Print Friendly and PDF

Kahve nasıl yapılır: 68 Tarif


 

 

"Kahve nasıl yapılır: 68 tarif":

dipnot

 

Doğal kahve, tropik kahve ağacının meyvesinin tohumlarıdır (taneleridir). Çok sayıda kahve çeşidi ve çeşidi vardır. Moka kahvesi en iyisidir. Bu kahvenin küçük, yumurta şeklinde grimsi yeşil bir çekirdeği vardır. Mocha infüzyonları özütleyici, aromatik ve uzmanların dediği gibi "kadifemsi".

Doğal kahve içeceklerinin hassas, hoş bir aroması ve tadı vardır. Kahve, tonik özellikleri nedeniyle de değerlidir. Makul miktarda doğal kahve sağlıklı bir insan için iyidir. Kahve sinir sistemini harekete geçirir, vücudun verimini arttırır, metabolizmayı, kalbin çalışmasını, solunum organlarını iyileştirir.

Öğle veya akşam yemeğinden sonra bir fincan aromalı, hoş bitter kahve servis edilir. Sütlü veya kremalı kahve, kahvaltıya iyi bir ektir. Soğuk kahve içecekleri de lezzetlidir.

 

Kahve nasıl yapılır: 68 tarif

 

KAHVE

 

Arapça "kohva" dan. Başta kafein olmak üzere aromatikler ve alkaloidler açısından zengin kahve çekirdekleridir. Vatan - Güney Arabistan (Yemen) ve Etiyopya. Şu anda yüzden fazla kahve çeşidi var. En yüksek dereceli kahveler, güçlü demleme ve aroma bakımından farklılık gösterir.

Kahvenin uzun bir geçmişi vardır. Avrupa'da 18. yüzyıla kadar oldukça değerliydi. Daha sonra kahve zararlı bir içecek olarak sınıflandırıldı ve sadece 20. yüzyılda. kahve yeniden popüler oldu.

Kahve, Bulgaristan, Almanya, Polonya, Çekoslovakya, Romanya, Cezayir, Suriye, Lübnan, Libya, Hindistan, Finlandiya, Danimarka, Latin Amerika, ABD'de geleneksel bir sıcak içecektir.

İngiltere, Macaristan, Çin, Moğolistan ve Japonya'da kahve çok az tüketilir veya hiç tüketilmez.

V. Dahl'ın sözlüğünde "Kahve içilebilir", "Napit-"hav" "besleyici", "besleyici" anlamına geliyordu. Bu nedenle 19. yüzyılda kahve ve kakao içtiklerini asla söylemediler - her zaman "ısırıldılar" kapalı".

"Kahveyi tatmanıza izin verecek" - Gogol, Ostrovsky, Goncharov'un eserlerinde buluşuyoruz.

Arap Magritte ülkelerinde (Cezayir, Libya, Tunus, Fas) Araplar tarafından 9. yüzyıldan beri Arap doktor Rezes sayesinde bilinen kahve, Osmanlı İmparatorluğu'nun bir parçası olduktan sonra 15. yüzyılda yaygınlaştı. Mağripliler kahve yapma yöntemini Türklerden almıştır. Çok yüksek mukavemete ve güçlü aromaya sahiptir. Geleneğe göre "gece kadar siyah, cehennem kadar sıcak, aşk kadar tatlı" olmalıdır. İçmezler, "emirler", bardağın dibinde kalın bırakırlar. Kahve içtikten sonra genellikle bir yudum su içerler.

Şu anda kahve, ortalama yaz sıcaklığının 14,5 ° C'den düşük olmadığı Eski ve Yeni Dünya'nın tüm tropikal ülkelerinde yetiştirilmektedir. Kahve yetiştiriciliğinin ilk örnekleri Hollandalılar tarafından 1650'de Java'da ve 1718'de Surinam'da yapılmıştır. Cava kahvesinin ilk sevkiyatı 1719'da Hollanda'ya geldi, kahve ağacı üçüncü yılında meyve vermeye başlıyor, ancak nadiren 12 yıldan fazla dayanıyor. Yıl boyunca çiçek açar ve meyve verir, ancak ana koleksiyonlar ilkbahar ve sonbaharda gerçekleşir. 1911'de Batı Afrika'da (Siera Leona, Angola) başka bir kahve türü keşfedildi. Yuvarlak yaprakları ve önemli ölçüde daha büyük meyveleri ile ayırt edilir.

