırır
1 numaralı
tarif
50 gr soyulmuş muz alın ,
rendeleyin , bir kaba koyun, sıcak çay dökün, biraz bal ekleyin.
1-2 kez meyve
püresi olarak alın .
Kalbin koroner arterlerini,
kalp kaslarını, kan
damarlarını güçlendirir,
karaciğer hastalıklarını tedavi eder.
2 numaralı
tarif
2-3 kez
yemeklerden sonra 2-3 yemek kaşığı bal alın .
Beyni uyarır,
kalbi güçlendirir, böbrekleri iyileştirir,
vücuttaki ısı transferini düzenler.
3 numaralı
tarif
Arzu
ettiğiniz miktarda buğday unu ile istediğiniz miktarda bitkisel yağ karıştırın
ve bir tavada hafifçe sarımsı olana kadar kızartın .
10 gr ceviz içi alın ,
öğütün, 25 gr çiğ
(siyah) susam
ekleyin .
YÜKSEK TANSİYON
, İNME ÖNCESİ
DURUM, İNME
Tansiyonu düşürür,
kanamayı durdurur,
gözdeki kanamaları giderir,
ateşi düşürür.
8 numaralı
tarif
İki taze
domates alın, suyla yıkayın, dilimler halinde kesin, üzerine şeker serpin.
Her sabah
aç karnına yiyin.
Şeker
kime kontrendikedir, bal ile değiştirilebilir.
Tansiyonu düşürür, idrar yapar
9 numaralı
tarif
Bir demet
mısır stigması alın, güneşte kurutun, ardından bir tencereye koyun, su
ekleyin ve 10-15 dakika
pişirin. Et suyunu soğutun, süzün.
Günde üç
defa yemeklerden önce 50-60 ml (3-4 yemek
kaşığı) içilir.
Kanı temizler,
tansiyonu ve
kolesterolü düşürür, ateşi düşürür.
10 numaralı
tarif
Yer
fıstığının toprak üstü kısmından (gövdesi, yaprakları , çiçekleri) 50 gr alın , suyla iyice durulayın, doğrayın, bir
kaba koyun, bir bardak su dökün ve 10 dakika
pişirin . Sonra suyu süzün.
Günde bir
kez çay olarak içilir.
Tedavi
sırasında hafif dalgalanmalar oluşabilse de, basınç hızla normale döner.
Ateşi düşürür, kanı sulandırır,
kan damarlarının duvarlarını güçlendirir,
kan basıncını düşürür.
11 numaralı
tarif
yarım
bardak çiğ fıstık alın , bir kavanoza koyun, yayın balığını
yemek sirkesi ile dökün ve 7 gün
demlendirin (kavanoz bir kapakla sıkıca kapatılmalıdır).
Her gün
(sabah ve akşam) 10 kuruyemiş yiyin .
birkaç
gün sonra kademeli olarak azalmaya ve normalleşmeye başlayacaktır .
Isıyı azaltır, idrarı hızlandırır,
kan basıncını düşürür
12 numaralı
tarif
Bir
salatalık sapı alın (yapraklar ve çiçeklerle birlikte
tamamen dallar ), suyla iyice durulayın, doğrayın, bir kaba koyun, su dökün ve
10 dakika kısık ateşte pişirin . Sonra suyu soğutun
, süzün.
Günde 2 kez bir bardak (50-100 ml) alın .
Karaciğer fonksiyonunu normalleştirir,
kolesterolü düşürür, ateşi düşürür,
kan basıncını düşürür
13 numaralı
tarif
İsteğe
bağlı miktarda taze kereviz yaprağı alın , iyice doğrayın, suyunu sıkın (bir
meyve sıkacağı kullanabilirsiniz
) , oraya
az miktarda bal ekleyin ve ateşte ısıtın , karışımı eşit şekilde karıştırın ( kaynatmaya
gerek yok ).
Her
yemekten sonra günde 3 kez alın .
Karaciğeri yatıştırır, ateşi düşürür, nemi giderir,
tansiyonu düşürür
14 numaralı
tarif
500 gr
kerevizi kök ve yaprakları ile birlikte alın ,
iyice yıkayın, doğrayın, bir tencereye alın , su ilave edin ve 30 dakika kısık ateşte pişirin . Sonra suyu biraz
soğutun, süzün, 50 gr şeker ekleyin ,
iyice karıştırın, dozu iki doza bölün.
Sabah ve akşam
yemeklerden sonra çay olarak içilir .
Yüksek
tansiyonlu gözlerdeki baş dönmesi ve dalgalanmaların tedavisi
1 5 numaralı
tarif
50 gr bakla
çiçeği alın , kaynar su dökün. 5-7 dakika
ısrar edin .
Çay yerine iç . Doz başına doz.
Sürekli alımla, terapötik etki birkaç
gün sonra
ortaya çıkar .
Ateşi düşürür, tansiyonu düşürür,
yüksek basınçta oluşan bayılmayı önler.
16 numaralı
tarif
50 gr taze çiğ ayçekirdeği alın ,
soyun ve bir defada yiyin.
100 gr kereviz kökünden sıkılmış
suyu hemen içmelisiniz .
Nasıl
hissettiğinize bağlı olarak, her seferinde tohum ve kök oranlarına saygı
duyarak günde 1-2 kez
alın.
Yüksek tansiyon ile ortaya çıkan
hipertansiyon, göz çukurları ve baş dönmesi tedavisi
17 numaralı
tarif
120 gr iyi yıkanmış temiz ayçiçeği yaprağı alın ,
öğütün, bir kaba koyun, su dökün ve 10-15
dakika kısık ateşte pişirin .
Sonra
suyu süzün, üç eşit parçaya bölün.
Günde 3 defa çay
yerine içilir .
Zaten 10 günlük
kabulden sonra, neredeyse tamamen iyileşme gerçekleşir.
Kan basıncını düşürür,
sağlığı iyileştirir ve ömrü uzatır
18 numaralı
tarif
Sınırsız
miktarda soğan alın, soyun ve bitkisel yağda altın sarısı
olana kadar kızartın (geçin) .
Sebzeleri
ekleyin ve yemek zamanlarında yiyin. Her resepsiyon için yeni miktarda
soğan hazırlanır.
Dalağı güçlendirir,
karaciğeri yatıştırır,
kan kolesterolünü düşürür,
kan basıncını düşürür,
kan damarlarını ve kılcal damarları güçlendirir.
19 numaralı
tarif
Eşit miktarda
hünnap meyveleri (hünnap - Çin hurması) ve ince kıyılmış kereviz kökü alın,
bir kaba koyun, su dökün ve 20-30 dakika
kısık ateşte pişirin .
Hünnap
meyvelerini yemek sırasında herhangi bir kısıtlama olmaksızın düzenli olarak
tüketin ve komposto gibi bir kaynatma ile yıkayın. (Size hünnap - hünnap -
Rusya ve Ukrayna'da birçok bahçıvan tarafından yetiştirildiğini hatırlatırız .)
Kanı sulandırır, tansiyonu
düşürür
20 numaralı
tarif a) On
adet taze alıç meyvesini bir kaba koyun , 30 gr şeker ekleyin, bir
bardak su dökün ve 10-15 dakika
kısık ateşte pişirin. Günde bir kez komposto şeklinde alın, meyveleri
kaynatma ile yiyin;
b) 10 gr kuru alıç çiçeği (veya yaprağı) alın ,
bir
bardak su dökün ve orta ateşte 10 dakika
kaynatın.
Her gün sabahları çay yerine tüketin.
Ateşi düşürür, tansiyonu düşürür,
hipertansif krizlerde ve
inme öncesi durumlarda ilk yardım olarak kullanılır.
21 numaralı
tarif
Bir
bardak inek sütü alın , kaynatın, hafifçe soğutun. 2-3 hurma meyvesinden sıkılmış
suyu süte ekleyin .
Karışım 3 parçaya bölünerek günde 3 defa yemeklerden
önce içilir.
Hareket bozuklukları:
başın istemsiz sallanması,
dilin dışarı çıkması, konuşma bozukluğu,
artan tükürük
22 numaralı
tarif
3-6 gr kuru beyaz dut yaprağı (taze - 6-12 gr) alın ,
suyla iyice durulayın, bir kaba koyun, bir bardak temiz su dökün ve 10 dakika kısık ateşte pişirin .
Sonra
suyu soğutun, süzün ve iki eşit parçaya bölün.
İki kez iç - sabah ve akşam yemeklerden
sonra.
sonrası konuşma bozukluğu ,
dilin boğazda şişmesi ve çökmesi
• 23 numaralı
tarif
İki diş
sarımsak soyulur, suyla iyice yıkanır, ezilir ve hastanın
azı dişlerine konur. Sarımsağı dişlerini sıkarak
tadı
kaybolana kadar tutun (tükürüğün tükürülmesi tavsiye edilir ).
Kılcal damarları ve damarları genişletir,
ağız kenarı sarkıklarını tedavi eder
24 numaralı
tarif
Yeni
kesilmiş bir horozun kanını alın ve soğumadan hemen önce yüzün etkilenen
kısmına sürün. Kan kuruduktan sonra yıkanır .
