Print Friendly and PDF

SARIMSAK VE SOĞAN - DOĞAL ŞİFACILAR



Iofina, I.O.  Y

 Sarımsak ve soğan - doğal şifacılar / I.O., Iofina. - M.  _

Iofina; Vladimir: BKT, 2008-62, [2] s

Soğan ve sarımsağın binlerce yemeğin tadını iyileştirebilen değerli besin bitkileri olduğunu herkes bilir , ancak değerleri tükenmez. .. Besin değerinin yanı sıra soğan ve sarımsak eşsiz şifa özelliklerine sahiptir ve birçok hastalığın tedavisinde etkilidir ­. Bu, asırlık geleneksel tıp deneyimi ve modern bilim adamlarının tutarsızlıkları ile doğrulanmaktadır.  .

Bu kitapta soğan ve sarımsağın tıbbi amaçlarla kullanımına ilişkin birçok tarifin yanı sıra bu bitkilerin kimyasal bileşimi ve farmakolojik özellikleri hakkında bilgiler bulacaksınız.

giriş

Soğan ve sarımsağın iyileştirici gücü insanlar tarafından eski zamanlardan beri bilinmektedir. Çağımızdan çok önce, bu harika ­bitkiler yeniyor ve tıbbi amaçlar için kullanılıyordu. Böylece 60-10 bin yıl önce var olan yerleşim yerlerinde yapılan kazılarda arkeologlar tarafından sarımsak kalıntıları bulundu ­. İncil'de ve diğer eski kutsal metinlerde soğan ve sarımsaktan bahsedilir.

Bilim adamları, ­bu şifalı bitkileri ilk öğrenenlerin Orta Doğu ve Orta Asya sakinlerinin olduğunu ve bunun 5 bin yıldan fazla bir süre önce gerçekleştiğini öne sürüyorlar. En azından, bu, o zamanın yazılı kaynakları tarafından kanıtlanmaktadır.

Eski Mısırlılar özellikle soğan ve sarımsağa değer veriyorlardı ­. Bu sebzelerin yetiştirilmesiyle ilgili bilgiler ­papirüslerde bulunur. Bu bitkilerin kalıntıları, MÖ 2. binyılda inşa edilen firavunların mezarlarında bulunmuştur. e. Eski Mısır'da soğan ve sarımsak, cennetin, dünyanın ve yeraltı dünyasının hamisi olan tanrıça İsis'in kutsal bitkileri olarak saygı görüyordu. Böyle bir tutumun onların benzersiz özelliklerinden kaynaklanmış olması ­mümkündür ­. Gerçek şu ki, sıcak iklim ve modern terimlerle ülkedeki sağlıksız koşullar nedeniyle, bulaşıcı hastalık salgınları sıklıkla meydana geldi ve soğan ve sarımsak neredeyse tek (ve çok) hizmet etti.

etkili kurtuluş yolu. Ve ünlü Cheops piramidinin inşası sırasında ­binlerce insan, yalnızca inşaatçıların diyetinin ayrılmaz bir parçası olan şifalı sebzeler tükendiği için çalışmaya devam etmeyi reddetti. Bu olayın belgesel kanıtı, ­"tarihin babası" Herodot tarafından yazılan bir metinde mevcuttur: "Mısır piramitlerinden birinin plakalarındaki yazıtlar, ­inşaatçıları tarafından ­ne kadar turp, soğan ve sarımsak yendiğini anlatıyor ­... Okumak bana tercüman bu sebzelere 1600 talant gümüş harcandığını açıkladı. Karşılaştırma için, bu tutarı dolara çevirirsek rakamın en az ­30 milyon olacağını not ediyoruz .

Soğan ve sarımsak, Eski Çin ve Hindistan'ın sakinleri olan Sümerler ve Babilliler, Araplar ve Yahudiler tarafından yetiştirildi. Farklı insanlar bu bitkiler hakkında birçok güzel efsane oluşturmuştur. Örneğin Kızılderililer, sarımsağı eski çağlarda tanrılar ve iblisler arasında savaşa neden olan "dokuz sırdan" ­biri olarak görüyorlardı .­

Antik Yunanistan ve Roma'da sarımsak ve soğan da çok popülerdi. Bu bitkilerin kalıntıları birçok antik tapınağın kalıntılarında bulundu, bu nedenle onlara ­kutsal bir anlam verilmiş olabilir. Sarımsak, ­olimpik atletler, savaşçılar ve gladyatörler tarafından uyarıcı olarak kullanılmıştır. Yay ile birlikte güç ve korkusuzluk verdiğine, ölümü hor görmesine ilham verdiğine inanılıyordu .­

Antik çağın ünlü doktorları da bu bitkilere büyük önem vermişlerdir . Hipokrat ­, soğuk algınlığının önlenmesi için bunları idrar söktürücü ve iltihap önleyici ilaçlar olarak kullanmalarını tavsiye etti . ­Ayrıca soğan ve sarımsağın iskorbüt ve iktidarsızlığa yardımcı olduğunu iddia etti ­.

Orta Çağ'da, bu bitkiler her derde deva bir şey olarak görülmeye başlandı. Onların yardımıyla , soğuk algınlığından vebaya kadar bilinen tüm hastalıkları tedavi etmeye çalıştılar. Ünlü Arap hekim ve filozof İbn Sina ­soğan ve sarımsağa yüzlerce tıbbi özellik atfetmiş ve ­bu bitkilerin tıbbi amaçlarla kullanılması için 1000'e yakın tarif sunmuştur. Ortaçağ Avrupa'sında, neredeyse büyülü bir işleve sahiplerdi. Bu nedenle, çocukların vaftizi için suya diş sarımsak eklendiği biliniyor ­: gelecekte bunun onları hastalıklardan ve diğer hastalıklardan koruyacağına inanılıyordu ­.

Rusya'da sarımsak ve soğan her zaman ana ­şifalı bitkiler olmuştur. Onlarla ilgili kayıtlar birçok eski tıp kitabında yer almaktadır. Örneğin içlerinden biri ­şöyle diyor: “İçten alındığında taze soğan, mide zayıflığı ve zayıf ­sindirim, histerik kadınların kasılmaları, elimine ve konvülsif nefes darlığı, su ve taş hastalıkları ve ayrıca solucanlar üzerinde mükemmel bir etkiye sahiptir. .Bulaşıcı hastalıkların hakim olduğu zamanlarda, tuz, karabiber ve biraz sirke ilavesiyle soğandan çorba yapmak için yemeklere ve kahvaltıda eklemek çok faydalıdır . ­Eski Rus edebiyatının ilk anıtlarından biri olan ­Büyük Dük Svyatoslav Yaroslavich'in 1073 tarihli İzbornik'inde sarımsaktan bahsediliyor ­.

Günümüzde bilimdeki tüm ilerlemelere rağmen soğan ve sarımsağın iyileştirici gücüne olan inanç hala devam etmektedir ­. Bu bitkiler hem halk hem de geleneksel tıpta başarıyla kullanılmaktadır. Çok eski zamanlardan beri, tıbbi amaçlar için sarımsak ve soğan kullanımına ilişkin birçok tarif bize geldi. Ana olanlar bu kitapta toplanmıştır.

Kimyasal bileşim

VE ŞİFA ÖZELLİKLERİ

Eski günlerde, insanlar ­iyileştirici özelliklerine inandıkları için soğan ve sarımsakla tedavi edilirdi. Ama ⅛ tarihinde bu inanç neye dayanıyordu? Önceki | nesiller ve kendi gözlemleri. Bugün bu ve | ra tartışılmaz bilimsel gerçeklerle desteklenmektedir, yeniden | çok sayıda araştırma ve deneyin sonuçları | yoldaş Şu anda artık şüphe yok  |

Sarımsak ve soğanın iyileştirici gücünden kaynaklanmaktadır  .

Bu bitkilerin benzersiz kimyasal bileşimi. Biyo- | Hijyenik aktif maddeler ideal bir oranda içlerinde bulunur . Bu dengeli || sayesinde Sarımsak ve soğanın bileşimi vücut üzerinde genel bir iyileştirici etkiye sahiptir ve birçok hastalığın iyileştirilmesine (veya en azından semptomlarının hafifletilmesine) yardımcı olur.

SARIMSAK

Sarımsak en zengin kimyasal bileşime sahiptir. Proteinler, yağlar, karbonhidratlar, şekerler, vitaminler (C, PP, B grubu, beta-karoten), mineraller ­(potasyum, kalsiyum, sodyum, magnezyum, demir, ­azot bileşikleri, eser miktarda iyot, fosfor, sülfürik, silisik asit) içerir. . Ek olarak, sarımsağın bileşimi kül içerir,

lif, fitosteroller, dekstrin, karbonhidrat, alliin, inülin, allil ve propil ­kükürt bileşiklerinin ekstraktifleri, çeşitli enzimler. Bitkinin özü yaklaşık ­%2 oranında kükürt bileşiklerinden oluşan uçucu yağ içerir.­

Ancak sarımsaktakilerin çoğu fitocidlerdir. Bitkinin iyileştirici özelliklerinin ana kısmını borçlu olduğu bu maddelerin varlığıdır . ­Phytoncides, bitki kökenli bir tür antibiyotiktir, ancak benzer etkiye sahip ­kimyasal müstahzarların aksine tamamen zararsızdırlar. Bu maddeler ­yüksek bakterisidal aktiviteye sahiptir. Başka bir deyişle, fitositler, ­bulaşıcı hastalıkların çoğunun nedeni olan bakteri, virüs, mantar ve diğer patojenik mikroorganizmaları yok etme yeteneğine sahiptir . ­Aynı zamanda, sarımsağın bakterisidal özellikleri çok uzun bir süre devam eder - bir hafta içinde.