Kahve çekirdeklerini posa ve kabuklardan arındırmak için tamamen olgun meyvelerin (en iyi çeşitler) veya tam olgunlaşmamış meyvelerin satışa sunulmasına bağlı olarak çeşitli yöntemler kullanılır. Kahve çekirdekleri ya hemen satılır ya da serin, iyi havalandırılmış alanlarda birkaç yıl bekletilir. Üstelik bundan sonra kahvenin ağırlığı önemli ölçüde azalır, ancak yıllanmış kahve kalite açısından büyük ölçüde kazanır, kavurma işleminden sonra özellikle güçlü ve hoş bir aroma kazanır.

Bazen hem çiğ çekirdek hem de kavrulmuş kahve ile ilgili olarak kahveyi tağşiş etme girişimleri vardır.

Kahvenin faydası veya zararı nasıl hazırlandığına bağlıdır. Zararlı alkaloidlerin oranı, kahvenin ısınmasıyla ve hatta kaynatıldığında daha da artar. Sütlü veya kremalı kahve içmek ancak 18. yüzyılın sonunda başladı. - 19. yüzyılın başları

Doğu'da sütlü kahveyi zararlı ve tadını bozduğu için hiç kullanmadılar.

Kahve yapmak için cezveler (tercihen emaye), uzun saplı özel tencereler - "Türkler" (tercihen bakır veya gümüşten yapılır, ancak alaşımlardan yapılmaz) ve çeşitli cam aparatlar, kahve makineleri kullanılır. bu su bir hazneye dökülmeli ve öğütülmüş kahve başka bir hazneye konulmalıdır. Özel bir toprak veya porselen kapta (bir ağ ile ayrılmış iki parçadan oluşur) iyi kahve yapabilirsiniz. Bazıları bu yayında buluşacağınız kahve içecekleri yapmak için birçok tarif var.

Daha sık olarak, tüccarlar için faydalı olan fasulyelerin ağırlığını artırmak için daha ucuz çeşitlerin pahalı olanlarla karıştırılmasından oluşan satış sırasında tahrifat yapılır, ikincisine vazelin, bar şeker vb. Bozulmuş çekirdekleri maskelemek için, genellikle sağlığa zararlı boyalar olan kurşun bilyeler veya renk tonu ile çalkalanırlar.

 

KAHVE TARİFLERİ

 

1. Sade kahve.

 

Sade kahvenin hazırlanması için sadece kaliteli doğal kahve kullanılması tavsiye edilir. Farklı kahve türlerini karıştırabilirsiniz. Çiğ kahve çekirdekleri demlenmeden hemen önce kavrulur ve öğütülür. Kahve çekirdeklerini kavururken kahvenin yanmamasına dikkat edilmeli ve rengi kestane kahvesine dönmelidir.Genellikle 4 tatlı kaşığı kahveden bir porsiyon hazırlanır, 8 gramdan ise çift kişilik bir porsiyon hazırlanır.Eşit yapmak istiyorsanız daha iyisi, daha güçlü kahve, dozu 5 veya 10 gram artırmanız gerekir.

Kahve demlenmez, çay gibi kaynar su ile demlenir. Kahve servis edilmeden hemen önce hazırlanmalı, sıcak servis edilmelidir.

 

2. Yanmış şekerli kahve.

 

Bu içecek pikniklerde yemeklerden sonra veya kırda yemeklerden sonra servis edilir. Çok sert ve sıcak bir fincan kahvenin üzerine, içine daha önce bir parça şeker yerleştirilmiş bir çay kaşığı tutun. Soğutulmuş konyağı şekerin üzerine dökün ve ateşe verin. Alev söndüğünde kaşığın içindekileri bardağa dökün ve iyice karıştırın. Ayrıca bir tutam tarçın da ekleyebilirsiniz (tatmak için).

 

3. İrlanda kahvesi.

 

Bu içecek harika bir şekilde canlandırıcı ve ferahlatıcıdır. Yılın herhangi bir zamanında servis edilebilir. İrlanda viskisi veya votkasının hacminin 1 / 3'ünü kalın duvarlı saplı bir bardağa dökün ve ağzına 2 cm eklemeden sıcak sert kahve ekleyin Tatmak için şeker ekleyin, karıştırın, taze krema ekleyin, hafifçe çırpın, ancak karıştırmayın: kremayı bir çay kaşığı ile yüzeyde yüzecek şekilde koyun ve bu krema tabakasından kahve için.

 

4. Arpa kahvesi.

 

40 gr arpa kahvesi, 1/2 lt. su, 5 gr hindiba, 1/2 I. süt,

 

Arpa kahvesini bir kahve değirmeninde öğütün. Sadece kahve yapmak için kullanılan kaplara su dökün, öğütülmüş kahve dökün, hindiba ekleyin ve 1-2 dakika kaynatın; ocağın kenarına geçin, üzerine soğuk su serpin ve kapağını sıkıca kapatın.