Kan basıncını düşürür,
kanamayı durdurur,
felç öncesi durumu hafifletir
25 numaralı
tarif
Karabuğday
yapraklı 30-60 gr kuru
(taze - 60-120 gr)
sapları alın , bir kaba koyun, su dökün ve 10-15 dakika pişirin .
Sonra
suyu soğutun, süzün, üç parçaya bölün ( 3 porsiyon).
Her
yemekten sonra günde 3 kez alın .
Karaciğeri yatıştırır, ateşi düşürür,
idrarı hızlandırır, bağırsakları nemlendirir,
yüksek tansiyonu düşürür.
26 numaralı
tarif
Üç muz alın ,
soyun, öğütün, bir kaba koyun, 60 gr kuru
karpuz kabuğu (taze - 120 gr) ve 60 gr mısır püskülü ekleyin.
Bütün
bunları suyla dökün ve kısık ateşte pişirin.
20-30 dk Şeker
ilave edilir.Karışımı soğutun , süzün, 2 eşit parçaya bölün .
yemeklerden
sonra günde 2 kez alınır .
Demir eksikliği anemisini tedavi eder,
kan dolaşımını normalleştirir
27 numaralı
tarif
İki çiğ
yumurta alın , kırın, sarısını ayırın,
üzerlerine biraz su ve tuz ekleyin. Karışım, omlet yapımında olduğu gibi
çırpılır; bir tavaya dökün ve hafifçe kızartın.
İki eşit
porsiyona bölünerek sabah ve akşam yemeklerle birlikte yenir.
Verimliliği artırır,
kan damarlarını güçlendirir,
kötü huylu anemiyi tedavi eder
(Avitaminoz B 12 )
28 numaralı
tarif
Bir domuz
midesini alın , tuzlu suda iyice durulayın, kalan
yağı alın, parçalara ayırın, seramik bir kaba koyun.
tamamen
kuruması için fırına koyun . Kurutulmuş mide daha sonra toz haline getirilir
ve temiz bir kapta saklanır.
Sabah ve
akşam günde 15 gr toz alınız .
Tedavi süresi bir aydır.
tadı kaybolana kadar ( tükürük tükürmek arzu
edilir ).
Kılcal damarları ve damarları genişletir,
ağız kenarı sarkıklarını tedavi eder
24 numaralı
tarif
Taze
kesilmiş bir horozun kanını alın ve soğumadan hemen önce yüzün etkilenen
kısmına sürün. Kan kuruduktan sonra yıkanır .
Kan basıncını düşürür,
kanamayı durdurur,
felç öncesi durumu hafifletir
25 numaralı
tarif
Karabuğday
yapraklı 30-60 gr kuru
(taze - 60-120 gr)
sapları alın , bir kaba koyun, su dökün ve 10-15 dakika pişirin .
Sonra suyu
soğutun, süzün, üç parçaya bölün (3 porsiyon).
Her
yemekten sonra günde 3 kez alın .
Karaciğeri yatıştırır, ateşi düşürür,
idrarı hızlandırır, bağırsakları nemlendirir,
yüksek tansiyonu düşürür.
26 numaralı
tarif
Üç muz alın , soyun,
öğütün, bir kaba koyun, 60 gr kuru
karpuz kabuğu (taze - 120 gr) ve 60 gr mısır püskülü ekleyin.
Bütün
bunları suyla dökün ve kısık ateşte pişirin.
20-30 dk. Tatmak için şeker eklenir.
Karışımı soğutun , süzün, 2 eşit parçaya bölün .
yemeklerden
sonra günde 2 kez alınır .
Demir eksikliği anemisini tedavi eder,
kan dolaşımını normalleştirir
27 numaralı
tarif
İki çiğ
yumurta alın , kırın, sarısını ayırın,
üzerlerine biraz su ve tuz ekleyin. Karışım , sekizli yapmak için çırpılır ; bir
tavaya dökün ve hafifçe kızartın.
İki eşit
porsiyona bölünerek sabah ve akşam yemeklerle birlikte yenir.
Verimliliği artırır,
kan damarlarını güçlendirir,
kötü huylu anemiyi tedavi eder
(Avitaminoz B 12 )
28 numaralı
tarif
Bir domuz
midesini alın , tuzlu suda iyice durulayın, kalan
yağı alın, parçalara ayırın, seramik bir kaba koyun.
tamamen
kuruması için fırına koyun . Kurutulmuş mide daha sonra toz haline getirilir
ve temiz bir kapta saklanır.
Sabah ve
akşam günde 15 gr toz alınız .
Tedavi süresi bir aydır.
Et suyu
soğuyacak, her şeyi iki eşit parçaya bölecek ve iki kez (sabah ve akşam)
yenecek, rom suyuyla yıkanacak. Bir tedavi süreci - 7 gün
ve pıhtılaşmama tedavisi
35 numaralı
tarif
500 g koyun
incik (kemikli et ) alın , suyla iyice
durulayın, üç parçaya bölün, su ekleyin ve 1,5-2 saat
kısık ateşte pişirin.
150 gr hünnap
meyveleri ekleyin ve tekrar 20-30 dakika
pişirin. Et suyunu soğutun.
Her gün,
günde 3 defa yemeklerle birlikte bir parça et yiyin, et suyu ile yıkayın.
Tedavi süresi / 0 gündür.
Zehirlenmeye bağlı
pıhtılaşmama tedavisi
(anafilaktik purpura)
36 numaralı
tarif
500 gr tavşan eti alın ,
suyla durulayın, üç parçaya bölün, bir kaba koyun, üzerine su dökün , 100 gr hünnap meyveleri ekleyin ve 2 saat pişirin. Pişirmenin sonunda az
miktarda esmer şeker (1-2 yemek kaşığı) ekleyin. Boule o ve eti
üç farklı kısma ayırdı.
3 kez et
suyu ile yıkayarak bir parça et yiyin.
Kan damarlarını güçlendirir,
cildi nemlendirir,
purpura, hemofili,
burun ve diş eti kanamalarını tedavi eder.
37 numaralı
tarif
Bir domuz
budu alın, iyice yıkayın ve soyun , bir tencereye koyun, 20 hünnap meyvesi ekleyin, hepsini suyla
dökün ve bacak kaynayana kadar kısık ateşte pişirin. Sonra suyu soğutun.
But etini
günde bir defa et suyu ile birlikte tüketin.
Yemek borusu kanseri tedavisi
38 numaralı
tarif
İstediğiniz
sayıda pırasa sapı alın, suyla iyice durulayın, kökleri kesin ve 12 saat temiz su dolu bir kaba koyun.
Sonra
kökleri çıkarın, öğütün, suyunu sıkın.
Yarım
bardak için günde 3 defa için .
39 numaralı
tarif
250 gr akut actinidia kökü alın ,
suyla iyice durulayın , doğrayın, bir kavanoza koyun, votka dökün ve bir hafta
demlenmesine izin verin. Tentür günde bir kez karıştırılmalı veya
çalkalanmalıdır.
Düzenli
alım - günde 3 kez, 1-2 yemek kaşığı tentür. (Actinidia
bahçıvanlar tarafından bahçelerde ve ev arazilerinde yetiştirilir; Uzak
Doğu'da yabani olarak yetişir)
Tarif # 40 ∙
1 yemek kaşığı taze kaz kanı için .
41 numaralı
tarif
20 gr yeşil mandalina kabuğunu bir
tencereye alın , üzerine 1,5 su bardağı su dökün ve 1 su bardağı et suyu kalana
kadar kısık ateşte pişirin .
Sonra
suyu soğutun, süzün.
Günde bir
kez, yemeklerden sonra 1 bardak
için.
42 numaralı
tarif
30-35 cm uzunluğunda ve işaret parmağı
kalınlığında bir ceviz dalı alın , suyla yıkayın, küçük parçalara
ayırın, bir tencereye koyun ve 2-3 saat
kısık ateşte pişirin.
Sonra
süzün, iki tavuk yumurtasını et suyuna koyun ve tekrar 5 dakika kısık ateşte pişirin .
Bundan
sonra yumurtaları çıkarın, soyun ve tekrar 15 dakika pişirin. Et suyunun doğal olarak
soğumasına izin verin , yumurtaları çıkarın.
Kendinizi
daha iyi hissedene kadar düzenli olarak günde 2 kez yemeklerden önce bir
yumurta yiyin .
43 numaralı
tarif
alın ,
kesin, çekirdeği çıkarın (beyaz).
5-6 gr çekirdek bir kaba konur, üzerine bir bardak
su dökülür ve 15-20 dakika
kısık ateşte kaynatılır, ardından et suyu süzülür ve soğutulur.
Her gün,
günde bir kez, yemekten önce bir bardak et suyu için.
Çekirdek
gelecek için hazırlanabilir. Bunun için hala yeşil (hasattan hemen sonra
yapabilirsiniz) ayçiçeği sapları kullanılır. Çekirdek güneşte kurutulur ve bez
torbalarda saklanır.
Mide kanseri ve rahim kanseri
tedavisi
44 numaralı
tarif
30 gr su kestanesi posasını alın ,
bir kaba koyun, su dökün ve et suyu kalın siyah bir renk alana kadar kısık
ateşte pişirin.
Et suyunu süzün, 2-3 porsiyona
bölün.
