Print Friendly and PDF

Diş eti İlihabı / Zerdeçal Karışımı



-Tecrübe edildi-

Zerdeçal, köri yemeklerine kendine has lezzetini veren acımsı, biber tadında bir baharattır. “Zerdeçal antiseptik, anti-inflamatuar ve antibiyotik olduğu için diş üzerinde oluşan plakları, diş eti iltihaplarını ve ağrılarını azaltmak için çok uygun, doğal bir üründür. Bu karışım içerisindeki hindistan cevizi de aynı şekilde, iltihapları gidermede çok etkilidir. Fakat çok güçlü bir karışım olacağı için, ayda 2-3 kere uygulamanız gerekir. Bunun dışında misvak ve diş macunu kullanımını aksatmamanız gerekir.

1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı (Zeytinyağıda olabilir)

1 çay kaşığı toz zerdeçal

Yarım çay kaşığı tuz


Bütün malzemeleri bir araya getirdikten sonra, dişinizin üzerine, tabaka olacak şekilde sürün. 2 dakika kadar beklettikten sonra, diş fırçası yardımıyla her bir diş yüzeyini fırçalayın. Ağız çalkalama suları yerine, ılık su kullanmanız, daha etkili olacaktır.” Bu işlem günde iki kez uygulanmalıdır.

Not: Bazen Büyük Dosyaları tarayıcı açmayabilir...İndirerek okumaya Çalışınız.

Benzer Yazılar

Yorumlar