Birkaç dakika sonra, kahve çöktüğünde, masaya servis edilen ısıtılmış bir cezveye dökün veya çeşitli

doğrudan bardaklara dökülür. Kaynamış sütü kahve ile cezvede veya fincanlarda karıştırın. Sütü ayrı ayrı da süt kavanozlarında servis edebilirsiniz. Haşlanmış arpa kahvesine 10-20 gr doğal kahve eklenip demlenebilir.

 

5. Sade kahve

 

3/4 l. su, 50 gr öğütülmüş doğal kahve, şeker (tadına ekleyin).

 

Kahve özel cezvelerde demlenir. Cezve yoksa çekilmiş kahvenin yarısı, sadece kahve yapmak için kullanılan bir kaba soğuk su ile dökülmelidir. 2-3 dakika kaynatın, kalan kahveyi ekleyin, demleyin, ocağın kenarına koyun, sıkıca kapatın, 10 dakika bekletin, süzgeçten geçirip ısıtılmış cezveye süzün ve servis yapın. masaya veya ısıtılmış fincanlara dökülür. Kahve çok sıcak servis edilir. Doğal kahve de özel hindiba ilavesiyle hazırlanmaktadır. Krem şanti, sade kahve ile ayrı olarak da servis edilebilir.

 

6. Sütlü doğal kahve.

 

1/2 l. su, 20 gr doğal kahve, 20 gr arpa kahvesi, 1/2 lt, süt, 60-80 gr şeker.

 

Kaynamış süt veya krema ile karıştırılmış süzülmüş infüzyon.

 

7. Arap kahvesi.

 

Cezvenin dibine (emaye değil) biraz şeker dökün ve ateşe verin. Şeker kahverengileşince üzerine su dökülür. Suyu kaynattıktan sonra cezve ocaktan alınır, içine toz dökülür ve içecek kaynayana kadar tekrar ısıtılır. Bu kahveye tarçın eklenebilir.

 

8. Sicilya kahvesi.

 

Türk kahvesine süzülmüş limon suyu eklenir. Bardaklarda servis edilir.

 

9. Viyana kahvesi.

 

Şeker ve vanilin ile çırpılmış krema, bir fincan hazır kahveye konur, üzerine rendelenmiş çikolata dökülür. Kahvede sadece krema koyabilir, şekeri ayrı servis edebilirsiniz.

 

10. Polonya kahvesi.

 

Taze çekilmiş kahve, kaynar su ile kaynatılmış fincanlara dökülür, üzerine kaynar su dökülür ve karıştırılır, kahvenin yüzeyinde köpük oluşur oluşmaz fincanların üzeri tabakla kapatılır. 7-8 dakika sonra kahve içilebilir.

 

11. Varşova'da Kahve.

 

Normal kahveyi daha az su ile demleyin. Süzün, şeker ve pişmiş süt ekleyin. Karışım kaynama noktasına kadar ısıtılır. Bardaklarda (veya bardaklarda) servis yaparken, pişmiş sütten çıkarılan köpüğü koyabilirsiniz.

 

12. İtalyan kahvesi.

 

Kahve suyla değil, doğrudan bir bardağa süzülen sütle demlenir, şeker (tercihen ince kum) ayrı olarak servis edilir.

 

13. Çek kahvesi.

 

Demlenmiş siyah kahve ve süt karışımından (2: 1 oranında) bir içecek hazırlanır.

 

14. Fransız kahvesi.

 

Bitmiş sert kahve süzülür, hafifçe tuzlanır, ardından fincanlara dökülür, her birine biraz konyak ve istenirse şeker eklenir,

 

15. Japon kahvesi.

 

Sıcak sert kahveyi ve çok tatlı kakaoyu (1: 1) karıştırın, kaynatın ve her birine biraz krema ekleyerek fincanlara dökün.

 

16. Meksika kahvesi.

 

Öğütülmüş kahveye biraz kakao tozu eklenir. Bir sürahi veya cezvede sıcak servis yapın. Süt yerine yumurta sarısı alabilirsiniz - 2-3 bardak için bir yumurta sarısı yeterlidir. Köpüğü çırpın, tadına şeker ekleyin. Kahve fincanlarının üzerine bir kaşık köpük koyun.

 

17. Özel bir kahve makinesinde demlenmiş doğal kahve.