Her
yemekten önce günlük (ve düzenli olarak) alın.
Mide ve duodenum ülserlerinin tedavisi
, kanserin önlenmesi
,
kabızlığın önlenmesi, bağırsak hidrasyonu,
ateş düşürücü
Tarif Nθ 45
Küçük bir
taze lahana başını suda iyice yıkayın, parçalara ayırın ve
bir meyve sıkacağı veya kıyma makinesi kullanarak suyunu sıkın.
Her gün
yemeklerden yarım saat önce yarım bardak içilir .
İstatistiklere
göre, mide ülseri olan 100 kişiden mide
ağrılarının % 60'ı 2. -5
.
46 numaralı
tarif
Her gün
yemeklerden yarım saat önce veya yemeklerden 3 saat sonra bir yemek kaşığı arı balı tüketin .
Tedavi
süresi 2 aydır.
47 numaralı
tarif
2 kg patatesi suyla iyice durulayın
, gözlerini çıkarın, kıyma makinesinde öğütün, bir kaba koyun ve bir litre
temiz su dökün.
Nişastayı
yıkamak için karışımı birkaç kez iyice çalkalayın . Ardından, doğranmış
patatesleri ayırmak için hemen bir elekten geçirin.
Nişasta
kabın dibine çökecek şekilde suyun oturmasına izin verin, ardından suyu
dikkatlice boşaltın. Kalan suyu tamamen buharlaşana kadar ateşte buharlaştırın
.
Elde
edilen nişastayı çok kısık bir ateşe koyun ve eriyene ve koyulaşana kadar
kızartın.
Bu
şekilde siyah bir nişasta filmi elde edilir.
Yemeklerden
önce günde 3 kez bir gram alın . Tedavi süresi bir aydır.
Filmin
geleceğe hazırlanmasına izin verilir, serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır.
48 numaralı
tarif
6-10 gr buruşuk kuşburnu çiçeği alın , bir
kaba koyun, üzerine kaynar su dökün, ısrar edin.
Sabahları
çay yerine iç.
gastrit tedavisi
49 numaralı tarif
5-10 gram ipekböceği kozası alın ,
fırında kurutun, toz haline getirin.
Yemeklerden
yarım saat önce günde 2 defa içilir . Ilık
kaynamış su için.
Tarif
numarası 50
Yarım
bardak inek sütü alın , kaynatın. Sonra bir bıldırcın
yumurtasını kaynayan süte dökün, iyice karıştırın ve soğutun.
Günde bir
kez - sabahları aç karnına alın.
Mide prolapsusu ve mide ağrısı
51 numaralı tarif
250 gr domuz ciğeri alın ,
suyla iyice durulayın, parçalara ayırın, bir kaba koyun, su dökün, 15 gr öğütülmüş karabiber ekleyin ve
1,5-2 saat kısık ateşte pişirin .
Daha
sonra ciğer çıkarılır, soğutulur ve birer birer yemek sırasında yenir.
Bağırsakları nemlendirir, senil
kabızlığı, alkol zehirlenmesini ve
gastrointestinal
sistem iltihabını tedavi eder.
52 numaralı
tarif
250 gr ıspanak (saplı yapraklar) alın ,
bir kaba koyun , 1 bardak
taze domuz kanı ekleyin, kaynatın, tadına göre tuz.
Yemeklerden
önce günde
1 kez yiyin .
Bağırsakları nemlendirir,
kabızlığı önler,
tansiyonu düşürür
53 numaralı tarif
500 gr muz alın ,
soyun, üç porsiyona bölün ve gün boyunca yiyin.
Yemek
yerken muzlar hafifçe kızartılmış susam tohumlarına (siyah) batırılmalıdır.
Bağırsak fonksiyonunu uyarır
ve dışkıyı normalleştirir
54 numaralı tarif
Bir
bardak inek sütünü kaynatın , 50 gr bal ekleyin, iyice
karıştırın , soğutun.
Yemekten önce bir seferde iç.
Gücü güçlendirir, ateşi düşürür,
kronik ve senil kabızlığı tedavi eder
Tarif
numarası 55
taze inek
sütü alın , bir kaba dökün , 100 gr bal
ekleyin, iyice karıştırın , kaynatın.
100 gr soğan sapı alın , bir
kıyma makinesinde öğütün , suyunu sıkın ve süt ve bal karışımı ile karıştırın.
Tekrar kaynatın.
Et suyunu
biraz soğutun.
Her gün yeni bir kaynatma hazırlayarak
sabahları aç karnına alın .
56 numaralı tarif
Bir batun
sapını (küçük parmak kalınlığında ) alın , kökünü kesin, suyla iyice
durulayın. Küçük bir kavanoza 1-2 yemek kaşığı bal koyun .
Soğan
sapını bala batırın ve anüse çok yavaş 5-6 cm sokun , sonra
çıkarın . tekrar daldırın ve çok yavaş bir şekilde
tekrar yerleştirin.
2-3 kez yapmak gereklidir . Yaklaşık 20 dakika sonra dışkılama isteği ortaya
çıkacaktır. Dışkı tamamen çıkarılmamışsa, işlemi 2-3 kez daha
tekrarlamak gerekir .
KARACİĞER VE SAFRA KESESİ HASTALIKLARI
57
numaralı
tarif
Domuzun
bir safra kesesinden safra alın , bir tencereye dökün, 100 gr arı
balı ekleyin. Her şeyi karıştırın ve 20 dakika kısık ateşte pişirin . Daha sonra
karışımı soğutun, üç eşit parçaya bölün.
15 dakika önce günde üç
kez alın .
1 yıla kadar
saklanır) gelecek için hazırlayabilirsiniz .
Parankimal sarılığın tedavisi,
fazla sıvının alınması
58 numaralı
tarif
15 gr
kurutulmuş mısır püskülü alın , bir kaba koyun, bir bardak su
dökün ve 10 dakika
pişirin, ardından suyu süzün.
Sabahları
bir defada çay yerine içilir. Durum düzelene kadar iç.
Sarılığın hepatit ve genişlemiş karaciğerin arka planına karşı tedavisi
, temizlik
bağırsaklar
59 numaralı
tarif
90 gr taze tuzsuz domuz yağı alın, parçalara
ayırın , bir kaba koyun ve yağı kısık ateşte eritin . Sonra kızartmayı
çıkarın, yağı soğutun.
Sebzelerle
(pancar, lahana, kabak) bir öğünde yiyin .
Akut ve kronik hepatitin tedavisi ve
karaciğer sirozunun ilk aşaması
60 numaralı
tarif
50 gr yer fıstığını kaynar
suyla bir kaba dökün , ardından 50 gr taze hünnap meyveleri (hünnap - Çin
hurması) ve 50 gr şeker
ekleyin.
Tüm
bunları 30-40
dakika kısık ateşte kaynatın , ardından soğutun.
Günde bir
kez yatmadan önce alın. Bir kaynatma ile fındık ve çilek yiyin . Tedavi süresi
bir aydır .
bölgemizde
bahçıvanlar tarafından yetiştirilmektedir ).
Damla tedavisi, vücudu temizleme,
fiziksel geri yükleme
ve cinsel güç
61 numaralı tarif
200 gr erkek drake etini suyla
iyice durulayın, bir kaba koyun ve 2-3 saat pişirin
,
ardından 200 gr
pirinci ekleyin ve pirinç hazır olana kadar tekrar pişirin
.
Ortaya
çıkan yulaf lapasına, iki eşit parçaya bölünerek tat vermek için tuz eklenir.
Öğle ve
akşam yemekleriyle birlikte yiyin.
kökenlerden damla tedavisi
62 numaralı tarif
Bir domuz
midesini alın , suyla iyice durulayın, bir kaba
koyun, üzerine su dökün, ardından 120 gr kesilmiş arpa (sadece
kılçık ve saman, önceden gazlı beze sarılmış) ve 50 gr esmer şeker ekleyin.
1 saat kısık ateşte pişirin . Sonra mideyi
çıkarın, suyu süzün, her şeyi iki eşit parçaya bölün.
İki kez
yiyin, bir kaynatma ile yıkayın.
Dalak hastalıklarında ödem ve ödemin eşlik ettiği karın ödemi, böbrek
iltihabı tedavisi
63 numaralı tarif
Bir tane
olgun karpuz alın , üstünü kesin . Posayı bir
kaşıkla alın ( posayı kullanmayın).
Bu
şekilde elde edilen kaba 120 gr
soyulmuş kayısı çekirdeği ve 250 gr
soyulmuş ve iyi yıkanmış sarımsak koyun. Tanelerin kabuktan daha
kolay soyulması için 30 saniye kaynar suda bekletilmesi ; cilt kırışacak
ve sonra onu çıkarmak kolaydır.
Karpuzun
içindekileri kesilmiş
kısım ile
kaplayın ve her tarafını kalın bir kil çözeltisi ile kaplayın.
Daha
sonra dışarı çıkarın ve güneşte kurutun. Ardından karpuzu her taraftan yakacak
odunla kaplayın ve ateşte yakın.
Yakacak
odun yandığında ve karpuz soğuduğunda, kili dövün ve karpuzdan geriye kalanları
ve içindekileri toz haline getirin ve sıkıca kapatılmış bir kapta saklayın.