Sarımsakta bulunan bu grubun ana maddesi allisindir. Bu fitosit, yalnızca belirli koşullar altında, yani ­karanfilin mekanik olarak yok edilmesiyle oluşur . ­Bu durumda bitki hücrelerinden allinase enzimi salınır. Bu enzimin etkisi altında ­mikroplara zararsız olan alliin, aktif fitosit allisine dönüşür ­.

Allicin, birçok mikroorganizma formuna karşı aktiftir. Çeşitli streptokok, stafilokok ve salmonella türlerini yok ettiği , paracholerae vibrios'un canlılığını ­ve ayrıca difteri, tüberküloz, tifo ve paratifo patojenlerini baskıladığı bilinmektedir . ­Bazı virüs türleri allisin etkisiyle öldürülür.

Ancak allisinin benzersiz gücü, ­bakterisidal etkisiyle sınırlı değildir. Bilim adamları, bu fitositin kan kolesterol seviyelerini düşürmeye, trombosit agregasyonunu azaltmaya yardımcı olduğunu bulmuşlardır . ­Bu da, arter duvarlarındaki kan pıhtılarının ve fibrin birikintilerinin kısmen yok olmasına yol açar. Ayrıca allicin, kan damarlarının iç yüzeyini kaplayan ­endotelyal hücrelerin hasar görmesine karşı koruma sağlar ­. Ama hepsi bu kadar değil. Kan basıncını da düzenlediği ve vücuttaki fazla sıvı, tuz ve yağları attığı ortaya çıktı.

Aynı zamanda allisin, ­sarımsakta bulunan tek yararlı madde olmaktan çok uzaktır. Bitkinin bileşimi , | güçlü bir iyileştirici etkiye sahiptir. Bu ן maddelerden biri akoendir. Çalışmalar, 1 kan dolaşımını iyileştirdiğini ve kardiyovasküler sistemin durumu üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu doğrulamıştır . Ve sarımsakta bulunan kükürt bileşikleri (sülfürler) toksinleri nötralize etme özelliğine sahiptir. 3 ağır metal molekülünü (kurşun, kadmiyum, cıva) bağlarlar ve karaciğerin detoksifikasyon fonksiyonunu arttırırlar. Böylece 1 sülfitler sayesinde sarımsak güvenilir bir besiyeridir - | zehirlenmeye karşı eylem.

Sarımsağın tıbbi özelliklerinin aralığı alışılmadık derecede ­geniştir. İstisnasız tüm organ ve sistemlerin işleyişi üzerinde olumlu etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Sarımsak bağışıklık sistemini güçlendirir, ­direnci artırır vücut çeşitli enfeksiyonlara. Sadece patojen mikropları öldürmekle kalmaz ­, aynı zamanda ­salgıladıkları toksinleri nötralize eder ve aynı zamanda sindirimi normalleştirir. Sarımsak , bağırsaklardaki fermantasyon ve çürüme ­süreçlerini bastırmaya yardımcı olur , iştahı artırır ve ­bir bütün olarak gastrointestinal sistemin aktivitesi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir . ­Bu nedenle, bu bitki sindirim sistemi hastalıklarının tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır ­. Sarımsak, mide ve duodenumun peptik ülseri, atonik kabızlık, kolit, enterit, hipoasit gastrit, dizanteri, kolesistit ­, dispeptik bozukluklar için etkilidir . ­Bu bitkiden elde edilen müstahzarlar güçlü bir antelmintik ajandır.

tümörleri önlemek için kullanılır . ­İçeriğinde bulunan antioksidanlar serbest radikalleri nötralize ederek proto-onkogenlerde mutasyonların oluşmasını engeller. Diğer maddeler ­, kanserojen özelliklere sahip olan nitrozaminlerin üretimini engeller. Sarımsağın sistematik kullanımı sayesinde ­kanser hücrelerini yok eden öldürücü hücrelerin sentezi artar.

Halk hekimliğinde sarımsak, kardiyovasküler sistem hastalıkları için terapötik ve profilaktik bir ajan olarak yaygın olarak kullanılmaktadır - ateroskleroz ­, hipertansiyon, anjina pektoris, vb. ­­kandaki düşük yoğunluklu lipoproteinleri azaltır, ­aterosklerotik plakların oluşumunu önler, kan damarlarını genişletir, elastikiyetini artırır, kan dolaşımını iyileştirir. Sarımsağın bazı bileşenleri, kalbin kapak aparatının aktivitesi üzerinde yararlı bir etkiye sahiptir, kanın pıhtılaşma sürecini düzenler ve ­vücutta yağ ­birikimini önler (ve obezitenin ­ana risk faktörlerinden biri olduğu bilinmektedir. kardiyovasküler hastalıkların gelişimi). Uygulama ­, sarımsağın sistematik kullanımının miyokard enfarktüsü ­ve felç riskini önemli ölçüde azalttığını doğrulamaktadır.­

kan şekerini ­düşürmeye yardımcı olur , bu nedenle ­diyabeti önlemek için kullanılabilir. Bu bitkinin antiseptik özellikleri ­, ağız boşluğu, nazofarenks ve genitoüriner sistemin enfeksiyöz ve enflamatuar hastalıklarında kullanılmasını mümkün kılar . Sarımsak ­yardımıyla cilt ve mukoza zarlarının mantar hastalıkları (saçkıran, panaritium ­, üretrit, vajinit, kandidiyaz vb.) tedavi edilebilir . Ayrıca ­sebore, kepek, saç dökülmesine de faydalıdır .­

Sarımsak vücudun koruyucu reaksiyonlarını artırır, ­doku yenilenme sürecini uyarır ve erken ­iyileşme etkisine sahiptir. Bu özellikleri nedeniyle radyasyon ve trofik ülserler, yanıklar, iltihaplı yaralar vb. İçin etkili bir tedavidir. Sarımsağın zehirli böcek ve yılan ısırıklarında başarılı bir şekilde kullanıldığına dair kanıtlar vardır.

Sarımsağın bakterisit, ateş düşürücü ve terletici etkisi, soğuk algınlığı, grip ve SARS'ın önlenmesi ve tedavisi için kullanımının etkinliğini belirler. Boğaz ağrısı, larenjit, akut ve kronik bronşit, zatürree için faydalıdır.

Ve bu, sarımsağın tüm yararlı özellikleri değildir. Çeşitli metabolik bozukluklar olan ürolitiyazise yardımcı olduğu, görme üzerinde yararlı bir etkiye sahip olduğu, idrar söktürücü ve kolinerjik etkiye sahip olduğu da eklenmelidir . ­Sarımsak yardımıyla ­baş ağrılarından kurtulabilirsiniz. Ayrıca sürekli kullanımı vücudun gençleşmesine katkıda bulunur.

Tüm bariz avantajlarıyla, sarımsağın pratikte hiçbir kontrendikasyonu yoktur ve ­yan etkilere neden olmaz . ­Ancak, bu hiç de şu anlama gelmez

 

kısıtlama olmaksızın kullanılabilir. Sarımsakla tedavi edilirken ­dikkatli olunmalıdır ve bazı ­durumlarda onu tamamen reddetmek daha iyidir.

Her şeyden önce bu, ­sindirim sisteminin akut hastalıklarından muzdarip insanlar için geçerlidir. Sarımsakta bulunan maddeler ­mide suyunun salgılanmasını arttırır ve bu da istenmeyen sonuçlara yol açabilir (özellikle asitliği yüksek gastritte). Ek olarak, bu bitkinin bakteri yok edici özelliklerinden dolayı ­(uzun süre büyük miktarlarda kullanıldığında ­), bağırsak mikroflorası bozulur ve mukoza zarı tahriş olur. Bu nedenle akut dönemdeki gastrointestinal sistem hastalıklarında kullanılmamalıdır.

Karaciğer ve böbreklerin akut enflamatuar hastalıklarında sarımsak kullanılması önerilmez. Hamile ­kadınlar, diyabet, epilepsi hastaları, ameliyat için hazırlanan hastalar da dikkatle tedavi edilmelidir. Ayrıca sarımsağın kanın pıhtılaşmasını azalttığı unutulmamalıdır, bu nedenle hemofili, anemi vb. hastalıklarda kullanılması istenmez. Aynı nedenle, bu bitkinin müstahzarlarının kullanımını aspirin ve diğer antikoagülanların kullanımıyla birleştirmemelisiniz ­. .

Sarımsak ve müstahzarlarının kötüye kullanılması istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Bunlar ­başlıca gastrointestinal ­sistem bozukluklarını (ishal, mide bulantısı, kusma, şişkinlik, epigastrik ağrı, vb.) içerir. Ek olarak, kontrolsüz sarımsak müstahzarları alımı baş dönmesine , baş ağrısına ve taşikardiye neden olabilir. Bu ırka dayalı ilaçların harici kullanımı ile-­

ayrıca dikkat edilmelidir, aksi takdirde cilt ve mukoza zarlarında hasar ­(tahriş, yanık vb.) mümkündür.