 

Filtreli özel bir kahve makinesini yüksek bir sıcaklığa ısıtın (en iyisi onu bir kase kaynar suya koymaktır). Kahve makinesinin üst kısmına çok ince öğütülmüş kahve dökün, bir süzgeçle örtün ve demlemenin kahve makinesinin alt kısmına yavaşça akması için üzerine biraz kaynar su dökün. Kahveyi çok sıcak servis edin, ısıtılmış kahve fincanlarına ağzına kadar (fincan yüksekliğinin yaklaşık 3/4'ü kadar) dökün. Krem şanti ile servis edilebilir.

 

18. Kahve "Maxer".

 

Sıcak koyu kahve, eşit miktarda siyah çay ile karıştırılır. Şeker ve karışımlar ayrı ayrı servis edilir.

 

19. Kahve "Natalie".

 

Hazır kahve demlenmeden önce içine biraz kırılmış çikolata ve yumurta sarısı eklenir. Tatmak için şeker eklenir.

 

20. Kahve özü.

 

a) 500 gr pudra şekerini sürekli karıştırarak kahverengi olana kadar kavurun. İki litre su ile seyreltin ve yeterince uzun süre pişirin. Bu şurup kahveyi, her zamanki gibi bir kahve demleme kabında hazırlanmış, iyi kavrulmuş öğütülmüş doğal kahveden 250 gr karıştırın. Bir şişeye dökün, mantarını iyice kapatın ve 10-15 dakika buharda pişirin. Bu esanstan 1-2 yemek kaşığı bir bardak sıcak sütün üzerine konur.

b) 150 gr iyi, kavrulmuş öğütülmüş kahveyi bir litre kaynar suda 15 dakika kaynatın, ancak yerine başka bir şey katmayın. Süzün, ardından elde edilen sıvıya 400 gr pudra şekeri ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin. Şişelere dökün ve iyice mantarlayın. Bu şekilde biraz zaman kazanabilirsiniz. Servis yapmadan önce sade kahve elde etmek için sıcak su ile seyreltin, ardından sütlü kahve almak isterseniz üzerine sıcak süt dökebilirsiniz.

 

21. Türk kahvesi.

 

Bu kahve türü, hazırlanışında kullanılan şeker miktarına göre acı, tatlı, çok tatlı, daha ince veya daha koyu olabilir.

Genellikle 1 fincan içecek için 1 çay kaşığı ince öğütülmüş kahve ve tadına bakmak için şeker konur.

Türk kahvesi iki şekilde hazırlanır.

 

1) Kahve ve şekeri kaynar su ile bir cezveye dökün ve kaynatın. Kaynayan kahve ocaktan alınır, ardından tekrar ateşe verilir ve tekrar kaynama noktasına getirilir (bu toplam 3 kez tekrarlanır).

2) Bir cezvede şekerle karıştırılmış kahve, soğuk su ile dökülür ve aromatik ve tat verici maddelerin çıkması için birkaç dakika bekletilir. Daha sonra cezve kısık ateşe alınır - böylece kahve daha yavaş kaynar ve üzerinde daha fazla köpük oluşur. Kaynatılarak ocaktan alınır, hemen geri konur ve tekrar kaynatılır. Kahvenin köpüksüz olması istenirse ocaktan alındıktan sonra üzerine hafifçe soğuk su serpilir. Hazır kahve şu şekilde servis edilir: cezve, küçük tabaklar üzerinde kahve fincanları ve küçük bir tabağa soğuk su bardakları konur.

 

22. Yumurta sarılı Türk kahvesi.

 

Ürünler: bir fincan için - 1 çay kaşığı. kahve, 1/2 yumurta sarısı, şeker.

 

Normal Türk kahvesini hazırlayın ve çırpılmış sarının yarısını ekleyin. Tonik ve çok besleyici bir içecektir. Sıcak ve soğuk olarak servis edilebilir.

 

23. Arapça Mocha kahvesi.

 

Ürünler: 4 fincan için - 6 çay kaşığı kahve, 3 çay kaşığı şeker.

 

Kahve ve şekeri sıcak suya dökün ve ateşe verin. Kaynatın, ardından çıkarın ve birkaç saniye sonra tekrar ateşe koyun ve kaynatın.Bunu toplamda 3 kez tekrarlayın. Bitmiş içeceği soğuk suyla serpin, böylece koyulaşır, karıştırın ve bardaklara dökün. Bardaklarda kahve ile soğuk su servis edin.

 

24. Kahve "AFRİKA".

 

Malzemeler: 4 fincan kahve için - 4 su bardağı kaynar su, 6 çay kaşığı kahve, 1 eksik kaşık kakao tozu, bir tutam öğütülmüş tarçın, biraz konyak, tadına göre şeker.

 

Tarifte belirtilen tüm ürünleri bir cezvede karıştırın ve bir alkol lambasında pişirin. En iyi şekilde masanın üzerinde hazırlanan hazır kahveye konyak ekleyin. Sıcak servis yapın.