Sabah ve
akşam olmak üzere günde 2 defa 1,5
gr toz alınız .
Karın
şişkinliği ve ödem tedavisi sırasında tuz ve karpuz yemek yasaktır.
ve genel güç kaybı durumunda
ekstremitelerin (kollar ve bacaklar) ödem tedavisi
64 numaralı tarif
Eski bir
tavuğu alın , suyla iyice durulayın, içini
çıkarın, tekrar iyice durulayın, küçük parçalar halinde doğrayın, bir kaba
koyun, bir litre votka dökün ve yaklaşık bir saat pişirin.
Sonra eti
çıkarın, üç eşit parçaya bölün .
Öğünlerde
3 defa
yenir .
Böbreklerin kronik iltihaplanmasında
ödem ve ödem tedavisi ,
midenin çeşitli hastalıklarında kusmayı nötralize etme
65 numaralı tarif
0,5 litre
taze inek sütünü bir tencereye dökün
,
kaynatın, 20 gr şeker ekleyin. Karışımı
soğutun.
Karışımın
tamamını bir defada aç karnına için. Tedavi süresi 5-7 haftadır
.
Üremi tedavisi,
sarılık ile ödem,
idrar atılımı,
çeşitli zehirler ve toksinler
66 numaralı tarif
150 gr ezilmiş karpuz kabuğu alın ,
bir kaba koyun , üzerine su dökün ve 20-30 dakika
pişirin. Sonra suyu soğutun.
2 kez
yemeklerden önce yarım bardak alın . Tedavi süresi 5-7 haftadır.
Böbrek
iltihabı ile ilişkili karaciğer hastalığı ve ödemde ödem tedavisi
67 numaralı tarif
Bir olgun
karpuz alın , üstünü kesin, posayı bir kaşıkla
çıkarın. İçine 100-200 gr soyulmuş sarımsak koyun .
her tarafını kalın
bir kil kütlesi ile kaplayın , güneşte kurutun.
Sonra her
tarafını yakacak odunla kaplayın ve ateşe verin . Yakacak odun yandığında ve
karpuz soğuduğunda, kili dövün ve karpuzdan geriye kalanları ve içindekileri toz
haline getirin ve sıkıca kapatılmış bir kapta saklayın .
Günde 2 kez 3 gram toz ( 1 çay kaşığı) içilir ,
kaynamış su ile yıkanır.
Çeşitli kökenlerden ödem ve ödem tedavisi
68 numaralı tarif
200 gr bakla (tercihen
yeni bir mahsul), et suyundan ayrı olarak %90 hazır olacak şekilde kaynatılır ,
soğutulur.
Sonra
kabuğunu soyun , tekrar tencereye koyun, 200 gr şeker ekleyin ve
fasulyeler tamamen kaynayana kadar tekrar pişirin.
Ortaya
çıkan yulaf lapası iki eşit parçaya bölünür.
Sabah ve
akşam yemeklerle birlikte alın.
Çeşitli kan hastalıklarında ödem tedavisi
(invazyon)
69 numaralı tarif
3-6 gr güneşte kurutulmuş şeftali çiçeğini bir kaba
alıp üzerine kaynar su dökün ve 5-7 dakika
demleyin .
yerine sabahları
için .
Ateş düşürücü, idrar söktürücü
, böbrek ödemi tedavisi
Tarif numarası 70
squash'ın
yumurtalığı (çiçek üzerinde zaten oluştuğunda )
ince ince doğranır, güneşte kurutulur ve ardından toz haline getirilir. Tozu
sıkıca kapalı bir kapta saklayın.
Günde 5 gr
toz kaynamış su ile alınır . Tozun sürekli kullanımından bir
hafta sonra şişlik tamamen kaybolur, idrar temizlenir ve şeffaf hale gelir . Genellikle
ileride kullanılmak üzere 100 veya daha fazla yumurtalık toplanır .
Böbreklerin kronik iltihaplanmasında vücudun şişmesinin tedavisi
Tarif #71
50 g güneşte kurutulmuş mısır püsküllerini
(saç ) bir kaba koyun , üç bardak su dökün ve kaynatılan
suyun yarısı (1,5 bardak)
kalana kadar 30-40 dakika
pişirin.
Sonra
suyu süzün, iki eşit parçaya bölün.
Günde 2 defa sabah ve akşam
yemeklerden 15 dakika önce içilir .
72 numaralı tarif
Bir tavuk
göbeği alın, kesin ve hemen içteki kalın deri
tabakasını soyun (midenin içeriğini hemen yıkayamazsınız, aksi takdirde cildi
ayırmak zor olur ve kolayca yırtılabilir).
Bundan
sonra cilt su ile iyice durulanır ve güneşte veya fırında 40 ° C'yi geçmeyen bir sıcaklıkta
kurutulur.
Kurutulmuş
deriyi öğütün ve kızartın!” sararana kadar kısık ateşte ısıtın, ardından iyi
havalandırılan bir yerde soğutun.
Bu
şekilde, Çin'de büyük iyileştirici etkisi nedeniyle adlandırılan "Altın
tavuk bağırsakları" ("Ji nei jin") elde edilir.
Daha
sonra 250 gr taze
kereviz kökü alın, suyla iyice durulayın , doğrayın, bir kaba
koyun, oraya 10 gr
"Golden Chicken Inyards" ekleyin, su ekleyin ve 30-40 dakika
kısık
ateşte pişirin .
nohut
Ardından 50 gr iyi
yıkanmış pirinci ekleyin ve yumuşayana kadar tekrar pişirin.
Ortaya
çıkan karışım iki kısma bölünür.
Gün
boyunca (sabah ve akşam) iki kez yiyin, çeşitli sebzelerle baharatlayın.
73 numaralı tarif
15-25 gr sakız (sert
çekirdekli meyve ağaçlarının dallarındaki reçineli salgılar) alın , bir kaba
koyun, 30-60 gr kuru
mısır püskülü (saç) ekleyin, hepsini iki bardak su
ile dökün ve pişirin 10-15 dakika kısık
ateşte . Sonra suyu süzün, iki eşit parçaya bölün.
15 dakika önce günde iki
kez için .
74 numaralı tarif
500 gr mısır tanesi alın ,
suyla iyice durulayın, bir kaba koyun ve mısır tamamen kaynayana kadar kısık
ateşte pişirin. Daha sonra dört eşit parçaya bölün.
100 gram için
günde dört kez vardır .
Tarif numarası 75
Bir
domuzun, ineğin veya koyunun pankreasını suyla
iyice durulayın, parçalara ayırın ve fırında veya ateşte kurutun. Sonra toz
haline getirin, bir şişeye koyun ve her zaman yanınızda taşıyın.
Günde 3 kez yemeklerden önce 3-5 gram toz
(su ile ) alınız .
76 numaralı tarif
200 gr domuz pankreasını alın ,
suyla
iyice
durulayın, bir kaba koyun.
30 gr mısır püskülü ekleyin ,
hepsini suyla dökün ve 1,5-2 saat
pişirin.
Sonra
suyu biraz soğutun, bezi ondan çıkarın, süzün, her şeyi iki eşit parçaya bölün .
2 kez yiyin ,
kaynatma ile yıkayın.
77 numaralı tarif
100 gr taze ıspanak kökü alın ,
suyla iyice yıkayın , bir kaba koyun, 15 gr tavuk göbek (üst deri)
ekleyin, su dökün.
1,5-2 saat kısık ateşte pişirin ; sonra suyu süzün,
üç porsiyona bölün.
Yemeklerden
önce günde 3 defa içilir .
78 numaralı tarif
500 gr taze kereviz yaprağını suyla iyice
durulayın, suyu çıkarmak için birkaç kez sallayın, ardından suyunu doğrayın ve
sıkın (bir meyve sıkacağı, tülbent veya kıyma
makinesi kullanabilirsiniz ).
Suyu bir
kaba dökün, kaynatın , ardından hafifçe soğutun, iki porsiyona bölün.
Yemeklerden
önce günde 2 kez içilir .
Meyve
suyu yerine aynı miktarda yapraktan bir kaynatma hazırlayabilirsiniz.
15-20 dakika kaynatın , suyunu süzün , ikiye bölün .
Yemeklerden
önce günde 2 kez alın .
79 numaralı tarif
10 gr soğan alın ,
soyun, suyla durulayın, kaynar suyla haşlayın, doğrayın, az miktarda
bitkisel yağ ekleyin , ikiye bölün.
Ana
yemekler için baharat olarak soğan
kullanarak
günde 2 kez
yemeklerle birlikte yiyin .
İdrar söktürücü ve ateş düşürücü
, enfeksiyon tedavisi
,
idrarda kan görünümü ile
idrar yolu ve mesane iltihabı ,
üretrit tedavisi
80 numaralı tarif
6 g hurma sapının çekirdeğini ve iki
kurutulmuş hurma meyvesini alın .
Bütün
bunları bir tencereye koyun, su ekleyin, kaynatın ve biraz şeker ekleyin.
Karışımı 20 dakika kaynatın, ardından süzün, hurmayı
soğutun ve bir defada ılık et suyu içerek yiyin.
Günde bir kez - sabahları aç karnına
alın.