SOĞAN

Soğan gibi hepimiz için çok tanıdık bir sebze, vücut için yararlı maddelerden oluşan bir kiler, minyatürde gerçek bir doğal eczanedir. Kolayca sindirilebilen şekerler (glikoz, fruktoz, maltoz ­), organik asitler, uçucu yağlar, glikozitler, karotenoidler, kaempferol, kuersetin türevleri, metilalliin, amino asitler vb. İçerir . Ancak soğanın asıl zenginliği vitaminlerdir. ­Bitki, ­vücudun normal çalışması için gerekli olan bu biyolojik olarak aktif maddelerin neredeyse tamamını içerir.­

Soğanlar, yutulduğunda ­A vitaminine (retinol) dönüşen bitki pigmenti karoten içerir. Sağlıklı cilt, saç ve dişler için tam büyüme ve gelişme için gereklidir ­. Vücutta yeterli miktarda retinol olması normal görüşü sağlar. A vitamini, plasenta  oluşumunda yer aldığı için hamile kadınlar için çok önemlidir . ;

A vitamini eksikliği, çeşitli ­cilt, saç ve tırnak hastalıklarına, ­mukoza zarlarının azgın dejenerasyonuna yol açar. Ayrıca, aynı zamanda, ­bir kişinin karanlıkta nesneleri ayırt etme yeteneğini kaybettiği patolojik bir durum olan gece körlüğü gelişebilir. Retinol eksikliği ile ­gözlerin mukoza zarı iltihaplanır, fotofobi oluşur. Vücutta A vitamini eksikliği , bağışıklığın azalmasının nedenlerinden biridir .­

B 1 vitamini içerir (tiamin), her türlü metabolizmada aktif rol alır - mineral, protein, yağ ve özellikle karbonhidrat. Ayrıca sinir sistemini güçlendirmeye yardımcı olur, kas tonusunu korur. B 1 vitamini eksikliği ile­ karbonhidratların asimilasyon süreci bozulur ­, kas zayıflığı, artan yorgunluk görülür, zihinsel aktivite azalır ­, hafıza bozulur. Hasta baş dönmesi ­, kalp bölgesinde ağrıdan şikayet ediyor. Şiddetli vakalarda kasılmalar ve felç meydana gelir. Ek olarak, tiamin eksikliği bağırsak hareketliliğinin zayıflamasına ­neden olarak kabızlığa neden olur.

*Soğan ayrıca B 2 vitamini içerir. (riboflavin). Başta proteinler olmak üzere metabolizmayı düzenler, merkezi sinir sisteminin durumunu ve işleyişini olumlu yönde etkiler. Riboflavin görme için gereklidir; ayrıca cildi ­çeşitli çevresel faktörlerin olumsuz etkilerinden ­ve diğer hasarlardan korur. B2 vitamini olmadan doku ve organlara oksijen sağlayan bir kan bileşeni olan hemoglobini sentezlemek imkansızdır.

B2 vitamini eksikliği ile öncelikle gözler etkilenir ­, ayrıca cilt ve mukoza zarları. Hastalarda görme keskinliği önemli ölçüde azalır, kornea bulanıklaşır ­, blefarit ve konjonktivit gelişir. Kuru dudaklar, ­ağız mukozasında hasar (stomatit) vardır . ­Riboflavin eksikliği saçın durumu üzerinde son derece olumsuz bir etkiye sahiptir: zayıflar ­, kırılır ve dökülür. B 2 vitamin eksikliğinden mustarip kişiler ­kilo verirler, halsizlik ve kronik ­yorgunluktan şikayet ederler . Vücutta riboflavin eksikliği anemiye neden olabilir.

B3 vitamini _ soğanda da yeterli miktarda bulunur. Su-tuz ve protein metabolizmasını düzenler, hücresel solunum sağlar, cildi korur, sinir ve kardiyovasküler sistem aktivitesi üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir ­. B3 vitamini _ gastrointestinal sistemin normal çalışması için gereklidir . ­Ek olarak, kan kolesterol seviyelerini normalleştirir. B vitamini eksikliği 3 cilt lezyonlarına (kuruluk, soyulma ­), kas zayıflığına, mide-bağırsak rahatsızlıklarına yol açar. Ayrıca bu durumda sinir sisteminin aktivitesinde bozukluklar gözlenir , uykusuzluk, depresyon ve artan tahriş edici açlık ile kendini gösterir.

Soğan B6 vitamini içerir (piridok ­sin). Ana işlevi, protein, yağ ve mineral metabolizmasının 6 düzenlenmesidir. Piridoksin ­, anemi, ateroskleroz ve periferik sinir sisteminin çeşitli hastalıkları için vazgeçilmezdir. B 6 vitamini için yeni ihtiyaç hamile ve emziren kadınlar deneyim ­: eksikliği ile toksikoz yaşarlar, iştah azalır, gastrointestinal sistemin çalışmasını bozarlar ­. Piridoksin, eksikliği büyüme ve gelişme geriliğine neden olduğundan bebekler için de gereklidir. B 6 vitamini eksikliği , ciltte, gözlerin ve nazofarenksteki mukus zarlarında, anemide ve ­sinir sistemi bozukluklarında (uykusuzluk, sinirlilik) çeşitli hastalıklara yol açar.

B 9 vitamini açısından zengindir (folik asit ­) hematopoez sürecinde yer alır.

Bu madde sayesinde lökositler, eritrositler, hemoglobin ve ayrıca nükleik amino asitlerin sentezi gerçekleşir ­. Folik asit normal sağlar

hücre büyümesi. Bu bakımdan çocuklar ve hamileler için bu vitamin oldukça önemlidir.

Folik asit eksikliği cilt ve mukoza zarlarında hasara, gastrointestinal sistemin bozulmasına neden olur ve anemi gelişimine yol açar. B vitamini eksikliği 9 hamile bir kadının vücudunda ­spontan düşüklere ve çeşitli fetal malformasyonlara neden olabilir.

Bir ampulün günlük askorbik asit normunu içerdiği kanıtlanmıştır. İnsan vücudu vitamini sentezleyemez. C, yani ­tüketilen besinlerde bulunması gerekir. Akarbik asit, başta proteinler olmak üzere tüm metabolizma türlerinde ve ayrıca hematopoez sürecinde önemli bir rol oynar. Ek olarak, C vitamini kan pıhtılaşmasını azaltır ­ve kolesterol seviyelerini düzenler, böylece ateroskleroz gelişimini önler. Askorbik asit kan damarlarının duvarlarını, kemik dokusunu güçlendirir, kanserojen oluşumunu engeller. C vitamini sağlıklı dişler ve diş etleri için gereklidir.

Vücuttaki C vitamini eksikliği, bağışıklığın azalmasına ­ve sonuç olarak sık bulaşıcı ­hastalıklara yol açar. Askorbik asit eksikliği ile halsizlik, uyuşukluk, artan yorgunluk , baş dönmesi, nefes darlığı ve kalp yetmezliği meydana gelir ­. C vitamini eksikliği, kemik dokusunun ve kan damarlarının duvarlarının durumunu daha az olumsuz etkilemez ­. Diş eti kanamaları görülür, ağır vakalarda ­iskorbüt gelişir.

D vitamini (kalsiferol) de soğanda bulunur. Ana işlevi mineral metabolizmasını düzenlemektir ­. D vitamini vücutta fosfor ve kalsiyumun optimal oranını

sağlar ­ve bu elementlerin emilimini arttırır. Bu nedenle kalsiferol, özellikle kemik dokusunun oluştuğu aktif büyüme dönemindeki çocuklar için gereklidir .­

Bu vitaminin eksikliği ile çocuklar, ­kemik dokusunun yapısındaki değişiklikler, iskeletin yapısal bozuklukları ­ve dişlerin yavaş büyümesi ile kendini gösteren bir hastalık olan raşitizm geliştirir. Kalsiferol eksikliği ­yetişkinlerin sağlığını daha az olumsuz etkilemez. Bu durumda, D vitamini eksikliği fiziksel aktivitede azalmaya, hızlı yorgunluğa ­ve artan sinirliliğe yol açar . ­Aynı zamanda sıklıkla kemik ve kas ağrıları da ortaya çıkar, diş minesi tahrip olur ve osteoporoz gelişir.

Soğan ayrıca E vitamini (tokoferol ­) içerir. Vücudun normal işleyişi için önemi çok yüksektir. Tokoferol kardiyovasküler ­sistemi ve karaciğeri korur, ­hücre zarlarını hasara karşı korur ve seks hormonlarının salgılanmasını artırır. Ayrıca hayati önem taşıyan yağda ­eriyen vitaminlerin (A, D, K) vücutta birikmesini sağlar. ­Tokoferol eksikliği erken yaşlanmaya, iskelet kaslarının ve miyokardiyumun işlev bozukluğuna yol açar. Ayrıca ­E vitamini eksikliği ile vücudun bulaşıcı ve diğer hastalıklara karşı direnci azalır .­

Vitaminlere ek olarak, soğan bileşimi ­insanlar için vazgeçilmez olan çok sayıda mineral içerir. Bunların en önemlileri ­potasyum, kalsiyum, fosfor, sodyum, magnezyum ve demirdir. Ek olarak , bitki vücut için gerekli maddeleri mikroskobik miktarlarda (mikro elementler ­) içerir - iyot ve selenyum.

Sarımsak gibi soğan da fitokitler içerir ~ ­birçok patojenik mikrop türünü yok etme yeteneğine sahip doğal antibiyotikler .­

Soğan böylesine değerli bir kimyasal bileşim sayesinde birçok hastalık için etkili bir tedavi yöntemidir ­. Eski Doğu'nun şifacıları, bu bitkinin faydalı olmayacağı hiçbir hastalık olmadığını iddia ettiler. Bu görüşün günümüzde de geçerli olduğu haklı olarak söylenebilir .­

Modern araştırmalar, quercetin varlığından dolayı soğanın ­kan damarlarının duvarlarını güçlendirme ve ­elastikiyetini artırma yeteneğine sahip olduğunu göstermiştir. Ayrıca kan ­basıncını düşürür, kanı sulandırır ve kan pıhtılarının oluşumunu engeller. Bu özellikler, soğanı ­kardiyovasküler hastalıkların (ateroskleroz, hipertansiyon vb.) önlenmesi ve tedavisi için etkili bir araç haline getirir ­.