 

25. Kahve "HİNDİSTAN".

 

Ürünler: 10 tatlı kaşığı kahve, 4 su bardağı kaynar su, 8 tatlı kaşığı şeker, 4 adet. karanfil, 1 portakalın rendelenmiş kabuğu, bir bardak rom, krema.

 

Kahvenin üzerine kaynar su dökün ve 5 dakika sonra 4 bardağa dökün. Her birine iki çay kaşığı koyun. şeker ve 1 karanfil, rendelenmiş portakal kabuğu ve biraz rom. Kremayı kahve ile servis edin.

 

26. Kahve "DOĞU".

 

Ürünler: 300 ml. su, 3 yemek kaşığı. bal kaşığı, 8 çay kaşığı. kahve.

 

Bir cezvede su ve balı karıştırarak kaynatın. Sonra kahveyi ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynatın. Bitmiş içeceği 4 kahve fincanına dökün ve servis yapın.

 

27. Hazır kahveden "ELEXIR".

 

Malzemeler: 2 dolu çay kaşığı hazır kahve, 2 bardak su, 2 çay kaşığı şeker, bir bardak konyak, 1/2 bardak yoğunlaştırılmış süt. İstek üzerine buz.

 

Tarifte belirtilen tüm ürünleri bir karıştırıcıda karıştırın ve ardından elle çırpın. İsteğe bağlı olarak her bardağa bir parça buz koyabilirsiniz.

 

28. Kahve "MOSKOVA".

 

Ürünler: 4 fincan sıcak Mocha kahve, 1 bardak konyak, isteğe bağlı şeker.

 

4 su bardağını (sadece kenarlarını) suyla ıslatın ve şekere batırın. Sonra dikkatlice kahveyi içlerine dökün ve önceden ısıtılmış konyak ekleyin. Bitmiş içeceği yakın ve hemen servis yapın.

 

29. KAHVE "NADIA" İLE ÇEVİRİN.

 

Ürünler: 4 yemek kaşığı. kaşık pudra şekeri, 1 yemek kaşığı. bir kaşık dolusu rom veya konyak, vanilin. 4 fincan hazır ve soğutulmuş kahve, kırılmış buz.

 

Kahve, pudra şekeri, rom, vanilyayı karıştırın ve buz ekleyin. İçeceği hemen servis edin.

 

30. KARIŞIK KAHVE "ANIA".

 

Ürünler: 1 fincan sert kahve, 1 fincan krema, 1 küçük bardak konyak, az miktarda ince öğütülmüş kahve, muz, kırılmış buz.

 

Süzülmüş kahve, konyak ve kremayı mikserde karıştırın. Ortaya çıkan karışımı bardaklara dökün. Muzu soyun, dilimler halinde kesin, öğütülmüş kahveye sarın ve bardaklara ekleyin (önceden numaralarına göre dağıtın). Buz küplerini koyun. Pipetten içmek

 

31. İNGİLİZ İÇECEK.

 

Ürünler: 4 likör bardağı hazır ve soğutulmuş kahve, 2 yemek kaşığı. l. şeker, 4 kadeh hazırlanıp soğutulmuş kakao, 4 top dondurma, 1 su bardağı soğuk süt.

 

Tüm bu ürünleri bir karıştırıcıda karıştırın. Ortaya çıkan içeceği bardaklara dökün ve servis yapın.

 

32. "BOŞTA" iç.

 

Ürünler: 4 çay kaşığı. hazır kahve, 4 çay kaşığı, şeker, 1/2 limonun suyu, 3 su bardağı soğuk su.

Tarifte belirtilen tüm ürünleri karıştırın, kuplara dökün ve servis yapın.

 

33. Sütlü soğuk kahve.

 

Ürünler: 1/10 i. sade kahve, 114 i. süt, 4 yemek kaşığı. BEN. pudra şekeri, bir bıçağın ucunda kabartma tozu, ezilmiş buz.

Sodayı sütte eritin, şeker, soğutulmuş kahve, buz parçaları ekleyin.

 

 

34. Kahve "ÇİKOLATA".

 

Ürünler: 1/4 i. eritilmiş sütlü çikolata, 1/4 l. koyu kahve, isteğe göre krema.

 

Her iki içeceği birleştirin, iyice karıştırın ve sıcak fincanlara dökün. İstenirse krema eklenebilir. Bu kahve soğutulmuş olarak da servis edilebilir.

 

35. Kahve "TURUNCU".

 

Ürünler: 1/2 lt, Türk kahvesi, süt, şeker, portakal kabuğu, 1 küçük bardak konyak, krema.