Diüretik ve analjezik
, üretra hastalıklarının tedavisi
ve idrara çıkma zorluğu
tarif #81
9-15 gr yıllık ayçiçeği kökü alın , iyice
doğrayın, bir kaba koyun, iki bardak su dökün ve bir bardak kaynatma kalana
kadar kısık ateşte damlatın. Et suyunu süzün, iki eşit parçaya bölün.
2 kez -
sabah ve akşam - yemeklerden önce
içilir .
Enfeksiyon durumunda veya ameliyatlardan sonra üretranın tedavisi
82 numaralı tarif
Bir diş
sarımsağı soyun , suyla iyice durulayın, sarımsağı ezin.
Ortaya
çıkan bulamacı gazlı bezle sıkın. İdrar yoluna 1-2 damla
sarımsak suyu damlatın . Ardından 10-12 dakika
sonra kanal doğal bir şekilde idrarla yıkanır.
Kanal
damlatıldığında kanal mukozasında hafif bir tahriş görülebilir ancak bu
belirtiler hızla kaybolur.
idrara çıkma, ürolitiyazis ve
kolelitiazis
tedavisi ,
üretrada ağrı
83 numaralı tarif
Bir tavuk
göbeği (üst deri) alın , kurutun, toz haline getirin ve
ılık kaynamış su ile için.
Her gün
yeni bir tavuk göbeğinin derisini kullanarak sabah ve akşamları alın .
Diüretik, hemostatik,
kolinerjik ve çare; safra kesesi ve mesaneden taşların
çıkarılması
84 numaralı tarif
50 gr mısır
püskülü (3 yemek
kaşığı) alın , 1 bardak kaynar su dökün, ısrar edin.
Öğünlerden
bağımsız olarak günde
1-2 kez içilir .
Alkolün etkisini nötralize eder,
safra kesesinin işleyişini düzenler,
nikotin ve alkol zehirlenmelerinde
kalbin çalışmasını normalleştirir ,
ağız kokusunu giderir.
85 numaralı tarif
İsteğe
bağlı miktarda yasemin veya siyah çay alın, bir kaba
koyun, bir bardak su dökün, kaynatın, ardından 5-7 dakika bekletin, süzün.
Çok küçük
yudumlarla için.
Alkolün etkilerini nötralize eder,
zehirlenmeyi önler
86 numaralı tarif
Bir hurma
meyvesi alın , suyla iyice durulayın, bir
bıçakla soyun ve alkol almadan önce hurma yiyin.
Alkol
içtikten sonra hurma yerseniz, hızlı bir ayılma olur.
Alkol zehirlenmesini nötralize eder
87 numaralı tarif
alın ,
iyice yıkayın ve yiyin. Taze armuttan sıkılmış meyve suyu içebilirsiniz.
88 numaralı tarif
2 yemek kaşığı sofra sirkesi (%6-9) alın , 1:1 su ile seyreltin ve kısa
aralıklarla
çok küçük
yudumlar için .
89
numaralı tarif
İstediğiniz
miktarda yeşil çay alın , güçlü, zengin bir infüzyon yapmak
için demleyin ve yemekten sonra küçük yudumlarla için.
90
numaralı tarif
alın ,
suyunu sıkın ve için ya da sadece yiyin.
Tüm
turunçgillerin meyvelerini de kullanabilirsiniz .
tarif #91
İsteğe
bağlı miktarda taze turp veya turp yaprağı alın ,
suyla iyice durulayın. Sonra bir kıyma makinesinde öğütün, suyunu sıkın
(yaklaşık 1 yüz kan).
Küçük
yudumlarla iç.
Şiddetli alkol
zehirlenmesini hafifletir
92 numaralı tarif
150 gr tatlı su kestanesi bitkisi meyveleri
ile birlikte alınır , bol su ile yıkanır ve bir
tencereye alınarak üzerine su ilave edilerek kısık ateşte 20-30 dakika pişirilir. Sonra suyu soğutun,
süzün.
Küçük yudumlarla iç. Tek dozda doz.
Alkol zehirlenmesini ve
kusmayı hafifletir
93 numaralı tarif
Bir bardak (200-250 ml) kombu çayı infüzyonu alın ve
çok küçük yudumlarla için.
Ateşi düşürür, öksürüğü durdurur,
balgam akıntısını normalleştirir,
şiddetli öksürük
ve astımlı boğulma ile akciğer ateşini tedavi eder
94 numaralı tarif
10 g kurutulmuş silindirik lif çiçeği alın ,
bir kaba koyun ve 10 dakika su
dökün. Daha sonra suyu boşaltın, çiçekleri 15 gr bal
ile karıştırın, karışımı 3 porsiyona
bölün.
Her
yemekten sonra günde 3 kez alın . (Luffa silindirik sebze lifi için
yetiştirilir ).
Ateşi düşürür, zehirleri etkisiz hale getirir,
öksürüğü durdurur, nefes almayı düzenler
, bronşların lümenini genişletir,
balgam akıntısını normalleştirir; şiddetli boğucu
öksürük, akciğer apsesi, kuru
öksürük ve akciğer kangreni ile seyreden akut bronşiti tedavi eder .
95 numaralı tarif
Sonbaharın
başında, ısı azaldığında ve mahsul hasat edildiğinde, uç, silindirik lifin
bir sapından kesilerek atılır .
Sapın
diğer ucu temiz bir şişeye konur ve bir gün bekletilir. Ertesi gün şişede az
miktarda bitki suyu toplanmalıdır.
yemeklerden
sonra günde
bir kez küçük bir
bardak (50 ml) için .
Kan damarlarını güçlendirir,
kan gazı değişimini normalleştirir. Bronşit, astım ve akciğer tüberkülozunu
tedavi eder
96 numaralı tarif
3 taze
bıldırcın yumurtası alın , kırın, bir kaseye dökün ve
pürüzsüz olana kadar çırpın. Ardından karışımı kuvvetlice kaynayan suya dökün.
Daha
sonra suyu soğutun, tülbentten geçirerek pişen karışımı ayırın.
Karışımı
günde bir kez yemekle birlikte alın. Tedavi süresi 12 aydır.
Öksürüğü durdurur, nefes almayı düzenler
, terlemeyi normalleştirir, güçlü
boğucu bir öksürükle soğuk algınlığını ve
vücudun aşırı terlemesini (hiperhidroz) düşürür.
97 numaralı tarif
60 g yazlık buğday tanelerini alın ,
iyice yıkayın , kurutun, tahıl haline getirin, bir kaba koyun, su dökün, 7 hünnap meyvesi ekleyin ve buğday
hazır olana kadar kısık ateşte pişirin.
Ortaya
çıkan yulaf lapasını soğutun, iki porsiyona bölün ve sabah ve akşam öğünlerle
birlikte iki dozda yiyin.
Gücü güçlendirir,
kan oluşumunu uyarır; bronşit, korku,
uykusuzluk ve aşırı terlemeyi tedavi eder
98 numaralı tarif
Bir domuz
kalbi alın , küçük parçalar halinde kesin,
iyice yıkayın, bir kaba koyun ve 1 saat
pişirin. Tatmak için tuz ekleyin.
Ortaya
çıkan suyu etli iki eşit parçaya bölün .
Günde 2 defa ilk öğün yerine
öğünlerle birlikte tüketin .
Isıyı düşürür,
kanın durgunluğunu önler, gözenekleri temizler. Akut
soluk borusu iltihabını ve astımlı öksürüğü tedavi eder
99 numaralı tarif
500 gr beyaz turp kökü alın ,
suyla yıkayın, soyun. Soyulmuş turpu bir kıyma makinesinde öğütün, suyunu
sıkın.
Günde bir
kez taze turp suyu için.
Balgamı giderir, nefes almayı düzenler
. Kronik bronşit ve astımlı öksürüğün tedavisi
100 numaralı tarif
1-2 taze portakal alın ,
suyla durulayın, küçük parçalar halinde kesin, bir kaba koyun, portakalların
suyunu salması için üzerine malt şekeri (maltoz) serpin , 1 bardak su ekleyin ve koyu bir
şurup oluşana kadar yaklaşık bir saat pişirin. oluştu .
1 yemek kaşığı şurup alın .
Öksürüğü keser, balgam söktürür.
Kronik soluk borusu iltihabını tedavi eder
101 numaralı tarif
5-6 patlıcan kökü alın ,
suyla iyice durulayın, doğrayın, bir kaba koyun ve
koyu bir
et suyu elde edilene kadar kısık ateşte pişirin. Sonra az miktarda
kahverengi şeker ekleyin (tatmak için ).
Her gün,
günde 2-3 defa, yemeklerden sonra yarım bardak et suyu içilir.
Bir
tedavi kürü - 10 gün. 3 gün ara ile 3
ders alınması
gerekmektedir . Patlıcan köklerini yıkadıktan sonra toprağın kalıntılarını
temizledikten sonra geleceğe hazırlayabilirsiniz. Sonra doğrayın ve güneşte
kurutun.
Gücü güçlendirir, akciğerleri nemlendirir.
Kronik bronşiti tedavi eder
102 numaralı tarif
40 gr bal alın ,
bir kaba koyun ve kısık ateşte ısıtın. Daha sonra ballı kaba az miktarda su
(yarım bardak) ekleyin, kaynatın ve ardından bir tavuk yumurtasının
içindekileri dökün, 5 dakika daha kaynatın ve soğutun .