Soğan sindirim sistemi için son derece faydalıdır. İştahı uyandırır, ­mide suyunun salgılanmasını arttırır, bağırsakları uyarır, fermantasyon ve çürüme süreçlerini engeller ve hafif bir ­müshil etkisi vardır. Halk hekimliğinde antelmintik ajan ­olarak çeşitli soğan müstahzarları kullanılır ­. Bu muhteşem sebze safra taşı hastalığı için vazgeçilmezdir. Yeşil soğan tüyleri özellikle faydalıdır. İçlerinde bulunan maddeler ­belirgin bir choleretic etkiye sahiptir; ayrıca safranın bileşimini normalleştirir, böylece taş oluşumunu önlerler. Ek olarak, yeşil soğanın sistematik kullanımı metabolik süreçlerin uyarılmasına yardımcı olur.

Soğan müstahzarları, böbrek ve idrar yolu hastalıklarını önlemenin ve tedavi etmenin mükemmel bir yoludur ­. Bu bakımdan özellikle değerli olan, ­kuru pullardan hazırlanan demleme ve infüzyonlardır. Halk hekimliğinde ­idrar söktürücü olarak kullanılırlar.

Modern bilim adamları, soğanı oluşturan bazı bileşenlerin ağır metalleri ­ve toksik metabolik ürünleri vücuttan uzaklaştırma yeteneğine sahip olduğunu bulmuşlardır.­

Soğanın antibakteriyel özellikleri oldukça değerlidir. ׳ Nezle, grip salgınlarında kesinlikle vazgeçilmezdir ­. Soğan kullanımı bağışıklığı artırmaya yardımcı olur ve bitki ⅛J'de bulunan fitokitler, patojenik mikroorganizmalarla etkili bir şekilde savaşır . Böylece, bulaşıcı olduğunda || hastalıklar, bu doğal ilacın çift-  

aksiyon. Ve soğan suyu bronşları mukustan temizler ve  '

akciğerler, bu nedenle özellikle acı çeken insanlar için yararlıdır. akut ve kronik solunum yolu hastalıkları. ¾

olarak tüketilen soğanın kan şekerini düşürdüğü kanıtlanmıştır . Böylece J bu bitki diyabetin önlenmesi için kullanılabilir. Bu hastalığa kalıtsal yatkınlığı olan kişilerin soğanları diyetlerinin ayrılmaz bir parçası ­yapmaları önerilir .

Gözlemler, düzenli olarak taze soğan yiyenlerin kansere yakalanma olasılığının ­, sadece ara sıra yiyenlere göre çok daha düşük olduğunu gösteriyor ve bu tesadüf değil. Gerçek şu ki ­, vücuda sürekli olarak alınan bitkide ­bulunan maddeler , özellikle mide, idrar yolu kanseri olmak üzere onkolojik hastalıkların gelişme olasılığını önemli ölçüde azaltır; zyrya, akciğerler ve lösemi.

Bu ­bitkinin diğer türleri de iyileştirici özelliklere sahiptir. Halk hekimliğinde pırasa, batun, arpacık soğanı, frenk soğanı ve Sibirya yabani ­sarımsağı kullanılmaktadır.

Sadece halkta değil, geleneksel tıpta da çeşitli soğan türleri kullanılmaktadır. Böylece ilaç ­endüstrisi, bir bitkinin alkollü bir özü olan allilken ilacını üretir. Bu ilaç, bağırsağın salgılama fonksiyonunun ihlalleri, hipertansiyon ve ­ateroskleroz için ve ayrıca bir antibakteriyel ve ­uyarıcı madde olarak reçete edilir. Diğer bir ilaç olan alilgliserol, kadın genital organlarının hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Tedavi

HASTALIKLAR

ALERJİ

Tarif 1

İçindekiler

Sarımsak - 50 gr

Bitkisel yağ - 20 gr

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun ve iyice kıyın. Elde edilen bulamacı bitkisel yağ ile birleştirin ve karıştırın.

Kullanım önerileri

Her gün yatmadan önce, ürünü alerjik dermatozlu cildin etkilenen bölgelerine sürün. Kurs süresi 10 gündür. 10 günlük bir aradan sonra olumlu bir sonuç olmaması durumunda tedavi tekrar edilebilir.

Tarif 2

İçindekiler

Kuru soğan pulları - 10 gr

Pişirme metodu

Soğan pullarını doğrayın ve kuru bir tavaya koyun. 10 dakika kısık ateşte ısıtın .

Kullanım önerileri

Çıkan duman, alerjik rinit durumunda dönüşümlü olarak sağ burun deliğiyle, ardından sol burun deliği ile solunur. 2'yi gerçekleştirmek için prosedür ru­ 7-10 gün boyunca günde birkaç kez .

Tarif 3

İçindekiler

Sarımsak - 10 gr

Soğan - 10 gr

Bitkisel yağ - 100 ml

Pişirme metodu

Bitkisel yağı bir cam kaba dökün ve ­bir su banyosunda 30 dakika ısıtın, ardından ­soğutun. Sarımsak ve soğanı rendeleyin, sterilize edilmiş ­yağı ekleyin ve bir gün karanlık bir yere koyun, ardından süzün.

Kullanım önerileri

burun mukozasını günde 3-4 kez bir yağ özü ile yağlayın. ­İyileşene kadar tedaviye devam edin .­

Tarif 4

İçindekiler

Soğan - 100 gr

Limon suyu - 5 ml

Bal - 10 gr

Pişirme metodu

Soğanı soyun ve ince bir rende üzerine rendeleyin. Elde edilen bulamacı ­4-5 kat katlanmış gazlı beze sarın ve sıkın. Soğan suyunu diğer malzemelerle birleştirin ­ve karıştırın.

Kullanım önerileri

Herhangi bir alerji türü için yatmadan önce günde 20 g alın . Ağrılı semptomlar tamamen ortadan kalkana kadar tedaviye devam edin . ­Bal veya turunçgillere aşırı duyarlılığı olan kişilerde bu ilaç kontrendikedir.

Tarif 5

İçindekiler

Sarımsak - 10 gr

Su - 25 mi

Pişirme metodu

Sarımsakları iyice öğütün, soğuk su ekleyin ve her şeyi karıştırın.

Kullanım önerileri

Elde edilen karışımla cildin etkilenen bölgelerini ürtiker ile yağlayın. Prosedür, her gün soğuk suyla yıkanarak değiştirilir. Tedavi süresi ­2 haftadır .

Tarif 6 gr

İçindekiler

Soğan - 40 gr

Su - 50 mi

Pişirme metodu

Soğanı doğrayın, su ekleyin ve karıştırın.

Kullanım önerileri

Bir pamuklu çubuk yardımıyla, ortaya çıkan ürünle cildin etkilenen bölgelerini ürtiker ile yağlayın. Tamamen iyileşene kadar tedaviye devam edin. Bu genellikle ­57־״ prosedür gerektirir.

ANJİNA, GÖĞÜS AĞRISI

Tarif 1

İçindekiler

Sarımsak - 100 gr

Bal - 100 gr

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun, doğrayın ve lapa kıvamına gelene kadar ezin. Bal ekleyin, her şeyi karıştırın.

Kullanım önerileri

Durum düzelene kadar günde 5-6 kez 10 g alın .

Tarif 2

İçindekiler

Sarımsak - 100 gr

Hafif bira - 500 ml

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun ve kıyın. Birayı alüminyum bir ­kaba dökün, ateşe verin ve kaynatın ­. Ardından salçayı ekleyip kısık ateşte ­10 dakika pişirin . Sıvıyı 30° C'ye soğutun.

Kullanım önerileri

Tamamen iyileşene kadar günde 2 kez 250 ml alın .

Tarif 3

İçindekiler

Sarımsak - 100 gr

Elma suyu - 200 ml

Pişirme metodu

Sarımsağı soyun, iyice doğrayın, cam veya emaye bir kaba koyun ve üzerine elma ­suyu dökün.

Karışımı kapağı kapalı olarak 5 dakika kısık ateşte kaynatın. Et suyunu biraz soğutun ve süzün.

Kullanım önerileri

5-7 gün boyunca günde 250 ml sıcak alın .

Tarif 4

İçindekiler

Sarımsak - 200 gr

Damıtılmış su - 500 ml

Nane - 5 gr

Pişirme metodu

Sarımsağı soyun, doğrayın, emaye bir ­kaba koyun ve su ekleyin. Ateşe verin ve 15 dakika kaynatın, ardından nane ekleyin ve ­soğuyana kadar bir kapakla örtün. Vardan zorlamaya hazır .­

Kullanım önerileri

Boğaz ağrısı ile gargara yapmak için kullanılan araçlar ­. İşlem 10 gün boyunca günde 4-5 kez yapılır .

Tarif 5

İçindekiler

Sarımsak - 100 gr

Votka - 250 mi

Nane - 5 gr

Pişirme metodu

Sarımsağı soyun, ince ince doğrayın, bir cam ­veya emaye kaba koyun, üzerine votka dökün ve bir kapakla kapatın. Nane ekleyin ve karanlık bir yerde 2-3 saat ısrar edin.

Kullanım önerileri

Hastalığın semptomları kaybolana kadar günde ­2-3 kez 10 ml alın .

Tarif 6

İçindekiler

Soğan suyu ~ 50 ml

Propolis tentürü - 50 ml

Bal - 50 gr  ,

Pişirme metodu

Tüm malzemeleri birleştirin ve iyice karıştırın.

Kullanım önerileri

5-6 gün yemeklerden 30 dakika önce günde 3 kez 10 ml alın .

Tarif 7

İçindekiler Soğan - 100 gr Su - 100 ml

Pişirme metodu

Soğanı soyun, ince bir rende üzerine rendeleyin ve ­4-5 kat katlanmış gazlı bezle sıkın . Suyu ­ılık kaynamış suyla seyreltin.