 

Sıcak kahveyi hafifçe tatlandırın ve 1/4'ünü doldurmadan fincanlara dökün. Daha sonra ince rendelenmiş portakal kabuğu rendesi, konyak, krema ilave edilerek servis edilir,

 

36. VİYANA BUZLU KAHVE.

 

Ürünler: 1/2 lt. tatlı sert kahve, 1/4 I, krema, normal veya küçük çikolatalı gofret.

 

Kahveyi belirtilen krema miktarının yarısı ile karıştırın. Elde edilen karışımı buzdolabında dondurun, ardından bardakları bununla doldurun. Önceden çırpılmış kremanın kalan yarısı ile şeker ve waffle ile süsleyerek servis yapın.

 

37. Kahve özü.

 

Ürünler: 100 gr kahve, 1/2 lt. kaynar su, bir tutam tuz.

 

Kahvenin üzerine kaynar su dökün ve tuz ekleyin. Soğuduktan sonra küçük bir şişeye dökün. Normal kahve hazırlarken her porsiyon için 5 çay kaşığı ekstrakt yeterlidir.

 

38. Kahve "KRALİYET".

 

Ürünler: bir parça rafine şeker, 1 fincan kaynar sade kahve, konyak.

 

Küçük bir kaşığa bir parça rafine şeker koyun ve bir fincan kaynayan sade kahvenin üzerine tutun. Az miktarda konyak veya rom ile şekeri dökün ve kahveden çıkan buhardan ısınana kadar bekleyin. Daha sonra alkolle ıslatılmış rafine şekeri bir kaşıkta yakın, böylece yanan şeker bardağa damlar. Bu kahve sarhoş edici değil.

 

39. Kahve "SPOR".

 

Ürünler; 1/2 l. soğuk kahve, 1/8 l. krema veya yoğunlaştırılmış süt, 2 yemek kaşığı. kaşık pudra şekeri, 2 porsiyon vanilyalı dondurma.

 

Kahve, krema, şekeri karıştırın. Karışımı dondurmanın üzerine dökün. Bitmiş içeceği eşit olarak 3 bardağa dökün. Bir kaşık ve saman ile servis yapın

 

40. Kahve "JANETTE" sütlü.

 

Ürünler: 4 çay kaşığı. iyi çekilmiş kahve, 1/4 l. süt,

1 yumurta sarısı, 1 su bardağı yoğunlaştırılmış süt, 1 yemek kaşığı. bir kaşık şeker, biraz konyak, krema.

 

Kahveyi bir bardak kaynar sütle dökün ve kapağın altında 5 dakika kısık ateşte tutun. Soğuduktan sonra süzün ve krema, yumurta sarısı, yoğunlaştırılmış süt ve şekerle çırpın. Bitmiş içeceği buzdolabında soğutun. Biraz konyak ile bardaklarda servis yapın.

 

41. "SHOKO"yu yumruklayın.

 

Malzemeler: 8 dolu yemek kaşığı kakao tozu,

2 çay kaşığı kahve, 1/2 l. süt, 2 bardak beyaz şarap, 2 yemek kaşığı. kaşık rom, çırpılmış krema, isteğe göre şeker.

 

Kakao, kahve ve şekeri biraz sütle karıştırın. Elde edilen karışımı kalan sütle seyreltin ve kaynatın. Ardından önceden ısıtılmış şarap ve rom ekleyin. Bitmiş punçları bardaklara dökün, krema ekleyin ve servis yapın. İsterseniz kahve veya kakao tozu serpin.

 

42. LİKÖRLÜ BUZ KAHVE

 

Ürünler: 8 yemek kaşığı kakao likörü, 1/2 litre. hazır ve soğutulmuş kahve, 1/8 l. krem şanti.

 

4 bardağa likör ve kahveyi dökün, karıştırın, kremayı koyun ve servis yapın.

 

43. ÇİLEK, VİŞNE, VİŞNE SUYU İLE ICE KAHVE

 

Ürünler: 8 çay kaşığı. şeker, 4 votka bardağı çilek, vişne veya vişne şurubu, 1/2 lt, hazır ve soğutulmuş kafeinsiz kahve, krema, kırılmış buz.

 

4 bardağın yarısına kadar kırılmış buz parçaları ile doldurun ve üzerine eşit miktarda meyve suyu ve kahve dökün. Daha sonra bardakları tatlandırılmış krema ile doldurun ve servis yapın.

 

44. Kahve "ELEKSİR".

 

Ürünler: 100 gr kahve tozu, 1/4 lt. su, 250 gr ekşi süt, 100 gr pudra şekeri, 2 yumurta sarısı.