Her gün
sabah ve akşam aç karnına haşlanmış yumurta yiyin ve kaynatma ile yıkayın.
Öksürüğü keser, nefes almayı düzenler
. Bronşit ve
astımlı astımı tedavi eder
103 numaralı tarif
2 tavuk yumurtası alın ,
kabuğu iyice yıkayın, bir kaba koyun, oraya 15 gr yeşil çay ekleyin ve 2 bardak kaynar su dökün. Sonra tüm bunlar
5 dakika kısık
ateşte kaynatılır .
Bundan
sonra yumurtalar çıkarılır, kabukları soyulur , tekrar et suyuna konur ve
su
neredeyse tamamen buharlaşana kadar tekrar kısık ateşte kaynatılır .
Yumurtaları
çıkarın, soğutun ve her sabah ve akşam yemeklerden sonra bir yumurta yiyin .
Isıyı azaltır, balgamı giderir,
nefes almayı düzenler. Kronik bronşiti, öksürüğü ve
astımlı boğulmayı tedavi eder
104 numaralı tarif
3 tavuk safra kesesi alın ,
safrayı küçük bir kaba dökün ve tüm nemi çok düşük ısıda (tercihen bir su
banyosunda) buharlaştırın.
Kurutulmuş
safrayı toz haline getirin, 1:1
oranında şekerle karıştırın , iki eşit
parçaya bölün .
Günde 2 defa yemeklerden sonra ılık kaynamış su ile alınız .
Bir
tedavi kürü - 5 gün.
Böyle bir
fırsat varsa, safra ileride kullanılmak üzere hazırlanabilir. Kurutulmuş
safra, karanlık bir kapta serin ve kuru bir yerde saklanır.
Akciğerleri ve böbrekleri güçlendirir,
midenin çalışmasını normalleştirir. Şiddetli
öksürük, astım , nefes darlığı ve
bronşiti tedavi eder
105 numaralı tarif
10 gr şeftali çekirdeği alın
(çekirdeklerinden ekstrakt), 30 dakika suda
bekletin . Sonra cildi tanelerden çıkarın .
Tahılları
öğütün ve 100 gr önceden pişirilmiş pirinçle
karıştırın.
Ortaya
çıkan yulaf lapası iki porsiyona bölünür ve iki doz halinde yenir - sabah ve
akşam yemeklerden sonra.
106 numaralı tarif
Bir
tavada ısıtılan 1-2 yemek
kaşığı susam yağı, iki tavuk yumurtasını çırpın ve kısık
ateşte kızartın.
Daha
sonra yumurtalara hafifçe sofra sirkesi serpilir ve sirke tamamen buharlaşana
kadar tekrar kızartılır.
Ana
yemekten sonra sabah ve akşam bir yumurta alın. Her
seferinde (sabah ve akşam) bir yumurta pişirebilirsiniz.
107 numaralı tarif
100 gr
ıspanak, turp (veya turp) ve patlıcan tohumları alın ,
iyice karıştırın
, toz
haline getirin .
Sabah ve
akşam yemeklerden sonra günde 15 gr toz alınız .
Tedavi
süresi 10 gündür.
108 numaralı tarif
Ceviz
tanelerini bir kıyma makinesinde öğütün, 3: 1 oranında şekerle karıştırın.
2 yemek kaşığı yiyin .
yemeklerden sonra karışımdan yemek kaşığı .
109 numaralı tarif
10 baş sarımsağı soyun , kıyma
makinesinde öğütün, 100 gr esmer
şeker ekleyin, iyice karıştırın .
Karışımı
bir kavanoza koyun ve yarım bardak daha sofra sirkesi ekleyin ve 3 gün demlenmesini sağlayın .
Sonra
karışımı süzün, keki sıkın.
Her gün,
günde
3 kez, az miktarda ılık kaynamış su ile yarım
çorba kaşığı infüzyon alın.
110 numaralı tarif
Bal,
şeker şurubu ve önceden sıkılmış soğan suyunu aynı ağırlık
oranlarında alın, iyice karıştırın, bir kaba koyun.
Kalın ve
viskoz bir kütle elde edilene kadar düşük ısıda buharlaştırın .
Her gün,
sabah ve akşam, yemeklerden sonra, karışımdan bir çorba kaşığı alın.
SOĞUK HASTALIKLARI,
ses kısıklığı
Zehirleri nötralize eder, bakterileri öldürür,
ter attırır; salgın
soğuk algınlığının önlenmesi ve tedavisi
111 numaralı tarif
250 gr batun soğan ve 250 gr soyulmuş sarımsak alın ,
her şeyi iyice yıkayın, sonra öğütün , bir kaba koyun, iki litre su dökün ve 15-20 dakika kısık ateşte pişirin.
Günde 3 defa birer bardak içilir .
Zehirleri, bakterisitleri nötralize eder,
burun akıntısını ve öksürüğü giderir
112 numaralı tarif
Soyulmuş bir diş sarımsağı alın ,
ezin
ve ağzınızda tutun. Ortaya çıkan tükürük
tükürülmelidir .
Sarımsağı
tadı kaybolana ve salyası durana kadar bekletin. Her
seferinde üç diş sarımsak kullanılır ve iyileşme sağlanana kadar bekletilir.
Gücü artırır, ateşi düşürür, soğuk algınlığını, ses kısıklığını
, bademcik iltihabını ve soluk borusu iltihabını tedavi eder.
113 numaralı tarif
Dört sap
(parça) soğan batunu alın , suyla iyice yıkayın, doğrayın,
bir tencereye koyun ve iki bardak su dökün.
50 gr şeker ekleyin
ve 15-20 dakika pişirin .
Bundan
sonra, hemen iki ördek yumurtasını sıcak et suyuna sürün. Hepsini iyice
karıştırın, iki porsiyona bölün.
Pripyat
gün boyunca iki doz halinde ( sabahları ve akşamları sıcak rom).
ekşi ve
baharatlı yiyecekler yememelisiniz .
Ateşi düşürür, zehirleri etkisiz hale getirir,
soğuk
algınlığını tedavi eder, ateşi düşürür.
114 numaralı tarif
Bir beyaz
lahana kökü alın , suyla iyice yıkayın, ardından
tabaklara kesin, bir kaba koyun, bir bardak su dökün ve 15-20 dakika kısık
ateşte pişirin .
Sonra
suyu süzün, koyu şeker ekleyin (tatmak için), suyu iki eşit parçaya
bölün.
Gün
boyunca ikiye bölünmüş dozlarda (sabah ve akşam ) içilir.
kısmi ses kaybı
tedavisi
(akciğerleri ve gırtlağı nemlendirir)
115 numaralı tarif
60 gr yer fıstığını (kabukları
ile birlikte) bir tencereye alın , üzerine kaynar su dökün ve kısık ateşte 30-40 dakika pişirin, ardından çıkarın, bir
tavaya koyun ve kısık ateşte hafifçe kızartın , soğumaya bırakın.
Bu yer
fıstığı porsiyonu, kabukla birlikte yemeklerden önce alınmalıdır.
Bir hastalıktan sonra ortaya çıkan ses kısıklığının tedavisi
116 numaralı tarif
500 gr taze domuz derisi alın
(taze tuzsuz yağdan kesilebilir), suyla iyice durulayın.
Daha
sonra bir tencereye koyun, tadına bakmak için tuz ekleyin ve tamamen kaynayana
kadar kısık ateşte pişirin. Haşlanmış deriyi üç parçaya bölün.
Her
yemekten önce günde üç kez yiyin.
Tedavi
süresi 20 gündür.
Her
şeyden önce, vücudun gençleşmesi iki işaretle belirlenebilir:
•
pürüzsüz ,
elastik ve kanla daha iyi beslenen cildimizin durumuna göre ;
•
saçımızın
durumuna göre.
Evet, bu
saç! Vücudumuz herhangi bir besin maddesi, vitamin veya elementten yoksun
kalır kalmaz, saç buna hemen tepki verir - donuklaşır, kırılgan hale gelir ve
yoğun bir şekilde dökülmeye başlar.
Bir saç
analizi yaparsanız (ve bunlar gelişmiş ülkelerde yapılır ), o zaman kimyasal
bileşimleri şunları gösterecektir: hastalığı önlemek, vücudu iyileştirmek ve
gençleştirmek için ne yemelisiniz?
yukarıdaki
tüm koşulları dikkate alır ve diyet (tıbbi) beslenme ve kozmetikler arasında
bir ortalamayı temsil eder.
Yazılı
olarak kullandığımız sebzelere, meyvelere, tahıllara, hayvan organlarına - karaciğer,
böbrekler vb .
Böylece,
her kadın mutfağında bulabilir ilacı hazırlamak için gerekli her şey aynı
zamanda yiyecek - besleyici, iyileştirici, gençleştirici olabilir .
Saç ve saç derisini iyileştirir,
kepeği giderir
117 numaralı tarif
Eşit
miktarda sofra (mutfak ) tuzu ve boraks alın, hepsini
iyice karıştırın, bir bulamaç oluşana kadar suyla nemlendirin.