Kullanım önerileri

Ortaya çıkan çare ile 7-10 gün boyunca günde ­5-6 kez gargara yapın .

Tarif 8

İçindekiler

Soğan - 70 gr

Adaçayı otu - 5 gr

Su - 250 mi

Pişirme metodu

Soğanı soyun, rendeleyin ve ­birkaç kat halinde katlanmış gazlı bezle sıkın.

Adaçayı bitkisinin üzerine kaynar su dökün ve ­20 dakika demlendirin . Bitmiş infüzyonu süzün ve soğan ­suyuyla karıştırın.

Kullanım önerileri

İyileşene kadar günde ­3 kez 100 ml alın . Durulama için aynı ilacı kullanın ( günde 3-4 kez).

Tarif 9

İçindekiler

Soğan - 70 gr

Aynısefa çiçekleri - 10 gr

Su - 250 mi

Pişirme metodu

Soğanı soyup ince ince doğrayın. Calendula çiçeklerini ­kaynar suyla dökün ve 30 dakika bekletin, ardından sıvıyı süzün ve soğan ezmesi ile karıştırın.

Kullanım önerileri

Durulama için kullanın. Bu prosedür ­boğaz ağrısı geçene kadar günde 2-3 kez yapılmalıdır .

Tarif 10

İçindekiler

Sarımsak - 100 gr

Soğan - 70 gr

Bitkisel yağ - 10 ml

Su - 1 l

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun ve rendeleyin. Elde edilen bulamacı koyu opak cam bir kaba koyun, bitkisel yağ dökün, kapağı kapatın ­ve 2 hafta ısrar edin, sonra ­süzün. Soğanı ince bir rende üzerine rendeleyin ve 4-5 kat katlanmış gazlı bezle sıkın . Sarımsak yağını soğan suyuyla ­karıştırın ve kaynamış ­soğuk suda eritin.

Kullanım önerileri

günde ­3-4 kez 250 ml ılık formda alın .

Tarif 11

İçindekiler

Soğan suyu - 25 ml

Aynısefa çiçekleri - 5 gr

Adaçayı otu 5gr

Su - 250 mi

Pişirme metodu

Şifalı otları öğütün, üzerine kaynar su dökün ve 20 dakika ısrar edin.

Bitmiş infüzyonu süzün, soğan suyu ekleyin ve iyice karıştırın.

Kullanım önerileri

Semptomlar kaybolana kadar günde 4 kez 50 ml alın . Bu ürün durulama için de kullanılabilir.

ARTRİT

Tarif 1

İçindekiler

Sarımsak - 100 gr

Süt - 200 mi

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun, rendeleyin ve birkaç kat halinde katlanmış gazlı bezle sıkın. Suyu sütle karıştırın ­.

Kullanım önerileri

Durum düzelene kadar günde 4 kez 50 ml alın . Aynı zamanda, ­cildi vazelin ile yağladıktan sonra, sarımsaklı yulaf ezmesine batırılmış bir bandajın ağrılı eklemlere bağlanması tavsiye edilir. ­Bu araç, ağrıyı azaltmaya ve ­tümörü ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Tarif 2

İçindekiler

Sarımsak - 200 gr

Zeytinyağı - 50 mi

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun, iri doğrayın, ­ısıtılmış zeytinyağının üzerine hafifçe dökün ve 5 dakika bekletin.

Ortaya çıkan kütleyi ­ılık suyla nemlendirilmiş yoğun bir beze sarın.

Kullanım önerileri

Her gün 5-7 dakika, etkilenen eklem bölgesindeki cildi ovalayın . ­Olumlu bir sonuç elde edilene kadar tedaviye devam edin ­.

Tarif 3

İçindekiler

Sarımsak - 500 gr

Limonlar - 1 kg

Bal - 500 gr

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun ve iyice kıyın. Limonlardan ­suyu sıkın . Tüm bileşenleri birleştirin, iyice karıştırın, bir cam kaba koyun ve ­7 gün boyunca karanlık bir yerde demlendirin .

Kullanım önerileri

1 saat ­boyunca her 10 dakikada bir 20 g alın . Tedavi süresi 1 aydır.

Tarif 4

İçindekiler

Sarımsak - 50 gr

elma sirkesi - 500 ml

Votka - 100 mi

Okaliptüs yağı - 5 ml

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun, ince doğrayın ve ezin. Elde edilen yulaf ezmesini ­cam bir kaba koyun, ­votka ve elma sirkesini ekleyin, iyice karıştırın ve karanlık, serin bir yerde 2 hafta demlendirin ­. Ardından bileşimi süzün, okaliptüs yağı ekleyin ve karıştırın.

Kullanım önerileri

1 ay ­boyunca günde 3 kez 50 ml alın .

ASTIM BRONŞİAL

Tarif 1

İçindekiler

Sarımsak - 50 gr

Su - 1 l

Pişirme metodu

Sarımsağı soyun, ince bir rende üzerine rendeleyin, ­emaye bir kaba koyun, su ekleyin ve kapağı kapatın.

Karışımı ateşe koyun ve 20 dakika kaynatın ­, ardından oda sıcaklığına soğutun. Bitmiş suyu süzün.

Kullanım önerileri

Durum düzelene kadar günde 25 ml alın .

Tarif 2

İçindekiler

Soğan - 400 gr

Tereyağı - 400 gr

şeker - 400 gr

Aloe suyu - 150 ml

Bal - 150 mi

Pişirme metodu

Soğanı soyun ve bir kıyma makinesinden geçirin, kalan malzemeleri ekleyin. Elde edilen kütleyi karıştırın, emaye bir kaba koyun ve fırında 3 saat pişirin, ardından soğutun ve tekrar karıştırın.

Kullanım önerileri

3 ay boyunca günde 3 defa aç karnına 25 gr alınız . Tedavi süreci her 2 ayda bir tekrarlanmalıdır .

Tarif 3

İçindekiler

Sarımsak - 50 gr

Çördük yaprağı - 30 gr

Su - 500 mi

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun ve doğrayın, mercanköşk otu yapraklarıyla karıştırın, su ekleyin ve ­30 dakika kısık ateşte pişirin .

Kullanım önerileri

Astım atakları için 25 ml alın .

Tarif 4

İçindekiler

Sarımsak - 10 gr

Pişirme metodu

Sarımsağı soyun ve homojen, lapa kıvamına gelene kadar ezin.

Kullanım önerileri

Ortaya çıkan ürünle ayakları ovun. Prosedür 3 ay boyunca günlük olarak gerçekleştirilir .

Tarif 5

İçindekiler

Sarımsak - 400 gr

Su - 1 1 2 ben

Pişirme metodu

Sarımsağı soyun, doğrayın, bir cam ­kaba koyun ve üzerine soğuk su dökün, ardından kapağı sıkıca kapatın. Karışımı 25 gün karanlık bir yerde bırakın .

Kullanım önerileri

20 dakika önce günde 10 ml alınız . Tedavi süresi 7 aydır (Ekim'den Nisan'a kadar).

Tarif 6

İçindekiler

Soğan - 150 gr

Bal - 500 gr

Tereyağı - 100 gr

Yaban turpu kökü - 140 gr

Pişirme metodu

Soğanı ve yaban turpu kökünü soyun ve doğrayın, diğer malzemelerle birleştirin. Her şeyi karıştırın.

Kullanım önerileri

1 saat önce günde 25 gr alınız . Tedavi süresinin süresi 2 aydır.

Tarif 7

İçindekiler

Soğan - 50 gr

Bal - 15 gr

Pişirme metodu

Soğanı soyup doğrayın, bal ekleyin, karıştırın.

Kullanım önerileri

Aşağıdaki şemaya göre alınması gereken araçlar: 1. ­ay - günlük, sabah ve akşam yemeklerden sonra 25 g; 2. ay - sabahları günlük 25 gr; 3. ay - her gün sabahları 25 gr.

Tarif 8

İçindekiler

Soğan suyu - 50 ml Kızılcık suyu - 50 ml Limon suyu - 50 ml Aloe suyu - 50 ml

Kara turp suyu - 50 ml

Pancar suyu - 50 ml

Bal - 300 gr

şeker - 200 gr

Alkol - 250 mi

Pişirme metodu

Tüm bileşenleri birleştirin ve iyice karıştırın.

Kullanım önerileri

Durum düzelene kadar yemeklerden 30 dakika önce günde 3 kez 10 ml alın . Buzdolabında saklayın.

Ateroskleroz

Tarif 1

İçindekiler

Sarımsak - 70 gr

Bal - 30 gr

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun, bir kıyma makinesinden geçirin ve ­4-5 kat katlanmış tülbentten geçirin . Suyu ­balla birleştirin ve iyice karıştırın.

Kullanım önerileri

1-1 1 2 için yemeklerden 30 dakika önce günde 3-4 defa 25 g alınız . ay. Gerekirse, 1 ay sonra tedavi süreci tekrarlanmalıdır.

Tarif 2

İçindekiler

Sarımsak - 400 gr

Alkol - 250 mi

Bal - 800 gr

Propolis tentürü %20 - 50 ml

Pişirme metodu

Sarımsağı soyun, iyice doğrayın, koyu opak bir cam kaba koyun, üzerine alkol dökün ve 10-12 gün karanlık bir yerde ısrar edin. Ardından sıvıyı süzün, çelik ­bileşenleri ekleyin, her şeyi iyice karıştırın ve ­3 gün daha bırakın .