 

Normal Türk kahvesi demleyin, şeker koyun ve soğutun. Soğutulmuş kahveye çırpılmış krema ve yumurta sarısı köpüğü ve yine krema konsantrasyonuna kadar çırpılmış ekşi sütü ekleyin. Ortaya çıkan karışımı iyice karıştırın. Ağır fiziksel efordan sonra tonik olarak tavsiye edilir.

 

45. Kahve "TAZELİK".

 

Ürünler: 4 su bardağı hazır koyu kahve, 3 yemek kaşığı. bal kaşığı, 30 gr şeker, limon, isteğe göre yumurta sarısı.

 

Bitmiş kahvede bal ve şekeri eritin. Ardından sütü, kremayı ekleyin ve iyice soğutun. Elde edilen karışımı, önce dondurma koyduğunuz bardaklara dökün. İçeceğin tadını iyileştirmek için biraz limon suyu ve çırpılmış yumurta sarısı ekleyebilirsiniz.

 

46. Kahve "PO-KAZATSKI".

 

Ürünler: 1/4 lt. koyu kahve, 1/4 l. kırmızı şarap, 3 bardak votka, şeker.

 

Tarifteki tüm malzemeleri karıştırın. Bu kahve, alkollü özler içeren tüm içecekler gibi güçlü bir etkiye sahiptir ve bu nedenle çok miktarda alınması önerilmez.

 

47. Brezilya kahvesi.

 

Ürünler: 8 çay kaşığı. öğütülmüş kahve, 1 çay kaşığı. kakao tozu, 1 çay kaşığı şeker, 4 bardak rom, 150 gr krema, 400 ml. su.

 

Su, kakao ve şekerden kakaoyu kaynatın, üzerine kahveyi ekleyin ve kaynatın. Hazırlanan içeceği süzün, istenirse şeker koyun ve bardaklara dökün, ardından her bir bardağa hafifçe ısıtılmış rom dökün ve krem \u200b\u200bşanti koyun.

 

48. İNGİLİZCE AIS KAHVE

 

İçindekiler: 60 gr öğütülmüş kahve, 4 top dondurma, 150 gr krema, 400 ml. kaynayan su.

 

Sıradan Türk kahvesini demleyin, süzün ve soğutun. Soğuyan kahveyi dondurma ve eritilmiş çikolata ile karıştırıp bardaklara dökün.

 

49. Kahve "ESKIMO".

 

İçindekiler: 60 gr öğütülmüş kahve, 4 top dondurma, 5 yemek kaşığı. kaşık eritilmiş çikolata, 400 ml. kaynayan su.

 

Sıradan Türk kahvesini demleyin, süzün ve soğutun. Soğuyan kahveyi dondurma ve eritilmiş çikolata ile karıştırıp bardaklara dökün.

 

50. Kahve "COLA".

 

Ürünler: 2 fincan sert kahve, buz küpleri, 1,5 fincan Coca-Cola, 4 çay kaşığı krema.

 

Her bardağa birkaç buz küpü koyun, kremayı, soğutulmuş kahveyi ve Coca-Cola'yı dökün. Elde edilen karışımı hafifçe karıştırın ve servis yapın,

 

51. Kahve "TIKHANİ".

 

Ürünler: 8 çay kaşığı öğütülmüş kahve, 400 ml. kaynar su, isteğe bağlı şeker, 1/4 l. soğuk süt, krema.

 

Sert siyah kahve demleyin, istenirse süzün, soğutun ve soğuk süt ekleyin. Ortaya çıkan karışımı karıştırın, bardaklara dökün, krem şanti koyun ve servis yapın.

 

52. Serenat kahvesi.

 

Malzemeler: 100-125 gr iyi kavrulmuş öğütülmüş kahve, 1/2 I. kaynar su, istenirse şeker, krema.

 

Türk kahvesini demleyin, soğutun ve kremalı bardaklara servis edin,

 

53. Fransız kahvesi.

 

Malzemeler: 6 saat, yemek kaşığı ince öğütülmüş kahve, 4 su bardağı kaynar su, bir tutam tuz, 1 bardak Fransız konyak, isteğe bağlı şeker.

 

Kahveyi demleyin, süzün ve tuz ekleyin. Her bir fincan kahveye biraz konyak dökün ve istenirse şeker ekleyin.

 

54. Kahve "FERI" (Antiller).

 

Ürünler: 1/2 çubuk tarçın, 6 adet. karanfil, bir limon kabuğu rendesi, bir portakal kabuğu rendesi, 60 gr rom, 120 gr konyak, şeker, 1 litre güçlü sıcak kahve.