Temiz
yıkanmış saç derisine sürün (saç
nemli
olmalıdır). 10-15 dakika sonra kafayı suyla durulayın.
Tarifi
saçınızı her yıkadığınızda, ancak en az haftada bir kez kullanın.
118 numaralı tarif
1,5 su bardağı %9 sirkeyi bir litre suda seyreltin
ve her yıkamadan sonra başınızı bu solüsyonla yıkayın.
119 numaralı tarif
Her gün
taze birayı saça ve saç derisine sürün , ardından
başınızın etrafına bir havlu sarın ve 15 dakika bekletin
. Ardından ılık su (30-36 o C) ile saçı iyice durulayın .
Saçı iyileştirir,
rengini ve elastikiyetini geri kazandırır ,
kellik durumunda saç büyümesini yeniler .
Böbrek ve karaciğer fonksiyonunu geri yükler
120 numaralı tarif
Eski bir
tavuğu alın , bağırsaklarını çıkarın, içini
çıkarın ve suyla iyice durulayın. Bundan sonra tavuğu bir tencereye koyun, su
dökün.
4 saat kısık
ateşte pişirin , ardından suyu biraz soğutun ve bir kaşıkla yüzeydeki yağı
alın, ayrı bir kaba koyun.
Tavuğu
tekrar birkaç saat kaynatın ve tekrar soğutun ve yağını toplayın. Tavuk
tamamen kaynayana kadar ve her seferinde yağ toplamanız gerektiğinde bu işlemi
birçok kez tekrarlayın .
Her
öğünde yağı sebze ve pirinçle karıştırarak ikinci yemek olarak yiyin.
Kan dolaşımını iyileştirir,
vücudu gençleştirir,
erken beyazlama ile saç rengini geri kazandırır
121 numaralı tarif
500 gr rafine edilmemiş kahverengi şeker alın ,
bir kaba koyun , su ekleyin ve koyu bir şurup oluşana kadar pişirin. Ardından 250 gr
kavrulmuş sıcak susam (kızartma için çörek otu kullanmanız
gerekir, buna "çörek otu" denir) ve 250 gr kıyılmış
kavrulmuş ceviz ekleyin.
Hepsini
iyice karıştırın ve tekrar ateşe verin.
Geniş
tabanlı bir emaye kap alın, bitkisel yağ ile yağlayın ve sıcak karışımı içine
dökün. Karışım biraz soğuyunca kabın dibine pankek şeklinde eşit bir şekilde
yayın ve bıçakla küçük parçalar halinde kesin.
öğün
aralarında 2-3 parça yiyin .
nemlendirir ve canlandırır
. Kuru ve kırılgan saçlar
normale döner,
dökülmeyi ve kırılmayı durdurur
122 numaralı tarif
İstenilen
miktarda taze susam tohumu alın , bir presin altına koyun ve yağı sıkın.
Bu yağı
günde 2 kez saç
derisine ve saça sürün, 15-20 dakika
bekletin. Ardından başınızı ve saçınızı yıkayın.
123 numaralı tarif
İki tavuk
yumurtasını suyla iyice yıkayın, ardından kabuğu çok
dikkatli bir şekilde kırın (küçük çatlaklar oluşana kadar kabuğa hafifçe vurun ,
ancak yumurta filminin kırılmaması için).
Bundan
sonra, dikkatlice bir tencereye koyun , üzerine su dökün ve 30 g çok çiçekli dağcının ezilmiş köklerini
ekleyin .
30 dakika kısık ateşte pişirin . Daha sonra
yumurtaları çıkarın, kabuklarını soyun ve aynı et suyunda tekrar 30 dakika kaynatın.
Bundan sonra
suyu soğutun, yumurtaları çıkarın, solüsyonu süzün.
Önce
yumurtayı ye sonra suyunu iç.
Gri saçın doğal renginin geri kazanılması
124 numaralı tarif
İstenilen
miktarda yer fıstığı alın, bir tavada veya fırında sarı - kahverengi
bir renk alana kadar kızartın . Sonra soğutun, toz haline getirin.
Parmaklarınızla
saç derinize ovun .
20-30 dakika sonra
saçınızı yıkayın, ancak daha uzun süre bırakabilirsiniz.
Prosedürü
günlük olarak gerçekleştirin. 2-3 gün sonra
terapötik etki ortaya çıkmaya başlayacaktır.
Saçın
erken beyazlamasının tedavisi ,
orijinal renginin restorasyonu
125 numaralı tarif
50 gr pirinci alın ,
suyla iyice durulayın, bir tencereye koyun, 25 gr iyi yıkanmış susam ekleyin. Hepsini
iyice karıştırın, üzerine su dökün (tuzlamayın). Pirinç pişene kadar kısık
ateşte pişirin.
yanında
garnitür olarak düzenli olarak tüketilir .
Erken
beyazlamayı iyileştirir, saç rengini geri kazandırır ,
kan damarlarının durumunu iyileştirir
126 numaralı tarif
İstenilen
miktarda beyaz dut meyvesini gazlı bezin içine
koyun ve suyunu sıkın. Daha sonra suyu seramik bir kaba koyun ve suyu iyice koyulaşana
kadar kısık ateşte pişirin .
Suyu
hafifçe soğutun, gazlı bezle süzün, üzerine aynı miktarda bal ekleyin, iyice
karıştırın ve ağzı kapalı bir kapta saklayın.
Bu ilaç
gelecek için ve sınırsız miktarda hazırlanabilir. Bal iyi bir koruyucu olduğu
için ilaç çok uzun süre
bozulmaz .
Ilık
kaynamış su ile günde bir kez 1-2 yemek
kaşığı alın .
Saçın uzunlamasına tabakalaşmasının tedavisi (yılan dili).
Böbrekleri ve karaciğeri onarır ve uyarır
127 numaralı tarif
İsteğe
bağlı miktarda susam tohumu alın ve kalıcı bir aroma görünene kadar
sürekli karıştırarak kızartın. Sonra tohumları soğutun, öğütün ve (sürekli
karıştırarak) az miktarda şeker ekleyin.
Sabah ve
akşam olmak üzere günde iki kez alın, her seferinde 20 g karışım kullanın .
Kahvaltı
ve akşam yemeklerinde tatlı olarak kullanılabilir.
Kepeği önler ve
kafa derisi kaşıntısını azaltır
128 numaralı tarif
Pırasa ve
soğan batununu eşit ağırlıkta alın . Bunların hepsini suda iyice
durulayın, doğrayın, az miktarda bitkisel yağ ekleyin .
yemek
sırasında
yeşil salata olarak kullanın .
İltihabı hafifletir, cildi nemlendirir.
Yüzdeki herpes
, akne, bol
yağ salgılarını tedavi etmek için kullanılır
129 numaralı tarif
Silindirik
lif kabağının genç bir sürünen sapında, şiddetli çiçeklenme döneminde , kökten
yaklaşık 1 metre
uzunluğunda bir liana kalacak şekilde üst kısmı
kesin .
Kesilen
kısmı atın ve yatağın üzerinde kalan sapın ucunu bir cam kavanoza indirin ve
üzerini muşamba ile örtün. Naylon kapakta bir delik açıp sapı oraya
yapıştırabilirsiniz.
kavanozun
dibine değmediğinden emin olun . Kavanozu bir gün bu pozisyonda , güneş
ışınlarının düşmemesi ve kavanozun ısınmaması için üzerini bir bezle örterek
bırakın .
Bir günde
kavanozun dibinde 50-100 ml (0,5 yüz kan) meyve suyu olacak, bu da
kesilmiş saptan damlar.
, cildin
etkilenen bölgelerine sürtünme şeklinde veya loblarla haricen kullanılır .
Cilt kuruluğu ve çatlamasının yanı sıra yetersiz
kan oksijen doygunluğunu
tedavi etmek için kullanılır.
130 numaralı tarif
200 gr taze hünnap (hünnap) meyvesi alınır ,
bol su ile yıkanır ve bir tencereye alınarak üzerine su ( meyvelerin üzerini
bir parmak kadar kaplayacak şekilde) dökülür ve kısık ateşte 20- 30 dakika
Sonra
suyu soğutun, süzün, meyveleri ve suyu iki eşit parçaya bölün.
Günde iki
kez, çilek yiyin ve bir kaynatma ile yıkayın. Tedavi süresi bir aydır.
Yüzü ve vücudu gençleştirir - nikotinik asit
eksikliği ile kullanılır ,
ciltte pürüzlülük ve keratinizasyona
neden olur - pellagra
131 numaralı tarif
50 gr soya fasulyesi alın ,
suyla iyice durulayın, bir kaba koyun, su dökün, 50 gr domuz ciğeri koyun ve 1-2 saat pişirin Elde
edilen et suyuna (tatmak için) biraz tuz ekleyin .
İki hafta
boyunca günde bir kez et suyu ile yıkanmış bir karaciğer var.
Yüz cildini nemlendirir,
kan dolaşımını uyarır,
cildin yaşlanmasını önler,
kırışıklıkları ve kıvrımları yok eder.
132 numaralı tarif
alın ,
suyla iyice yıkayın, ardından doğrayın ve suyunu sıkın. Salatalığı bir
kıyma makinesinden veya meyve sıkacağından geçirerek meyve suyu elde
edebilirsiniz .