Kullanım önerileri

Aşağıdaki şemaya göre 1 ay boyunca aç karnına günde 3 kez damla alın :

1inci gün -

1-2-3 damla

2. gün -

4-5-6 damla

3. gün —

7-8-9 damla

4. gün —

10-11-12 damla

5. gün —

13-14-15 damla

6. gün —

15-14-13 damla

7. gün —

12-11-10 damla

8. gün — 9-8-7 damla

9. gün — 6-5-4 damla

10. gün - 3-2-2 damla

11-30. Gün - 25-25-25 damla

Gerekirse, 5 ay sonra tedavi süreci tekrar edilebilir.

Tarif 3

İçindekiler

Sarımsak - 100 gr

Ceviz - 50 gr

Zeytinyağı - 100 mi

Pişirme metodu

Sarımsakları ve cevizleri soyun, iyice ezin ­, karıştırın ve zeytinyağı ekleyin.

Kullanım önerileri

3 ay boyunca günde 25 gr alın .

Tarif 4

İçindekiler

Soğan suyu - 25 ml Alıç meyvesi - 20 gr Su - 250 ml

Pişirme metodu

Alıç meyvelerini emaye bir kaba koyun , üzerine kaynar su dökün ve ­5 dakika kısık ateşte pişirin ­. Et suyunu 15 dakika bekletin, ardından süzün ve soğan suyunu ekleyin. .

Kullanım önerileri

Aterosklerozu önlemek için 10 gün boyunca yemeklerden 30 dakika önce günde 2 kez 200 ml alın .

Tarif 5

İçindekiler

Soğan - 200 gr

Limonlar - 200 gr

kereviz kökü - 500 gr

Yaban turpu kökü - 200 gr

Pişirme metodu

Soğan, limon, yaban turpu kökü ve kerevizi soyun ve kıyma makinesinden geçirin Elde edilen kütleyi ­cam bir kaba koyun, ağzını sıkıca kapatın ve ­12 saat çözdürün , ardından serin bir yere koyun ve 3 gün bekletin. Daha sonra karışımı tülbentten geçirip 4-5 kat katlayarak sıkın.

Kullanım önerileri

aç karnına ­1 ay boyunca günde 3 kez 20 ml alın . 2 haftalık bir aradan sonra tedavi süreci ­tekrar edilebilir.

BAĞIRSAK ATONİSİ

Tarif 1

İçindekiler

Soğan - 200 gr

Votka - 250 mi

Pişirme metodu

Soğanı soyun, doğrayın, üzerine votka dökün ve ­karanlık bir yerde 10 gün ısrar edin.

Kullanım önerileri

Kabızlık için günde 3 kez 5 ml alın .

Tarif 2

İçindekiler

Sarımsak - 700 gr

Votka -1 litre

Pişirme metodu

Sarımsağı soyun, ince bir rende üzerine rendeleyin, üzerine votka dökün ve 9 gün karanlık bir yerde ısrar edin.

Kullanım önerileri

Durum düzelene kadar günde 3 kez 2-3 ml alın .

UYKUSUZLUK HASTALIĞI

Tarif 1

İçindekiler

Sarımsak - 300 gr

Su - Yul

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun, iyice doğrayın, derin emaye bir kaba koyun, üzerine kaynar su dökün ve ateşe verin. 30 dakika kaynatın , ardından ocaktan alın ve 10 saat bekletin.

Kullanım önerileri

Bu çare ile her sabah ve akşam ılık bir banyo yapın . ­İşlemin süresi ­10-15 dakikadır . Banyo yaptıktan sonra cildi sert bir havluyla ovun. Normal uyku geri gelene kadar tedaviye devam edilmelidir .­

Tarif 2

İçindekiler

Sarımsak - 200 gr

Limonlar - 300 gr

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun ve ince bir rende üzerine rendeleyin. Monolardan meyve suyu sıkmak olsun .­

Elde edilen bileşenler birleştirilir, iyice ­karıştırılır ve bir gün demlenir, ardından sıvı ­süzülür.

Kullanım önerileri

2 için günlük al Olumlu bir sonuç elde edilene kadar uykudan saatler önce.

Tarif 3

İçindekiler

Soğan suyu - 10 ml

Yeşil çay - 50 gr  .

Kimyon meyveleri - 30 gr

Papatya çiçeği - 30 gr

Valerian kökü officinalis - 20 gr

Su - 750 mi

Pişirme yöntemi  7

Şifalı otları öğütün, karıştırın ve ­üzerine kaynar su dökün.

30 dakika demlendikten sonra süzün ve soğan suyunu ekleyin.

Kullanım önerileri

Olumlu bir etki elde edilene kadar günde 2 kez 50 ml alın .

Tarif 4

İçindekiler

Soğan suyu 5 ״ ml

Alıç çiçekleri - 50 gr

Çim dağcı kuşu - 30 gr

Atkuyruğu otu - 30 gr

Su - 500 mi

Pişirme metodu

Alıç çiçekleri, dağcı otu ve kır atkuyruğu üzerine kaynar su dökün ve 20-30 dakika bekletin, ardından soğan suyunu ekleyin ve karıştırın.

Kullanım önerileri

Günde 3 kez 20 ml alın .

Tarif 5

İçindekiler

Soğan suyu 5 ml

Ana otu otu -5g

Kimyon meyveleri - 5 gr

Ortak rezene kökü - 5 gr

Valerian officinalis kökü - 5g

Su - 250 mi

Pişirme metodu

Tıbbi Zehirler karıştırılır, kaynar su dökülür ve 20-30 dakika ısrar edilir. Soğan suyu ekleyin, her şeyi iyice karıştırın.

Kullanım önerileri

2 kez (sabah ve yatmadan önce) 40 ml alın .

BRONŞİT

Tarif 1

İçindekiler

Sarımsak - 70 gr

Soğan - 100 gr

Pişirme metodu

Soğanı ve sarımsağı soyun ve ince bir rende üzerine rendeleyin.

Ortaya çıkan kütleyi tülbent üzerine koyun.

Kullanım önerileri

Meyve suyuna batırılmış bir bezle göğsü ovun. Prosedür, ­tamamen iyileşene kadar günlük olarak gerçekleştirilir.

Tarif 2

İçindekiler

Sarımsak - 1 kg

Şeker - 1 1 2 kilogram

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun, iri doğrayın ve ­her katmanı şeker serperek bir cam kaba koyun. Karışımı 2 gün demlendirin, ardından sıvıyı boşaltın ve süzün.

Kullanım önerileri

Durum düzelene kadar günde 2 kez 20 ml alın .

Tarif 3

İçindekiler

Sarımsak - 500 gr

Bal - 800 gr

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun, iyice doğrayın, cam bir kaba koyun ve üzerine bal dökün. Gün boyunca ısrar edin .­

Kullanım önerileri

Semptomlar kaybolana kadar günde ­10-12 kez 10 g alın .

Tarif 4

İçindekiler

Soğan - 100 gr

şeker - 50 gr

Pişirme metodu

Soğanı soyun, ince doğrayın ve şeker ekleyin. Karışımı 12 saat bekletin, ardından yoğurun ve süzün.

Kullanım önerileri

Öksürük geçene kadar günde ­4-5 kez 25 ml alın .

Tarif 5

İçindekiler

Soğan - 2 kg

Öksürükotu yaprakları - 20 gr

Muz yaprakları - 20 gr

Ardıl otu - 20 gr

Elecampane kökü - 5 gr

Alıç çiçekleri -5 gr

Nane otu - 5 gr

Ihlamur çiçeği - 5 gr

Aynısefa çiçekleri - 5 gr

Bal - 300 gr

Su - 1 l

Pişirme metodu

Soğanı soyun, emaye bir kaba koyun, su ekleyin ve ­2 saat ­kısık ateşte pişirin . Bal ekleyin, tekrar kaynatın ve 1 saat pişirin. Daha sonra önceden ezilmiş ­şifalı otları et suyuna dökün ve çok kısık ateşte 30 dakika daha kaynatın.

Sıvıyı soğutun ve süzün.

Kullanım önerileri

Tamamen iyileşene kadar yemeklerden 30 dakika önce günde 3 kez 25 ml alın .

Tarif 6

İçindekiler

Soğan - 70 gr

Hatmi kökü - 20 gr

Su - 250 mi

Pişirme metodu

Soğanı soyun ve ince doğrayın. Hatmi kökünü öğütün, üzerine sıcak su dökün ve 20 dakika demlendirin ­. Ardından soğanı ekleyin ve 20 dakika daha bekletin, sonra ­süzün.

Kullanım önerileri

Olumlu bir sonuç elde edilene kadar günde 3-4 kez 25 ml alın .

Tarif 7

İçindekiler

Soğan - 500 gr

şeker - 400 gr

Bal - 50 gr

Su -1 litre

Pişirme metodu

Soğanı soyun, ince doğrayın, şeker ve bal ekleyin. Elde edilen kütleyi karıştırın, su dökün ve ­3 saat kısık ateşte kaynatın . Et suyunu soğutun ­ve süzün.

Kullanım önerileri

Kuru öksürük için günde 3 kez 50 ml alın .

Tarif 8

İçindekiler

Soğan - 100 gr

şeker - 40 gr

Su - 150 mi

Pişirme metodu

Soğanı soyun, doğrayın, şekerle karıştırın ve ­su ekleyin, ardından ateşe verin ve karışım koyulaşana kadar pişirin.

Kullanım önerileri

Durum düzelene kadar günde 3-4 kez 25 ml alın .

Tarif 9

İçindekiler

Soğan - 70 gr

Domuz yağı 20 ־־ G

Pişirme metodu

Soğanı soyun, halkalar halinde kesin ve ­yumuşayana kadar eritilmiş yağda kızartın.

Kullanım önerileri

İyileşene kadar yemeklerden önce günde ­2 kez 25 g alın .