 

Tüm malzemeleri karıştırın, bir kapta ısıtın, ardından ateşe verin ve üzerine çok dikkatli bir şekilde sıcak kahve dökün.

 

55. Kahve çit kuşu.

 

Bir yumurtanın sarısı, bir çift kahve (12 gr.), 1,5 parça şeker.

 

Yumurta sarısını bir bardağa koyun, üzerine dikkatlice soğutulmuş tatlı kahveyi dökün.

 

56. Çifte güçlü kahve.

 

Normal sertlikte kahve demlenir, çöktüğünde ikinci bir porsiyon kahve dökülür, kaynatılır, çıkarılır, tekrar savunulur ve ancak bundan sonra servis edilir.

 

57. Biberli kahve.

 

Türk ateşte ısıtılır, ısıtılmış Türk'e 1 - 1,5 gr karabiber dökün, 4 çay kaşığı. Kahve. Karıştırın, soğuk su (100 gr.) Dökün. Kaynatın, 150 gr daha su ekleyin, kaynatın, 250 gr daha su ekleyin, 5-10 dakika kaynatın, hemen servis yapın.

 

58. Kahve "IRINA".

 

Bir tavada şekeri (3-4 çay kaşığı) kahverengi bir sıvı kütleye kadar eritin. Bu kütle sıcak kaynamış su ile dökülür. Isıtılmış bir Türk'e 2 çay kaşığı dökün. kahve, elde edilen kütleyi tavadan dökün. Sıcak su ekleyin ve kaynatın.

 

59. Likörlü kahve.

 

Eksik bir bardak soğutulmuş Varşova tarzı kahveye vanilya likörü (30 gr) ekleyin ve çırpılmış krema (40 gr) koyun.

 

60. Dondurmalı sade kahve (sır).

 

Demlenen sade kahveye şeker eklenir ve soğutulur. Kahve bir bardağa veya bardağa dökülür, bir kaşık dondurma (50 gr) konur. Bardak, üzerine temiz bir kaşık veya pipet konulan bir tatlı tabağına yerleştirilir.

 

61. Buz mokası.

 

Bir adet duble sade kahve (12 gr), bir kahve kaşığı toz şeker, bir yemek kaşığı. bir kaşık krema, buz. Kahve ve krema soğutulmalıdır.

 

Malzemeleri bir karıştırıcıda çırpın.

Soğutulmuş hizmet.

 

62. Konyaklı kahve.

 

50 gr konyak, bir çift kahve, bir yumurta sarısı, bir yemek kaşığı. bir kaşık toz şeker.

 

Yumurta sarısı ile toz şekeri mikserde çırpın, konyağı ekleyip sürekli karıştırın, kaynayan kahveyi ekleyin.

 

63. Besleyici kahve.

 

Dekorasyon için bir çift sade kahve (12 gr), bir yumurta, bir çorba kaşığı vanilya şekeri - bir çorba kaşığı. bir kaşık çırpılmış krema ve öğütülmüş kahve.

 

Malzemeleri bir karıştırıcıda çalkalayın veya karıştırın. Bir bardağa doldurun ve krem şanti ile süsleyin, üzerine öğütülmüş kahve serpin.

 

 

KAHVE İLE İÇECEKLER

 

64. Flitz "ANGELO".

 

Soğuk sade kahve - 50 gr.

Süt - 20 gr.

Yumurta

Elektrikli karıştırıcıda hazırlanır. İçecek üstüne öğütülmüş kahve serpilir.

 

65. MOKKO 32 ayak

 

Konyak - 25 gr.

Soğuk siyah kahve - 25 gr.

Yumurta

İki çay kaşığı kahve likörü

Süt - 100 gr.

İçeceğin üzerine öğütülmüş kahve serpin.

 

66. Kahve punçu (sıcak).

 

Koyu rom - 500 gr.

Konyak - 100 gr.

Sıcak sert kahve - 750 gr.

Şeker şurubu - 250 gr,

Tarçın ve karanfil tadı. Limon dilimlenmiş.

 

67. Oryantal 32-ayak

 

Yumurtalar - 6 adet

şeker - 50 gr.

krema - 500 gr.

Süt - 500 gr.

Kırmızı tatlı vermut - 500 gr.

Konyak - 250 gr.

Bal - 200 gr.

İçeceğin üzerine öğütülmüş kahve serpin.

 

68. Kokteyl "KAHVE"

 

Süt - 200 gr.

Hazır kahve - 6 gr.

Yumurta

şeker - 18 gr.

Kahve likörü - 50 gr.

 

 

Not: Bazen Büyük Dosyaları tarayıcı açmayabilir...İndirerek okumaya Çalışınız.

Benzer Yazılar

Yorumlar