İyi
yıkanmış yüz cildine (ılık suyla yıkayın ), pamuklu çubukla suyu uygulayın.
Yüzü
günde bir kez meyve suyuyla silin.
Yüzü gençleştirir ve temizler,
cildin yaşlanmasını önler
133 numaralı tarif
Birkaç
olgun domates alın , temiz suyla iyice yıkayın,
parçalara ayırın, gazlı beze sarın ve suyunu sıkın, üzerine aynı miktarda bal
ekleyin.
İyice
karıştırın ve ovma olarak kullanın.
Yüz
derisini bu karışımla iki günde bir pamuklu çubukla silin .
Bu
karışım protein, karoten, B, C, K, PP gruplarının vitaminlerini, nadir toprak
mikro elementlerini ve ayrıca büyük miktarda kalsiyum, potasyum , sodyum ve
magnezyum içerir. Bütün bunların yüz derisi üzerinde olumlu bir etkisi vardır.
Cilt gözeneklerini temizler,
yüzdeki sivilceleri tedavi eder.
134 numaralı tarif
15-30 gr bahçe semizotu alın ,
suyla iyice durulayın, doğrayın.
Bir
tencereye alıp üzerine 1-1,5 su
bardağı su dökün ve kısık ateşte 5-10 dakika pişirin.
Bundan
sonra karışımı biraz soğutun, süzün ve ılık kompres veya ovalama olarak
kullanın .
Sıkıştırmak
için günde 1-3 kez yapın 5-10 dakika, her seferinde taze bir et suyu
hazırlıyor
.
135 numaralı tarif
15 adet
hünnap (hünnap) meyvesi alın , suyla durulayın, su
ekleyin ve 30-40 dakika
kısık ateşte pişirin .
Sonra suyu biraz soğutun, süzün, üç
eşit parçaya bölün.
Yemeklerden sonra günde 3 kez içilir .
Tedavi süresi bir aydır.
136 numaralı tarif
Eşit oranlarda kükürt tozu ve ince
öğütülmüş ravent kökü alın , iyice karıştırın , bir bulamaç elde edilene
kadar su ekleyin.
Yüz maskesi veya ovma olarak kullanın Günde
7-2 kez .
Yüz derisindeki sarı-kahverengi lekelerin giderilmesi
137 numaralı tarif
Her gün temiz yıkanmış cilt üzerine
sabah ve akşam 1-2 damla E
vitamini yağ solüsyonunu lekeye uygulayın ve 10 dakika cilde sürün.
138 numaralı tarif
Orta boy bir balkabağının kabuğunu
çıkarın ve meyveyi küçük parçalar halinde kesin. 250 gr su ve 375 gr votka dökün ,
kaynatın, sıvıyı boşaltın.
Yatmadan önce haşlanmış balkabağı
posasından yüzünüze bir maske yapın, sabahları durulayın.
Bir süre sonra bundan yüz, değerli bir
taş gibi parlak ve temiz hale gelecektir.
139 numaralı tarif
sulu bir
C vitamini solüsyonu ( 3 ml suya 1 tablet ) uygulayın
, iyice ovun, eller kuruyana ve ciltte beyaz bir kaplama görünene kadar
bekleyin. Bundan sonra, ellerinizi soğuk suyla durulayın .
Bu
prosedür, her seferinde taze bir çözelti hazırlayarak günde bir kez
yapılmalıdır.
140 numaralı tarif
Birkaç
soyulmuş diş sarımsak alın , bunları bir sarımsak presi ile
ezerek bir hamur haline getirin.
Sabah ve
akşam olmak üzere günde 2 kez 5-10
dakika cilde masaj yaparak uygulayınız .
Ardından koku kaybolana kadar ellerinizi sabun ve soğuk suyla iyice yıkayın .
141 numaralı tarif
40 gr ezilmiş meyan kökü alın ,
bir şişeye koyun , 100 ml% 95
içme alkolü dökün ve 36 saat demlendirin. Ardından karışımı
sıkın.
Günde 3 kez ovma
olarak kullanın .
Belirtilen
oranları koruyarak ızgarada daha fazla yemek pişirebilirsiniz .
142 numaralı tarif
Günde iki
kez travesti yumurta sarısından elde edilen bir merhemle yağlayın.
143 numaralı tarif
30 gr ince öğütülmüş meyan kökü ve 30 ml susam yağı alın . Bütün
bunlar iyice karıştırılır ve 24 saat ılık bir yerde demlenir .
Ardından
yağı sıkın ve çatlakları günde 1-2 kez
yağlayın.
144 numaralı tarif
Ellerde
veya ayaklarda cilt çatlakları varsa , önce sıcak suda buğulanmalı ve ardından
etkilenen bölgelere arı balı sürülmelidir. Bu yöntem sabah ve akşam
olmak üzere günde iki kez uygulanır .
Siğillerin çıkarılması
• •
I
145 numaralı tarif
Küçük bir
parça taze, tuzsuz domuz yağı alın, siğile uygulayın ve sarın . Siğil
tamamen kaybolana kadar bandajı 2-3 günde bir yağla değiştirin.
146 numaralı tarif
Bahçe
semizotu taze çakılını yulaf ezmesi haline getirin , suyunu sıkın ve günde
bir kez siğili yağlayın.
147 numaralı tarif
Siğilleri
günde 2-3 kez taze kırlangıçotu suyu veya taze
sıkılmış sarımsaktan elde edilen yulaf ezmesi ile yağlayın .
148 numaralı tarif
Bir tavuk
yumurtası alın . Sert kaynatın (5-10 dakika), sonra
biraz soğutun, yumurtayı soyun , sarısını çıkarın, bir çay süzgecine koyun ve dibine
değmeyecek şekilde fincana sabitleyin .
Daha
sonra süzgeçli fincanı iyi ısıtılmış fırına 5-10
dakika koyun . Bardağın dibinde sarımsı- altın
renginde yağlı bir sıvı bulunmalıdır.
Sarısı
atılır ve sıvı, mısırı günde bir kez yağlayarak merhem olarak kullanılır.
Koltuk altından gelen güçlü ter kokusu
149 numaralı tarif
İstediğiniz
sayıda ceviz taneleri alın , bunları bir presin altına koyun ve
yağı sıkın.
günde 2 kez yağla yağlayın .
150 numaralı tarif
100 gr %9 sirkeye 3 gr sönmüş kireç ekleyin , iyice
karıştırın.
sabah ve
akşam olmak üzere günde 2 defa ovma
şeklinde kullanılır .
Jia ting shi liao shou cc. Evde
tıbbi beslenme . - Tianjin, 1988. - 517 s.
Pian fang da chuan. Yemek
tarifleri koleksiyonu. - Pekin, 1987. - 675 s.
Pian fang zhi xiao bing. Hafif
hastalıkların tedavisi için tariflerin toplanması. - Dalyan, 1995. - 178 s.
Wang Nao Gu. Tang yen cao.
Otların kaynatılmasının hazırlanması . Yuan hanedanı 1279-1368 Yeniden
basım . - Pekin, 1987. - 199 s.
Zhong yi ru nιcn zhi wao. Çin
tıbbının temelleri . - Shanxi, 1987. - 518 s.
Zhong yi zang qi shi liao xuc. Hayvanların
iç organlarından ilaç hazırlanması . - Wuhan, 1995. - 317 s.
ÇİN
İLAÇLARININ HAZIRLANMASI VE UYGULANMASI İÇİN ÖNERİLER
TIP ........................................................................................................................... 5
DAMAR HASTALIKLARI ........................................................................................................................................ 7
ARTAN ARTER
BASINÇ,
ÖN strok, strok........................................................................................
10
KAN HASTALIKLARI................................................................................................. 17
KANSER HASTALIKLARI ........................................................................................... 21
gastrointestinal
HASTALIKLAR ..................................................................................................... 23
KABIZLIK TEDAVİSİ .................................................................................................. 26
KARACİĞER HASTALIKLARI
VE SAFRA KESEN ................................................................................................ 27
DİYABET ..................................................................................................................... 33
İDRAR ORGANLARI HASTALIKLARI ....................................................................... 36
ALKOL ZEHİRLENMESİ ............................................................................................. 38
SOLUNUM HASTALIKLARI ....................................................................................... 40
SOĞUK HASTALIKLARI, KORKUNÇ SES ................................................................. 47
VÜCUDUN ........................................................................................ GENÇLENMESİ 49
SHANYU
Li'nin popüler bilimsel baskısı
kalp ,
böbrek, mide hastalıklarının
tedavisi için Çin tıbbından 150
tarif
Çince'den
O.L. Yashnova
Editörü €.P. yoldaş
Teknik
editör V.G. Khokhlov
Bilgisayar düzeni Yu.M. Mikich
Korsktor H.P. İvanov
üretim için çıktı . 09/07/98 tarihinde baskı için imzalanmıştır .
Biçim 84x108
, ∕ j2 . Ofset baskı. Kağıt gazete i.
Koşullar
baskı. çarşaf 2.0.
10.000 tiraj . Sipariş No. 8-9213.
Not: Bazen Büyük Dosyaları tarayıcı açmayabilir...İndirerek okumaya Çalışınız.
Yorumlar