Tarif 10

İçindekiler

Soğan - 50 gr

kuru üzüm - 150 gr

Su - 350 mi

Pişirme metodu

Soğanı soyun, ince bir rende üzerine rendeleyin ve ­birkaç kat katlanmış gazlı bezle sıkın. Kuru üzümleri durulayın, emaye bir kaba koyun, su ekleyin, ­ateşe verin, kaynatın ve 45 dakika pişirin, ardından yoğurun. Sıcak suyu süzün ve soğan suyuyla karıştırın.

Kullanım önerileri

Durum düzelene kadar yatmadan önce günde 300 ml ­alın .

Tarif 11

İçindekiler

Soğan - 100 gr

şeker - 200 gr

Su - 1 l

Pişirme metodu

Soğanları soymadan emaye bir kaba koyun, üzerini şekerle kapatın, su dökün, kaynatın ve sıvı hacmi ­1/2 azalana kadar kısık ateşte pişirin . Sonra suyu boşaltın.

Kullanım önerileri

Hastalığın semptomları azalana kadar günde ­100 ml alın . Çare kronik bronşitte etkilidir ­.

Tarif 12

İçindekiler

Soğan “ 50 gr

Çim öksürükotu - 10 gr

Su - 250 mi

Pişirme metodu

Soğanı soyun ve ince bir rende üzerine rendeleyin.

Çim öksürükotu kaynar su dökün ve ­20 dakika demlenmesine izin verin .

Hazırlanan infüzyona soğan yulaf ezmesi ekleyin, ­iyice karıştırın ve süzün.

Kullanım önerileri

İyileşene kadar günde ­3 kez 25 ml alın .

Tarif 13

İçindekiler

Soğan - 70 gr

Aloe yaprakları - 20 gr

Kalanchoe yaprakları - 20 gr

Bitkisel yağ - 15 gr

Kafur yağı - 30 gr

Pişirme metodu

Soğan, aloe ve kalanchoe yapraklarını öğütün, bitkisel ve kafur yağları ekleyin, her şeyi iyice karıştırın ­.

Kullanım önerileri

Karışımı bir su banyosunda ısıtın ve çıkan ­buharı içinize çekin. İnhalasyonlar günde 20 dakika yapılmalıdır ­.

Tarif 14

İçindekiler

Soğan - 1 kg

Çim öksürükotu - 20 gr

John's wort - 10 gr

Kekik otu - 10 gr

Papatya çiçeği - 10 gr

Kireç Çiçeği - Güney

şeker - 200 gr

Su - 1 l

Pişirme metodu

Soğanı soyun, doğrayın, üzerine soğutulmuş kaynamış su dökün ve ­1 saat kısık ateşte pişirin, ardından şekeri ekleyin, karıştırın ve ­1 saat daha pişirin .

Sonra şifalı otları et suyuna dökün ve ­tekrar kaynatın. 30 dakika sonra ocaktan alın ve kenara koyun. Kaynatmayı 1 saat bekletin, sonra süzün.

Kullanım önerileri

30 dakika önce günde 4-5 kez 50 ml alın .

VARİS BEH

Tarif 1

İçindekiler

Soğan suyu - 50 ml Kalanchoe yaprağı - 500 gr Votka - 500 ml

Pişirme metodu

Kalanchoe yapraklarını öğütün, cam bir kaba koyun, votka dökün, sıkıca kapatın ve karışımı ara sıra çalkalayarak 1 hafta demlendirin. Bitmiş tentürü süzün ve soğan suyunu ekleyin.­

Kullanım önerileri

Sıvıyı her gün alt ekstremite derisine sürün ­. Durum düzelene kadar tedaviye devam edin.

Tarif 2

İçindekiler

Sarımsak - 250 gr

Bal - 250 gr

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun ve doğrayın, bal ekleyin ve ­iyice karıştırın. Elde edilen kütleyi bir cam ­kaba koyun, kapağı sıkıca kapatın ve karanlık bir yerde 1 hafta ısrar edin.

Kullanım önerileri

30 dakika önce günde 3 kez 25 g alın . Tedavi süresi 1-2 aydır.

Tarif 3

İçindekiler

Sarımsak - 250 gr

Su - 5 l.

Pişirme metodu

Sarımsağı soyun, iyice doğrayın, derin emaye bir kaba koyun, su ekleyin ve ­30 dakika kısık ateşte pişirin . 10 saat ısrar etmek için kaynatma .

Kullanım önerileri

1 : 7 oranında sıcak su ile seyreltin ­ve ayaklarınızı 2 dakika bu karışıma daldırın, ardından ­30 saniye soğuk suda bekletin .

İşlemin toplam süresi 20 dakikadır. Banyo yaptıktan sonra sıcak tutan ­yün çoraplar giyin.

Tarif 4

İçindekiler

Soğan suyu - 50 ml

Kalanchoe suyu - 100 ml

John's wort yaprakları - 10 gr

Kara kavak tomurcukları - 10 gr

Bitkisel yağ - 100 ml

Pişirme metodu

Tüm malzemeleri birleştirin ve iyice karıştırın ­. Karışımı 10-12 saat karanlık bir yerde bırakın .

Kullanım önerileri

Etkilenen uzuvların derisini hazırlanan ürünle ­günde 3-4 kez yağlayın.

Sinüzit

Tarif 1

İçindekiler

Sarımsak - 100 gr

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun, ince bir rende üzerine rendeleyin ve birkaç kat katlanmış gazlı bezle sıkın.

Kullanım önerileri

İyileşene kadar günde 2-3 kez burun içine sarımsak suyu damlatılır .

Tarif 2

İçindekiler

Soğan suyu - 25 ml

Bal 30 gr

Zeytinyağı - 20 mi

Keçi sütü - 20 ml

Propolis - 5 gr

Çamaşır sabunu - 10 gr

Pişirme metodu

Çamaşır sabununu ince bir rende üzerine rendeleyin, keçi sütü dökün ve ateşe verin. Karışım kaynayınca soğan suyu, zeytinyağı ve balı ekleyin. Her şeyi karıştırın ­ve tekrar kaynatın, ardından propolis ekleyin.

Kullanım önerileri

Karışıma batırılmış pamuklu çubukları burun deliklerine koyun. Durum düzelene kadar tedavi uygulanır.

Tarif 3

İçindekiler

Soğan - 100 gr

Su - 100 mi

Pişirme metodu

Soğanı soyun, ince ince doğrayın ve sıkın. Suyu suyla seyreltin.

Kullanım önerileri

Her burun deliğine 2-3 damla gömün . Durum düzelene kadar prosedürler günde ­3-4 kez yapılmalıdır .

Tarif 4

İçindekiler

Soğan suyu - 5 ml

Aloe suyu - 5 ml

Kalanchoe suyu - 5 ml

Siklamen yumrularından meyve suyu - 5 ml

Bal - 10 gr

Merhem Vishnevsky - 5 gr

Pişirme metodu

Tüm malzemeleri karıştırın ve iyice çırpın.

Kullanım önerileri

Hazırlanan ürüne batırılmış pamuklu çubukları burun deliklerine koyun ve 30 dakika tutun. İşlemler ­20 gün içinde yapılmalıdır .

Tarif 5  .

İçindekiler

Soğan - 70 gr

Bitkisel yağ - 50 gr

Pişirme metodu

Soğanı soyun, ince bir rende üzerine rendeleyin ve ­4-5 kat katlanmış gazlı bezle sıkın .

hacminin yarısına kadar suyla ­doldurulmuş emaye bir tavaya koyun ve ­3 dakika kaynatın .

Ardından yağı soğan suyuyla karıştırın.

Kullanım önerileri

Ajan, tamamen iyileşene kadar günde ­3 kez burun içine damlatılır .

HELMINTOZ!

Tarif 1

İçindekiler

Sarımsak - 100 gr

Su “ 250 ml

Pişirme metodu

Sarımsağı soyun, homojen bir ­lapa kütlesi elde edilene kadar öğütün, üzerine kaynar su dökün ve ­4-6 saat demlendirin , ardından sıvıyı süzün.

Kullanım önerileri

Lavman için kullanılacak araçlar. Prosedürler bir hafta boyunca her gün gerçekleştirilir .­

Tarif 2

İçindekiler

Sarımsak - 10 gr

Süt - 100 mi

Pişirme metodu

Sarımsakları ince ince doğrayın, süt ekleyin, ­ateşe verin ve 2 dakika kaynatın.

Kullanım önerileri

30 dakika önce günde 100 ml alınız . Tedavi tamamen iyileşene kadar gerçekleştirilir.

Tarif 3

İçindekiler

Sarımsak - 50 gr

solucan otu çiçekleri - 10 gr

Süt - 200 mi

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun, ince doğrayın, solucan otu ile karıştırın ve sütü dökün. Karışımı 3 saat bekletin, sonra süzün.

Kullanım önerileri

Hazırlanan, lavman yapmak anlamına gelir.

Tarif 4

İçindekiler

Sarımsak - 100 gr

Pelin yaprağı - 20 gr

Kırmızı şarap - 800 ml

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun ve ince bir rende üzerine rendeleyin. Pelin yapraklarını ince ince doğrayın ve sarımsaklı yulaf ezmesi ile karıştırın. Elde edilen kütleyi ­önceden ısıtılmış şarapla dökün ve kapalı bir kapta ­5 gün ısrar edin .

Kullanım önerileri

İyileşene kadar günde 100 ml alın .

Tarif 5

İçindekiler

Soğan - 70 gr

Su - 300 mi

Pişirme metodu

Soğanı soyun, rendeleyin ve üzerine ılık kaynar su dökün. Karışımı 10 saat bekletin, sonra süzün.

Kullanım önerileri

4 gün boyunca günde 2 kez 100 ml alın .

Tarif 6

Malzemeler Soğan - 100 gr Kabak - 150 gr Su - 500 ml

Pişirme metodu

Soğanı rendeleyin. Kabağı soyun, küçük ­küpler halinde kesin, su ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin, ardından rendeleyin ve soğan ezmesi ile karıştırın.

Kullanım önerileri

3-7 gün yemeklerden 30 dakika önce günde 3-4 kez 50 gr alın .

hemoroid

Tarif 1

İçindekiler

Sarımsak - 50 gr

Tereyağı - 50 gr

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun ve 2 kez kıyma makinesinden geçirerek iyice öğütün. Tereyağını bir su banyosunda yumuşayana kadar ısıtın , ardından ­gece kütlesi ile birleştirin . ­Ortaya çıkan karışımı soğutun, mum yapın ve buzdolabına koyun.

Kullanım önerileri

Rektal fitiller olarak kullanın ­, fitilleri her gün yatmadan önce rektuma sokun.

Tarif 2

İçindekiler

Sarımsak - 200 gr

Süt - 50 mi

Bal “5g

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun, doğrayın, süt ve bal ekleyin ve iyice karıştırın.

Ateşe verin ve karışım koyulaşana kadar kaynatın.

Sonra kütleyi öğütün ve birkaç saat demlenmesine izin verin.

Kullanım önerileri

Ürünü bir pamuklu çubuk üzerine uygulayın ve hemoroitlere uygulayın.

Tarif 3

İçindekiler

Soğan - 100 gr

Domuz yağı - 100 gr

Pişirme metodu

Soğanı soyun ve bir kıyma makinesinden geçirin. Domuz yağı bir su banyosunda eritin ve soğan kapitsa ile karıştırın.

Ortaya çıkan kütleyi soğutun, mumlar oluşturun ve buzdolabına koyun.

Kullanım önerileri

Her gün yatmadan önce anüse mum sokun.

Durum düzelene kadar tedaviye devam edin.

HİPERTONİK HASTALIĞI

yemek tarifi

İçindekiler

Sarımsak - 400 gr

Limonlar - 200 gr  •

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun ve ince doğrayın. Limon suyunu sıkın ­ve sarımsak kütlesi ile birleştirin. Elde edilen karışımı bir cam kaba koyun, karanlık ve serin bir yere koyun ve 24 saat ısrar edin.

Kullanım önerileri

Karışımdan günde ­10 g su ile yatmadan önce alınız . Tedavi süresi ~ 2 haftadır.

NEZLE

Yemek tarifi

İçindekiler

Soğan - 50 gr

Sarımsak - 10 gr

Süt - 200 mi

Pişirme metodu

Soğanı ve sarımsağı soyun ve ince bir rende üzerine rendeleyin. Elde edilen bulamacı sıcak sütle dökün ve ­5 dakika kısık ateşte kaynatın , ardından süzün.

Kullanım önerileri

Günde 2 kez 100 ml ılık formda almak anlamına gelir .

DİSBAKTERİYOZ

Yemek tarifi

İçindekiler

Sarımsak - 200 gr

Limonlar - 200 gr

Su - 1 1 2 ben

Pişirme metodu

Sarımsakları ve limonları soyun, ­kıymayı etten geçirin, cam bir kaba koyun, üzerine sıcak su dökün ve üzerini kapatın. 24 saat karanlık bir yerde ısrar edin , sonra süzün.

Kullanım önerileri

Yemeklerden önce günde 3 kez 20 ml alın .

kolelitiazis

Yemek tarifi

İçindekiler

Soğan suyu - 5 ml

Karahindiba kökü - 10 gr

Herb angelica officinalis - 5 gr

Kırlangıçotu otu - 5 gr

Su - 500 mi

Pişirme metodu

Şifalı otları öğütün, karıştırın, soğan suyu ekleyin ve kaynar su dökün. 10 dakika demlendirin , ardından ateşe verin ve kaynatın. 5 dakika sonra ­suyu ocaktan alın, soğutun ve süzün .

Kullanım önerileri

5 gün boyunca yemeklerden 1 saat önce günde 3 kez 50 ml alın .

KOLİT

Yemek tarifi

İçindekiler

Sarımsak - 500 gr

Votka - 500 mi

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun, ince doğrayın ve su ekleyin. Karışımı 9 gün boyunca karanlık bir yerde bırakın .

Kullanım önerileri

Yemeklerden sonra günde 3 kez 5 ml alın .

ÜROLİTİYAZ HASTALIĞI

Tarif 1

İçindekiler

Soğan - 1 kg

şeker - 400 gr

Pişirme metodu

Soğanı soyun, ince bir rende üzerine rendeleyin veya ­bir kıyma makinesinden geçirin, şeker ekleyin ve her şeyi karıştırın ­. Ortaya çıkan kütleyi emaye bir kaba koyun ve ateşe verin. Karışım kaynadığında, ısıyı düşürün ve ­2 saat daha pişirin , ardından süzün.

Kullanım önerileri

Hazırlanan ürünü 4 eşit parçaya bölün ve gün içerisinde için.

Tarif 2

İçindekiler

Kuru soğan pulları - 5g

Su - 600 mi

Pişirme metodu

Soğan pullarını durulayın, üzerine sıcak su dökün ve 5 dakika kısık ateşte kaynatın . Bitmiş suyu soğutun ve süzün.

Kullanım önerileri

30 gün boyunca günde 2-3 kez 100 ml alın . 10 günlük bir aradan sonra tedavi sürecini tekrarlayın.

RADİKÜLİT

Yemek tarifi

İçindekiler

Sarımsak - 300 gr

Hardal tozu - 70 gr

Fındık kaynatma - 100 ml

Pişirme metodu

Sarımsağı soyun, bir kıyma makinesinden geçirin, diğer malzemelerle birleştirin ve homojen bir kütle oluşana kadar karıştırın. Ortaya çıkan bileşimi pamuklu bir kumaş üzerine eşit bir tabaka halinde uygulayın ve üstüne başka bir kumaş tabakası koyun.

Kullanım önerileri

Sarımsak yamasını ağrılı noktalara uygulayın ­, bir bandajla sabitleyin ve yanma hissi dayanılmaz hale gelene kadar tutun. Bundan sonra, nergis infüzyonu ile cildin silinmesi önerilir.

TÜBERKÜLOZ

Yemek tarifi

İçindekiler

Sarımsak - 100 gr

Lahana suyu - 200 ml

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun, ince doğrayın ve lahana suyuyla karıştırın. '

Kullanım önerileri

3 kez yemeklerden önce ­alın , dozu kademeli olarak 30'dan 150 ml'ye çıkarın . Tedavi sırasında bol miktarda sıvı tüketilmesi gerekir .­

egzama

Tarif 1

İçindekiler

Sarımsak - 10 gr

Aynısefa çiçekleri - 5 gr

Isırgan yaprağı - 5 gr

Adaçayı otu - 5 gr Su - 2 1 2 ben

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun ve irice doğrayın. Şifalı otları ve nergis çiçeklerini öğütün, emaye bir ­kaba dökün, su dökün ve ateşe verin. Sıvı kaynadığında süzün, sarımsağı ekleyin ve tekrar kaynatın. Bitmiş suyu soğutmadan süzün.

Kullanım önerileri

Kaynatma banyolar için kullanılır. 2 hafta boyunca gün aşırı alınmalıdırlar ­.

Tarif 2

İçindekiler

Sarımsak - 5 gr

Tereyağı - 30 gr

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun, bir kıyma makinesinden geçirin ve ­tereyağı ile karıştırın.

Kullanım önerileri

Karışım cildin etkilenen bölgelerine sürülür ve ­10-15 dakika bekletilir .

Mide ve duodenumun peptik ülseri

Tarif 1

İçindekiler

Soğan suyu - 100 ml

Havuç suyu - 100 ml Pancar suyu - 100 ml Turp suyu - 100 ml

Aloe suyu - 100 ml

Bal - 100 gr

Tereyağı - 100 gr

Alkol - 100 mi

Pişirme metodu

Tüm malzemeleri birleştirin , iyice karıştırın, seramik bir tencereye koyun, ­üzerini hamurla örtün ve 36 saat boyunca sıcak pili takın.

Kullanım önerileri

2 hafta ­boyunca günde 3 kez 10 ml alın . Tedavi sadece remisyon döneminde gerçekleştirilir.

Tarif 2

İçindekiler

Sarımsak - 1 kg

Limonlar - 1 kg

Bal - 1 kg

Pişirme metodu

Sarımsakları soyun ve bir kıyma makinesinden geçirin. Monayı yıkayın ­ve bir meyve sıkacağı yardımıyla suyunu sıkın. Elde edilen bileşenleri birleştirin, bal ekleyin, iyice karıştırın ve ­1 hafta boyunca ılık bir yerde demlendirin ­.

Kullanım önerileri

1 ay boyunca günde 1 kez 20 g alın .

İçerik

GİRİŞ  3

KİMYASAL BİLEŞİMİ VE TERAPÖTİK

ÖZELLİKLER  6

sarımsak  6

Yay  12  '

HASTALIKLARIN TEDAVİSİ  20  i

alerji  20  1

anjina  23  ben

Artrit  28  *

.  •*Ben

Astım bronşiyal  30  I

וי­

Ateroskleroz  33  ו

Bağırsak atonisi  36  ;

.5

uykusuzluk  37  ;

Bronşit  40

flebörizma  46  yaşında

Helmintiyaz!  51

hemoroid  53

hipertansiyon  55

Grip  55

disbakteriyoz   56

Safra taşı hastalığı  56   

Kolit      57

Ürolitiazis  57

radikülit   58

Tüberküloz  _   59

egzama  59

Mide ve duodenumun peptik ülseri  60

Not: Bazen Büyük Dosyaları tarayıcı açmayabilir...İndirerek okumaya Çalışınız.

Benzer Yazılar

Yorumlar